SON DAKİKA
Hava Durumu

NELER GÖTÜRMÜŞLER NELER

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2024 16:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 16:57

Bursaspor’da dün son dönemlerin en geniş kapsamlı basın toplantısına katıldım.

İnanın katılımın bu denli yüksek olacağını beklemiyordum.

Çünkü bugüne kadar yapılan basın toplantılarına katılan gazeteci sayısı ikiyi üçü pek geçmiyordu.

Bu kez rekor sayıda bir katılım oldu.

Toplantıya Bursaspor Kulübü Başkanı Sinan Bür genel değerlendirme, Sinan Oral Mali, İsmail Ertekin teknik, Erkan Öncel sosyal konularda, Orhan Efe ise projelerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Aslında Sinan Bür ve yönetim kurulu Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e vermek istedikleri brifingi, ondan randevu alamayınca biz basın mensuplarına verdiler.

Konuşlarda kendilerine randevu vermeyen Mustafa Bozbey’e sitem yüklüydüler.

Tepkinin, seçimden iki gün önce yapılan paylaşımın neden olup olmadığı sorulduğunda ise, “O gün Büyükşehir Belediye Başkanı kulübümüze önemli bir miktarda maddi destekte bulunmuştu. Bizde o nedenle bu paylaşımı yaptık” diye cevapldı Erkan Öncel.

Aslında projelerden bahseden Orhan Efe, güneş enerjisi sistemleri, Vakıfköy’e 150 yataklı TFF’nin de kullanabileceği tesis, Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı’nda hastaneye bakan bölüm için açık otopark, 8 eczane için açılacak alanla kulübün kalıcı gelir sağlayacağını, kulübün toplantı salonunun kiraya verileceğini, Özlüce Tesislerinde yeni gelir getirici projeler (restaurantlar, alışveriş merkezi gibi) için hazırlıkları olduğunu anlattı.

 Sinan Oral kulübün borçlarını kalem kalem anlattı.

Bursaspor’un vergi borcu 127 Milyon. SGK’ya77 milyon.

Eurolar, dolarlar, futbolculara, personele derken kulübün TL cinsinden borcu toplamda 1 milyon 457 milyon 379 bin, 85 TL.

Aslında Bursaspor, gırtlağa kadar borca Hayrettin Gülgüler’in başkan, Emin Adanur’un ise ekip lideri olduğu dönemde batmış.

Erkan Öncel bu dönemi anlatırken, “19 dosya vardı. Bunların 5’ini Ömer Furkan Banaz yönetimi tamamen kapattı. Oyuncu ismi vermeden bir örnek vereyim. Bir yabancı oyuncunun 69 bin Euro alacağı var. İmza almak için kendisine 46 bin 500 Euro verilmiş. Yüzde elli ceza konulmuş. Sonrasında hiç ödenmeyince borç yeniden eski haline gelmiş. Yani kulübün 46 bin Eurosu buhar olup uçmuş. İnanı kaç futbolcunun dosyası hep böyle açılmış. Verilen peşinatlar hep kaybolup gitmiş. Bu transferlerde kulüp resmen zarara uğratılmış. Verilen paralar taksitler ödenmeyince boşa gitmiş. Alınan oyuncular belli” diye yanıtladı.

Teknik konularda bilgi veren İsmail Ertekin, Recep Günay yönetiminde sezon başı yapılan hatalar nedeniyle kulübün sıkıntı yaşandığının belirtti. 6 oyuncunun sözleşmele bedelleri yükseltilirken, sürelerinin uzatılmamasının büyük sıkıntıya neden olduğunu söyleyen Ertekin, “Alacakları ödenmediği için Canberk ve Ozan İsmail bonservis parası ödemeden gittiler. Kaleci Deniz Aydın ve Furkan Emre Ünver gitmek istiyor. Berat Altındiş ile Ertuğrul Kurtuluş, şikayetlerini geri çektiler. Onlar da sezon sonunda yetiştirme bedeli ödemeden kulüpten ayrılacaklar” dedi.

Aslında İsmail Ertekin can alıcı nokta olan transfer tahtası ile detaylı bilgiler verdi.

