SON DAKİKA
Hava Durumu

BENDEN DE BURSASPOR DİNLEYİN BAKALIM!

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2024 10:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 10:11

"Yeryüzünde her şeyin ömrü sınırlıdır, ilelebet var olacak bir şey insan elinden çıkmaz."

Zacharius Usta

Jules Verne

Bursaspor nasıl kurtulur? Mevcut duruma kim gelse; asla kurtaramaz. Kurtulması için;

1 - Mali milat olmalı. Bursaspor’dan alacağı olanlar; mahkeme kararı veya bağımsız denetim kuruluşu tarafından alacağını ispat etmeli. Aksi halde “tiksindirici ilişkiler nedeniyle” akitleri iptal edilmeli, taraflardan birinin veya yakınının kulüple ilişkisi varsa; haklarında görevi kötüye kullanmak veya yolsuzluk dolayısıyla suç duyurusunda bulunmak lazım.

Örnek vereyim! Ben başkanım veya yönetim kurulu üyesiyim. Bir arkadaşımla tezgahı kuruyorum. Arkadaşıma bir çek veya senetle bir milyon dolar borçlanıyorum. Arkadaşım ilamsız alacakla haciz başlatıyor. Ben de Bursaspor’a verdim beyanında bulunuyorum. İcra Bursaspor’a dönüyor mu, dönüyor. Ben Başkan veya yöneticiyim. Bir hafta içinde itiraz etmeyince; hooop borç kesinleşiyor. Bu cepte.

 2 - Bursaspor tahtası kapalı. Borcuna tahminler yetmiyor. Kamuoyunda da sıkça yer alıyor. Zaten Bursaspor’la ilgili her hangi bir banka kredi işlemi başlattığında kıpkırmızı sayfa önünde. Kaçarı yok. Türkiye’de hiçbir bankanın kredi verme veya verebilme ihtimali kesinlikle yok. Ha bir delikanlı banka müdürü çıkar, ben kredi veririm, krediyi de cebimden öderim der. Ona sözüm yok. Enteresan! bir “BANKA”; BİRKAÇ YÜZ MİLYON LİRA kredi veriyor. İlginç değil mi? Yok daha ilginci geride. Arkanıza yaslanın. Bankaya soruyoruz krediyi kim aldı? Cevap yok. Kim imza attı? Cevap yok. Birkaç yüz milyon lira çantayla, çuvalla taşınmaz, mevzuat gereği onbin lira üstü tüm paralar hesaba havale edilmek zorunda. Hangi hesaba havale ettiniz? Cevap yok. Şehir efsanesi dolaşıyor. Bursaspor’un borçları ödendi. Belge? Belge yok. Banka kredi çıkarabilmesi için başka ne lazım? Öncelikle sınırları belli olan GENEL KURUL KARARI. Başka? Karar Defterinde Yönetim Kurulu Kararı. Hem de oybirliği ile. Dernek bütçe dışı ödeme, harcama ve borçlanmada bulunamaz Var mı? Hahahahaha. Yok kardeşim o da yok.

3 - Bursapor’un tahtası açılıyor. Spor kulübünün en değerli varlığı nedir? Lisanslı sporcularıdır. Tahtayı açan; elindeki kalan sporcuları satıyor. Lisanslı sporcuların tamamına yakınını kendi menajerlik şirketine alıyor. Örnek olsun diye söylüyorum. Yirmi milyona açılan tahtadan giden sporcular, elinde patlayanlarla maaliyet ve kaybı? İki yüz milyon. Evet, tam on katı.

Ben başlarken de açıklamıştım. Hiçbir şeyim yokken KAMU YARARINA DERNEK statüsündeki bir Spor kulübünü bu yollarla soymaya cesaret edemem. Bursa’mızın değerli basını ve kamuoyu tarafından illa Bursaspor’u yönetsin dediği İş adamları ve siyasi şahsiyetleri… Sahip olduğunuz varlıkları böyle yönetmediğinizi biliyorum. Büyük cesaret.

Bursaspor nasıl kurtulur? Kamu kurumları ve kamu yararına dernekler neden bütçe yaparlar? Bütçede olmayan harcama YAPAMAZLAR. Zaten Genel Kurul mali yönden Bütçe kadar yetki verir. Verilmemiş yetkiyi kimse kullanamaz. Derneklerin en üst organı Genel Kuruldur. Alınmamış yetkiyi ünvanına bakılmaksızın kullanmazsınız. İşte bu mali tabloda usule uygun olmayan giderlere muhtelif giderleri eklemeden silinebilir borcu: Yedi yüz milyon lira civarı. 3.Lig takımı için bu borç bile altından kalkılamaz bir borç. Mali Milat ile tespit edilen borç kamuoyu tarafından da kabul görebilir. İkinci iş kesinlikle yeni bir e-muhasebe sistemine geçilmeli. Nedenini buraya yazamıyorum. Bunu yapmadan ve bir Yeminli Mali Müşavirlik şirketi tarafından Bağımsız Denetim Kurumunun onayıyla girilen Alman Maliye sistemi gelmeli. Kesin birden fazla denetim olmalı ama bu kesinlikle mevcut e-muhasebe sistemi dışında olmalı.

Benim iki projem var! 4 yılda en az beş milyar lira ve yıllık Beş yüz milyon lira gelir getirir. Ama mevcut yapıyla Bursaspor’un borcu on milyara çıkar. Cavit Başkana kadar tüm yöneticiler, Bursaspor’un kapısının önünden geçenler; kapının önünde kuyruğa girer.  

En önemlisi Bursaspor’un en tehlikeli birimi DİVAN hemen lağvedilmeli. Kendilerini Genel Kurulun üstünde gören bu gurup hemen, hiç vakit geçirilmeden lağvedilmelidir.

Güzel şey yok mu Bursaspor’da? Elbette var. Stadın adının yeniden Bursa Atatürk Stadı olmasında emeği olan başta isim hakkından feragat eden SÜTAŞ gurubuna ve emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederim.

Bursaspor’un topu köşeli olmuştur. Bu top, bu kaleye girmez. Bu haliyle Bursaspor’un sahada mücadele etmesi çok mümkün olmayacaktır. Zira teknik olarak da yeni bir Muhtar Tuncaltan çıkaramadık. Mekanı cennet olsun. Takım zora düştü mü, kolları sıvar, sezon bitince ceketini alır giderdi. İsmail Ertekin ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Camiadan bir kardeşimiz paylaşımın altına “seninle çok işimiz var” yazmış. Ben de “ne işi, adamı otuz yaşında Bursa’dan emekli ettik.” yazdım. Bursaspor’a büyük katma değer sağlayan Feridun Özdiker ve Sedat Özbağ’ı da yazmazsam vebal alırım. Hayatımda çok çalışkan insan gördüm, Sedat Hoca gibi görmedim. Çok rehber gördüm, Feridun gibi kafatasının içini futbolla dolduran görmedim.

Rica ediyorum! Herkes Bursaspor’dan aldığını yerine bıraksın. Bu tüm Bursa’nın malı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.