SON DAKİKA
Hava Durumu

3.LİG HAYIRLI OLSUN

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2024 11:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 11:50

Evet 3.Lig biz yeşil beyaz sevdalılarına hayırlı olsun gerekli dersleri çıkarmalıyız yoksa bu kulübün yok olup gidişini içimiz yana yana izleriz seçim sürecinden güçlenerek çıkan bir kulüp olma yolunda atılan adımları ve şehir yöneticilerinin bu geç kalınmış fakat çok kıymetli ve anlamlı bulduğum destekleri gün geçmeden yenilerinin eklenmesiyle şehir eski güzel günlerine kavuşacağının sinyallerini vermeye başladı. Yeterli mi? Tabii ki değil, ama bundan önceki terk edilmişliğini hatırladığımızda ayakta alkışlamak geliyor içimden.  

Bugün maçımızın olmasına ve sahadan ağır bir mağlubiyet ile ayrılmamıza elbette ki değinmeden geçemiyorum. Haftalardır spor ve sosyal medyadaki yıllarını bu camiada maç takip etmeye çalışan tüm BURSASPOR muhabir ve yorumcularının ortak fikri ve gözlemleri, bu takımın bu ligde mücadele edecek kapasitede olmadığı iken, kulüp yöneticilerinin bitime sayılı hafta kalmış ve kabullenmiş bu sporcu kadrosu ile maçlara çıkmaya çalışmasının izahını ben bulamıyorum.

Mücadele kavramını yitirmiş bu kadro ile maça çıkmak, armaya yapılan en büyük saygısızlıktır. Her çıktığı maçtan 3-5 yemenin armanın ağırlığına zarar verdiğini ne zaman hatırlama ihtiyacı duyacaklar. Sağır sultan duydu, İspanyol spor basını duydu da bir tek eski BURSASPOR oyuncularından kurulu yönetim kurulu duyamadı.

Büyüklüğü değişmez dediğimiz kulübümüzün sıradan bir ligde averaj takımı muamelesi görmesini ben kabul edemiyorum, etmeyeceğim de. 9 maçlık asrın en büyük cezasını aldıktan sonraki tutumum çok netti, hala aynı düşüncedeyim. Çıkmayalım maçlara neyi kaybederiz prestij mi? Saygınlık mı? Çok daha fazla şey kazanacağımız kesin ve net.

Tiyatrolarıyla Dünya genelinde adından sıklıkça bahsedilen federasyonumuz, bu isteğimizi düşünmeden kabul edecektir...

Nisan ayı ortasında olmamız olası fason adayların da iştahını şimdiden kabartmış durumda. Gün geçmiyor ki bir fason adayın ismini daha duyar olduk, desteğe ve maddi yardıma gelince ışık hızıyla ortadan kaybolan adaylar, her kongre öncesinde olduğu gibi yine mayıs kongresine kadar boy gösterip reklamlarını yapmaya devam edecek gibi.

Misyonu vizyonu her şeyden önemlisi maddi kaynağı olmayan kendine bu şehirde adayım demesin. Yoksa en büyük ve ağır küfrü kongrede yüzlerine söylemekten hiç çekinmem. Her kongrede öyle Hint kumaşları gördük ki seçildikten sonra hepsi birer toz bezi oldular. Artık bu insanlardan o kadar yıldık ve bezdik ki yeter demesi kongrelerde ne zaman aklımıza gelecek. 

Birinin 'adayım' demesi değil gerekli olan şehrin etrafında bütünleşeceği kişiye biz kongre üyeleri ön ayak olmalı ve desteğimizi göstermeliyiz. İnanın bu bütünlük bizi eski günlerimize geri döndürmeye yeterde artar bile. Armayı seven her fırsatta bunu şehrin genelinde hissettirmeye çalışan bir belediye başkanımız var iken bunu yapmamız çokta zor olmamalı.

Kongre öncesinde şehir bayraklarla donatılmalı, şenlik hazırlığı yapılır gibi mayıs kongresine hazırlanalım ve her şeyden önemlisi bu göreve geleceğine inandığımız kişileri cesaretlendirelim.

Göreceksiniz her şey BURSASPOR' umuz için nasıl kolay hale gelecek... 

Son Sözü Yok ki Bu Aşkın Bize... 

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.