SON DAKİKA
Hava Durumu

Her gözyaşı dışarı akmaz.

Yazının Giriş Tarihi: 09.04.2024 14:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 14:16

Bahardan yaz günlerine geçişin adıdır Mayıs! Üstelik bizim gönlümüzün aktığı, armasına tutkun olduğumuz Bursaspor içinde, bazen hayırlı,bazen üzücü anlarla dolu, adrenalin dolu bir ilkyazdır.

Yesil beyaz renklere gönül vermiş kişiler ayrılacaklı  insanlardır. Onlar şampiyon olan takım tutmaz,tuttukları takımı şampiyon yapanlardır. Başarısız olduklarında da o armaya daha sıkı sarılanlar, gözyaşlarını acılarını bağrına gömen, her şarta her durumda armasına sahip çıkanların adıdır Bursaspor.

1986 yılı Mayıs ayının 28.gününde, henüz onuncu yaşımı doldurmamışken okulu asıp Atatürk stadına koşmuş ve o muhteşem Federasyon kupasını şimdiki ismiyle Türkiye kupası zaferine şahitlik etmiştim. Bu özel günü kelimelerle anlatmak gerçekten o kadar zor ki; yaşamadan anlamak imkansız gibi geliyor. 1992 yılında yine finale yükselip şok yaşadığımız günü ise hatırlamak bile istemiyorum. Sonrasında bir küme düşme maceramizda oldu ve orayıda deneyimleyip yeniden yükselmiştik. Sonrasında ise ilk ve tek Türkiye kupası zaferinden 24 yıl sonra gelen Süper lig şampiyonluk sevinci, bizleri gurur ve heyacanın doruk noktasına ulaştırmıştı.

16 Mayıs 2010 !

O kadar güzel Mayıs'tı ki; tüm şehir mutluluktan ne yapacağını şaşırmıştı.

O günlerde biri çıkıp bu kulüp 14 yıl sonra 3. Lige düşecek deseydi herkes gülüp geçer hatta bazıları bir odun sopa atardı.

Şaka gibi görünen gerçek oldu ve bu yılda bir alt lige düştük.

Sebep aramak ders niteliğinde olduğundan mutlaka kulağımıza küpe edilmeli ve tek tek nedenleri araştırılmalı. Aklımda bir kaç durumu madde madde yazabilirim, mutlaka okuyucularımızında ekleyeceği kişiler, olaylar ve durumlar vardır.

Ne olduysa dönemin başkanı Bölükbaşı'nın güçlü bir iskeleti olan kadroyu paramparça etmesiyle başladı. Sekiz oyuncu birden satılınca teknik direktör Şenol Güneş'de gitmiş, yeni bir takım yaratılmaya çalışılmış, ancak hiç bir zaman o güçlü iskelet oluşturulamamıştır.

Süreç bu şekilde ilerlerken başkanda çekip gidince, yerine gelenlerde hiç bir başarıya ulaşamamıştır. Hamza hocanında takımdan gitmesiyle düşüş süreci hızlanmış ve malum düşüş bir kaç yıl içinde gerçekleşmiştir. Bu süreçte ülke içinde 15 Temmuz vakası yaşanmış bu durum futbolu da olumsuz etkilemiştir. Asparagas haberler çıkmış ve Bursaspor'u yıpratma çabası sonuçlarını vermeye başlamıştır.

Şampiyon takımın bir alt lige düşmesi hepimizde şok etkisi yaratmıştı. Üzerimizden bu keskin bıçağı bir türlü köreltemeyip arka arkaya alt liglere doğru yelken alındı.  1.lig /2.lig derken bu yılda 3. Lige düştük. Hiç bir Başkan hatta Belediye başkanı bu gidişata merhem olamayıp çaresizce seyretmiştir.

Geçmişe takılı kalarak hiç bir şey elde edemeyiz ancak mutlaka ve mutlaka dersler çıkartmak gerekliligini göz ardı etmemeliyiz.

31 Mart yerel seçimleri sonuçlanmış ve Bursa şehri değişimden yana oy kullanıp yeni bir başkan seçmiştir. Bursa'lı ve Bursaspor'lu olduğunu bildiğimiz sayın Mustafa Bozbey, Bursa ve Bursaspor'lulara çok büyük umutlar aşılamıştır. Bu olumlu sinerjiyi çok iyi kullanmamız gerektiğini defalarca tekrarlamama gerek yoktur diye düşünüyorum. Önümüzdeki ay kongrede geleceğimizi şekillendireceğimiz için çok dikkatli olmalıyız. Çıkacak adayları iyi etüt edip seçimimizi en doğru aday yönünde kullanmalıyız. 

Bursaspor'un hangi ligde olup olmadığı  büyüklüğünden hiç birşey kaybettirmeyeceği gibi sevgimizdende hiç birşey eksiltmeyecektir.

Tüm Bursa şehri ve taraftarı olarak birlik ve beraberliği tekrar sağladığımız zaman başarılara koşar adım gideceğimizden şüphem yoktur.

Gelecekte bir gün gelecek ! Bunu asla gözardı etmeyelim.

Ve o gün, bugünlerin değerini ve yaşadıklarımızı asla unutmayalım.

Acımızı kendi içimizde yaşamasını bilen bir topluluktur Bursaspor sevdalıları.Unutulmasın ki her gözyaşı dışarı akmaz. Tutarlar içinde, karşısındakilere dimdik ayakta durduğunu göstermek için herseyi içine atarlar.Böyle bir büyük sevdadır işte yeşille beyazın aşkı.

İsteğimiz, temennimiz ve arzumuz tek bir cümle üzerine kurulmuş olup, küme düştüğümüz bugün her Bursaspor'luyu daha yüksek sesle haykırmaya davet ediyorum.

Daha yüksek sesle

Sonsuza kadar, ilelebet

Bursaspor sen çok yaşa ! 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.