SON DAKİKA
Hava Durumu

Sezon Sonu / Yaz Başlangıcı

Yazının Giriş Tarihi: 19.06.2024 16:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.06.2024 16:04

Evet, basketbol için en kıymetli dönem olan yaz ayları başladı. Eskilerden çok önemsenmeyen bu dönem oyunun temposu ve sporcuların bu tempoya uyum sağlayabilmesi için çok önemli bir duruma geldi.

Güncel basketbol atletizmi yüksek, çok koşarak oynanan, bireysel oyuncuların öne çıktığı bir duruma geldi. Sporcular maçlar bitti, sezon bitti şimdi uzun bir tatil zamanı düşüncesinden uzaklaşması gerekir. Tatil sporcunun en doğal hakkıdır. Bu durumda doğru planlama yapılması, bir sonraki sezon sporcunun başarı seviyesini çok yukarılara taşıyacaktır.

Tatil süresini çok uzatmadan, sporcuların bedensel ve ruhsal dinlenmeleri ve sonra bireysel antrenmanlara başlamaları çok önemlidir. Üzülerek söylüyorum ki basketbol oldukça nankör bir spordur. Sporcu antrenman yapmadığı her gün geriye gidecektir. Bir gün bile aksatılan antrenman sporcunun gelişimini olumsuz yönde etkileyecektir. Bu yaz antrenmanları sporcuların gözle görülen eksik yönlerini geliştirmeleri için harika bir dönem ve fırsattır. Doğru planlanan antrenman düzeni, sporcularda oluşabilecek çok görülen sakatlıkların en aza indirilmesi, yavaşlama, durma, hızlanma, çabukluk gibi basketbol içerisinde olmazsa olmaz özelliklerin geliştirilmesi için en doğru dönemdir.

Sporcular bu tür antrenmanlara ulaşmak için profesyonel destek alabilirler. Açık havada yapılan çok uzun koşular, eski dönem antrenman türlerinden olup, gelişme katkı sağlayacaktır ancak, saatlerce açık havada koşmak yerine, daha kısa sürede çok daha efektif, basketbol ile birleştirilmiş kapalı veya açık sahada daha bilinçli yapılan antrenmanlar çok daha geliştirici olacaktır.

Günümüz ekonomik şartlarında, bu antrenmanlara erişmek maliyet açısından sporcuyu veya veliyi zorlayabilir. Ancak yapılan yatırım uzun vadeli olup, sporcunun sezon içerisinde güncel basketbola daha hızı adapte olmasını ve profesyonel seviyeye ulaşması aşamasında yolu kısaltacak bir süreçtir. Hedef basketbol branşında daha ileriye gitmekse, sporcular bu planlamalara sadık kalmalı ve disiplinden uzaklaşmadan ilerlemelidir.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.