SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa ve Bursaspor üzerine...

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2023 10:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2023 10:53

Yaşananlar gerçekten şaka gibi…

Bursaspor zaten canıyla uğraşırken bir de uğraştığı durumları gördükçe neden bu hallerde olduğumuzu da daha net anladım.

Biz gelen yönetimlere, hocalara, futbolculara bahane bulurken aslında hain kapı dışında pusuya yatmış ve alttan, alttan oyuyor kulübün altını. Zaten Süper Lig’den düştüğümüz sezon VAR uygulamasıyla ki bütün futbol otoriteleri, eski hakemler, federasyon temsilcileri kendi ağızlarıyla katıldıkları programlarda dile getirdiği “Bursaspor’un 22 puanı VAR kurbanı oldu” cümlesi bile nelerle uğraşıldığının göstergesidir.

Her konuda pilot il olan Bursa, bu konuda da birinciliği kimseye kaptırmamış ve liderliği ile kümeye düşürülmüştür…

Orada da yapılan hatalar, hakem doğramaları ki buna en iyi örnek deplasmanda oynadığımız ve kazanmamız dahilinde Süper Lig’e çıkabileceğimiz Ümraniyespor maçı hakemi Zumba sanatçısı Erkan Özdamar’ın maçı katletmesi, penaltıları yemesi ve maçın gözlemcisinin Adana bölgesi olması bunu öfkenin sürdüğünün kanıtıydı.

Bunun için 2010 yılına dönmek lazım aslında. İstanbul takımlarına kök söktürdüğümüz o sezon şampiyonluk kupasının Bursa’ya gelmesiyle biri veya birileri tetiğe basmış ve topyekûn Bursa, Bursaspor ile uğraşılmıştır. Aslında bunun yolları var!

Bu sezona geldiğimizde ise yaşananlar alenen ortada. Daha seni kendi ilçenin takımı bile sevmiyorken başkalarının sevmesini mi bekliyorsun! Sahamızda oynadığımız ASF maçında aldığımız ceza da ortadayken bu ligde kalmak mucizeyi başarmakla eş değerdir. Bizim canlı gözle gördüğümüz bu ve bunun gibi olaylar varken, görmediğimiz neler yaşanmıştır kim bilir?

Bursa, Türkiye’dir…

Bursaspor, Türkiye’nin bel kemiğidir!

O sebeple vatan sevdasının bilindiği bu takım ve taraftara yaptırım uygulayanların nereye hizmet ettiği zaten bellidir. Faşist yakıştırması yapanların Diyarbakır’da oynanan maçta dilleri bir tarafına kaçmış olacak ki şimdi sesleri çıkmaya başlamış. Olsun sorun değil. Biz bu durumlara alışığız. Bir oy uğruna batan güneşleri, sırf bir kesime yaranmak için dışlanan bizlere alışığız. Siz hiç merak etmeyin. Bu takım bu durumdan çıktığında sizin sahtekar tavırlarınız, boynunuza astığınız atkıya kanmayacak kimse…

SEÇİM SÜRECİ

Bir diğer konu ise seçim süreci. Bursa ve Bursaspor için gerçekten çok başka bir durum arz ediyor!

Bir İstanbul, İzmir, Ankara olamadık arkadaş…

Bursa.com Spor Müdürü sevgili Tarık Çapçı abimin bugün yazdığı köşe yazısında da belirttiği gibi “Mecliste dik duracak, Bursa ve Bursaspor haklarını koruyacak” kim varsa desteğimiz onunla olacak. Takım tutar gibi parti tutanlara, senelerdir adını bile duymadığımız vekillere, Fenerbahçe atkısıyla maçlara giden il başkanlarına, vekil adaylarına, İstanbul takımı sempatizanlığı yapıp sırf oy uğruna boynuna Bursaspor atkısı takacak olanlara, bu taraftar zor durumdayken kafasını kuma gömüp, bir de sağa, sola şikayet edenlere o sandığı dar edeceğiz. Bursa’nın en büyük sivil toplum kuruluşu Bursaspor taraftarıdır. Siz hiç merak etmeyin. Zamanı geldiğinde “Keşke o tweeti atmasaydım” diyeceksiniz ama pişman olacaksınız!

Bursa, Bursasporlularındır…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.