İsmail Ertekin, “Transfer tahtası için yerli ve yabancı olarak tam 42 dosya bulunuyor. 23 dosya ödenirse ki bunları bedeli 8 milyon TL, 6,2 milyon Euro ve 175 bin Dolar. Tahta açılabilir. Buna bir de yüzde 15 faiz eklemek gerekiyor. Hayrettin Gülgüler döneminde 17+4 futbolcu alınmış. Bir Tim Matavz isimli oyuncu var. Bununla 2 yıllık 1 milyon 750 bin Euro’ya anlaşma imzalanmış. 50 bin Euro verilmiş arkası ödenmemiş. Ne kadar acı değil mi? Bu transferlere rağmen takım TFF 1.Lig’den düştü. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum” derken bizleri acı gerçeklerle yüz yüze bıraktı.

Aslında Bursaspor’un Kayapa’da bir evi olduğunu Recep Günay yönetiminden Ersoy Horoz açıklamış ve bazı kişilerin burayı kiraya vererek gelir elde ettiğini açıklamıştı. Eski yöneticilerden birisinin burayı kiraya verdiği vurgulanırken, evin elektrik ve su faturalarının Bursaspor’a geldiğini duyunda neredeyse küçük dilimi yutacaktım. Benim gibi toplantıyı izleyenlerin büyük bölümü resmen şok geçirdi.

Gerçekten ne kadar büyük terbiyesizlik.

Kulübün haklarını koruyacaklarına, kendi maddi çıkarlarını düşünmüş bazı yöneticiler Recep Günay yönetiminde.

Aslın soru cevap bölümünde çok ilginç gelişmeler yaşandı.

Bir gazeteci arkadaşın ‘Divan Kurulu ile aranızda bir sorun mu var. Onlar Mustafa Bozbey ile görüşmüş, size randevu vermemiş” şeklindeki sorununa verilen cevaplar ilginçti.

Sinan Bür başkan, “Divan Kurulu Başkanı Galip Sakder değişik adaylar arıyormuş. Kaliteli aday arıyormuş. Bizler Recep Günay gibi isimler aday olacaksa bu göreve talibiz. Bırakmaya niyetimiz yok. Galip Sakder yönetimin işlerine karışacağına, Divan Kurulu doğru yönetsin. 80 imzalı Recep Günay’ın listesini kabul ederek zaten Bursaspor’a en büyük kötülüğü kendisi yaptı” diye tepkisini dile getirdi.

Sinan Bür ve diğer yöneticilerin ortak görüşü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in Bursaspor’a başkan olarak düşündüğü, Enes Çelik’in hemen karar vermesi gerektiğinin altını çizerken, “Biz kendisine hem çalışmalarımızı, hem projelerimizi hem de destek vermeye hazırız” diye yorumda bulundular.

DANİLO’S PİZZA ANTSPOR

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’ndeki tek temsilcimiz Danilo’s Pizza Antspor, final serisinin dördüncü maçında Bodrum Basketbol’u yenerek seriyi 2-2’ye getirdi.

Gerçekten çok sert bir maç oldu.

Hak eden kazandı diyebilirim.

Aslında maçın bana göre gerçek Aliyah Mazyck oldu.

2. periyodun başında hakemin garip faulü, yaptığı itiraz sonrası 4 faulü çıktı.  Bir de aldığı darbe sonrasında kasığından bir sakatlık yaşadı.

Buna rağmen tam 38 dakika sahada kaldı.

 Sonrasında kalan süreyi faul almadan tamamladı. Tam 30 sayı attı. Maçın en skorer ismi oldu.

Zaten sakatlıklar nedeniyle 6 oyuncu ile oynayan Antspor gerçekten önemli bir zafere imza attı.

Bu arada tecrübeli isimler Meryem Gültekin, Gülşah Çelebi, Eylül Minez Şenay Zeybek ve Melisa Korkmaz’ın da katkılarını unutmamak gerekir.

Şimdi senin son maçı Pazar günü Bodrum’da oynanacak.

Kazanan takım yeni sezonda Kadınlar Süper Ligi’nde yer alacak.

Gönlüm Danilo’s Pizza Antspor’un bu maçı kazanması ve yeni sezonda Bursa’nın tek takımı olarak Süper Lig’de yer alması.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.