SON DAKİKA
Hava Durumu

Geleceğin yıldızları bu kamptan seçilecek

Profesyonel takımlara oyuncu seçmelerinin yapıldığı ve Türkiye’nin bu alandaki en profesyonel organizasyonu olarak gösterilen “Best Young Players” kampının dördüncüsü Bursa’da gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2022 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2022 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
Geleceğin yıldızları bu kamptan seçilecek

Organizasyonla ilgili bugün bir basın toplantısı düzenleyen Mustafa Gönden Profesyonel Futbol Akademi kurucusu ve Bursaspor’un eski kaptanı Mustafa Gönden, “Best Young Players bir oyuncu seçme kampı. Profesyonel adayı sporcuları kampta bir araya getirip onları profesyonel takım scoutlarına izlettirdiğimiz 4 gün süren bir kamp. Bu kampta gelen takımlar izledikleri oyuncuların içinden beğendikleri oyuncular seçiyorlar ve biz de bunu oyuncularımıza iletiyoruz. Bu anlamda bugüne kadar yaptığımız kampların işleyişi bu şekilde devam etti. Bugüne kadar üç tane kamp gerçekleştirdik. İlk ikisini Antalya kemer’de, üçüncü kampımızı da Kocaeli Kartepe’de gerçekleştirdik. Şimdi dördüncüsünü, önümüzdeki hafta 13 – 14 – 15 – 16 Kasım tarihlerinde Bursa’da gerçekleştireceğiz. Bursa’da yapacağımız kamp bizim için çok değerli çünkü biz Türkiye’ye sesimizi Bursa’dan duyurduk. Bugüne kadar kamplarımıza 200 civarı profesyonel futbolcu adayımız katıldı ve bu 200 oyuncudan 46 tanesinin hayatlarına dokunduk. 46 oyuncunun 33 tanesi profesyonel takımlarla, 13 tanesi de bölgesel amatör lig (BAL) takımlarıyla antrenmanlara davet aldılar” dedi.

Çok farklı bölgelerden katılım oldu
Yapılan kamplarda çok güzel hikayeler yaşadıklarını belirten Mustafa Gönden, “Türkiye’nin sadece Bursa’dan değil, Diyarbakır’dan, Adıyaman’dan, Erzincan’dan, İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den Antalya’dan, Hatay’dan oyuncu katılımımız oldu. Bu profilleri ve oradaki futbol yapısını da görmüş olduk. Kamplarımıza yurt dışından da talep geldi. Gurbetçi oyuncularımızdan, Almanya’dan, Avusturya’dan, Danimarka’dan, Yunanistan’dan, balkan ülkelerinden, Azerbaycan’dan, İran’dan ve Irak’tan gelen profesyonel futbolcu adaylarımız oldu. Birçok siyahi oyuncumuz oldu yani şunu söylemek istiyorum aslında bir mozaiğin içinde biz birçok oyuncu profili ile karşılaştık ve bu oyuncu profilleri ile de çalışma fırsatı bulduk” diye konuştu.

Dördüncü kamp Bursa’da
Bursa’da gerçekleştirilecek “Best Young Players” kampının detaylarını da açıklayan Gönden, “Kampı, İbrahim Yazıcı Stadyumu’nun içindeki Bursa Birlik Otel’de gerçekleştireceğiz. Antrenmanlarımızı ve maçlarımızı da doğal çim olan Üçevler sahasında yapacağız. Karşılaşmalar 4 gün sürecek. Bu 4 gün boyunca 4 tane saha aktivitemiz olacak. Bir tane yine sahada yapacağımız yarışmamız olacak. Dışarıdan gelen sporcu adaylarına Bursa’yı gezdirip, şehrimizi tanıtacağız. Seminerlerimiz olacak, yine Türkiye’nin yakından tanıdığı medyatik isimler, sporun içindeki isimler ve teknik direktörler gibi seminer verecek olan katılımcılarımız olacak. Kampımız 13 Kasım Pazar günü başlayacak ve 16 Kasım Çarşamba günü neticelendireceğiz” dedi.


Çok sayıda kulübün gözü bu kampta olacak
Bursa’daki kampa güzel bir katılım beklediğini ifade eden Mustafa Gönden, “Yine izlemeye gelecek profesyonel takımlarımız olacak. Buradan çağrıda bulunuyorum, bizim ulaşamadığımız ama gelip oyuncuları izlemek isteyen kulüpleri de misafir etmek bizim taahhüdümüzdür. Bursa’daki BAL ligi takımlarımız var, 3. lig takımlarımız var, aynı zamanda Bursaspor var. Onların da buraya gelip oyuncuları izlemelerini çok içten arzu ediyorum. Bugüne kadar yaptığımız kamplara; Fenerbahçe, Beşiktaş, Ankaragücü, Antalyaspor, Hatayspor, Denizlispor, Altınordu, Samsunspor, Tuzlaspor, Boluspor, Eyüpspor, Pendikspor, Karagümrük, Kayserispor, Gençlerbirliği, Gaziantep, Manisa FK gibi profesyonel takımlardan izlemeye ekip gönderdiler. Aynı zamanda yurt dışında da yaptığımız anlaşmalar var. Bizim kamplarımızın donelerini ve bilgilendirmelerini kendilerine sunuyoruz. Bunların içinde Bursaspor’u saymadım çünkü Bursaspor şu anda transfer yapamaz durumda ama bizim her şeyimiz. İnşallah bu tahta belasından kurtulursak, o Bursaspor adına ben kendi havuzumdan destek vermeyi düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.