SON DAKİKA
Hava Durumu

Siz şimdi lobimiz var mı sandınız?

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2022 10:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2022 10:52

Bursaspor tarihinde çok kötü dönemler geçirdi, küllerinden doğmasını bildi. Daha önce de olmaması gerekenler oldu, yaşanmaması gerekenler yaşandı ancak hiç bu kadar yalnız bırakılmadı. 

Bu akşam deplasmanda Bursaspor konuk olarak çıkacağı maçta sadece stadyumda olanlar şahit olacak maça. Ne olur, ne yaşanır maçtan sonra anlayacağız ama kimseden bu duruma ses çıkmaması maalesef çok üzücü bir konu. Şehrin siyasilerinden, siyasi parti temsilcilerine, iş adamlarından, odalara, yerel yöneticilerden, derneklere kadar herkes bu taşın altında kalacak. 

Bursa’da oynanan Bursa Yıldırımspor-Muşspor maçında bile Muş lobisinin nasıl işlediğini canlı gözle gördük. Kınamıyorum helal olsun diyorum. Nüfus olarak Bursa’nın yarısı değil ama lobi olarak Bursa’yı 5’e çarpar ardından da 8’e böler. Saygı duyuyorum…

Bize gelince…

Biz bitmişiz, ölmüşüz. Kendilerini lobi sahibi zannedenlerin lobisi sadece evlerinin, fabrikalarının lobilerinden ileriye gitmez maalesef. Kusura bakmayın ama o lobi bizde de var!

Şehrin tek siyasisi Alinur Aktaş değil. Büyükşehir Belediye Başkanı evet bir çok şey oradan geçiyor ama en çok eleştirenlerden birisi olarak söylüyorum bunu tek suçlu kendisi değil. Takıma gelir getiren yegane belediye başkanlarından birisi kendisi. Hadi diyelim artık çeşme kurudu ve Büyükşehir bir destek veremiyor. Yıldırım Belediyesi, Osmangazi Belediyesi de tıkandı. Peki diğer belediyeler neden sessiz? Nilüfer Belediyesi loca aldı Allah razı olsun ama bir uçak kaldırmak Bursa’dan 500.000₺ ve 10 belediye arasında bölüşse bunu iki günde halledemez mi? Stadyum zemini için kulübe bir dilekçe yazıp “Biz hallediyoruz” demek bu kadar mı zor? Konu şu şekilde mi? “Madem oyunuzu benim partime vermediniz o zaman destek yok” mu? Yenişehir, Harmancık, Orhangazi, Gemlik, Karacabey, Mustafa Kemalpaşa, Orhaneli, İnegöl bu şehrin belediyeleri değil mi? Bu ilçelerde ki iş adamları ekmeğini başka bir şehirden mi kazanıyor? Bursaspor bugün şampiyonalar liginde oynasa protokolde koltuk kavgası verilmeyecek mi? Neden bu kadar sessiz kalınıyor? 

Peki ya siyasi parti temsilcileri? En büyük Bursasporlu benim diyenler? Stadyuma davette bulunan gençlik kolları? Bakan, Başbakan geldiğinde stadyuma koşarak gelen il başkanları? Kusura bakmasın kimse de bu şehirde sadece Alinur Aktaş yok. Evet eleştirelim, yanlış yaptığında söyleyelim ki en çok ben yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim ama sizleri de unutmamak lazım. 

Bir yayını bile verdirmeyen Bursa, bir uçak kaldıramayan Bursa vah halimize. Ancak şehre gelen liderlerin hepsinde maşallah Bursaspor atkısı, forması. Dillerinde Bursaspor’un derdi. Çare diye soran yok. Kendime rol edinip her gelen, atkı takan siyasi lidere soracağım “Ne olacak Bursaspor’un hali”

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.