SON DAKİKA
Hava Durumu

Sıcak havalara dikkat!

Yazının Giriş Tarihi: 10.06.2024 13:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 13:43

Sıcakların ani geldiği bu günlerde nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle su tüketimine dikkat edilmelidir. Sıcak hava ile birlikte vücudun su ihtiyacı artacaktır. Dehidrate olmamak, tansiyon düşüklüğü yaşamamak için günlük su tüketimi 1-2 litre daha arttırılmalıdır.

Maden suları, karpuz gibi serinletici yiyecekler, asitli içecekler veya meyve suları bireyin su ihtiyacını karşılamaz. Bunları su yerine tüketmemek hatta günlük alımını kontrol altına almak gerekmektedir.

Artan sıcaklar ile beraber iştah azalmaları çok normalken öğün atlamak doğru değildir. Ağır yiyecekler yerine serin, pratik daha hafif lezzetler ile öğün yapılabilir.

Serinleten Kahvaltı:

1 donmuş muz

10 adet frambuaz,

5 adet karadut (tercihen donmuş)

50 ml süt

1 yk chia tohumu

1 yk Hindistan cevizi tozu

Yapılışı: Tüm malzemeleri blenderdan geçirip bir kaseye alalım. Üzerini istediğimiz gibi süsleyip tüketelim.

Havaların ısınması ile beraber egzersiz yapmak, terlemek işkenceye dönebilir. Gündüz sıcaklığın üst düzey olduğu saatler yerine daha serin akşam saatlerinde yapılan egzersizler hem keyif verici olabilirken hem de günlük hareket ihtiyacını karşılayacaktır.

Yine havaların ısınması ile artan terlemeler mineral kaybına neden olabilir. Sodyum içeriği düşük magnezyum içeriği yüksek sade maden sularını günlük beslenmeye 1 taneyi geçmeyecek kadar eklemek kaybedilen mineral dengesini sağlayacaktır.

Bunların yanında serinleme ihtiyacı duyulurken içeriği bilinmeyen hazır içecekler yerine evde yapılan bitkiler ve meyvelerle hazırlanan içecekler kurtarıcı olabilir.

Soğuk hibiskus çayı:

1 kupa demlenmiş hibiskus çayı

2 dilimlenmiş çilek

2 dilim limon

Buz

Yapılışı: Demlenen hibiskus çayının üzerine 2 çilek ve 2 dilim limon ekleyip soğumaya bırakalım. Üzerine bolca buz ekleyerek tüketelim.

Bu tarif hem soğuk içecek ihtiyacınızı karşılayacak, hem iştah mekanizmasını bastıracak hem de antioksidan içeriği sayesinde ödem atmanızı arttırarak yağ verimini hızlandıracaktır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.