SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP BURSA’YI KAZANDI BURSASPOR NE KAZANACAK

Yazının Giriş Tarihi: 01.04.2024 13:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 13:52

Yerel seçim maratonu bitti.

Bursa’da inanılmaz bir değişim yaşandı.

Bugüne kadar AKP’nin kalesi olarak bilinen Bursa’da inanılmaz bir değişim yaşandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve kentin kalbi olan Osmangazi ilçesinin yıkılmaz denilen Belediye başkanı Mustafa Dündar değişti.

Bu değişim nedenleri araştırmak gerekir diye düşünüyorum.

Bana ilki Alinur Aktaş’ın herkese yukarıdan bakması. Her şeyi ben bilirim. Benim yaptığım doğrudur demesi. Bir kaç taraftar küfür ediyor diyerek Bursaspor’a sırtını dönmesi.

Bana göre en büyük etkenlerin başında ülkenin ekonomik bataklıkta olmasının yanı sıra, bir başka etken ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her gittiği kentte o kentin kulübünün kaş kolunu boynuna takarken, Bursaspor’un atkısı takmamasıydı.

Bir anlamda Mustafa Bozbey’in inanılmaz politikası.

Halkın içerisinden gelmesi. Doğma büyüme Bursalı olmasının payı büyüktü.

Kurt bir siyasetçi olması, Bursa’yı ve Bursalıları çok iyi tanıması diyebilirim.

Bursa’da kelimenin tam anlamıyla kibir kaybetti, halkla iç içe olan bir isim kazandı.

Bana göre Bursa Büyükşehir’in yeni patronu olan Mustafa Bozbey’i çok zorlu bir süreç bekliyor.

Neden diyecek olursanız;

Belediye meclisinde çoğunluk yine AK Parti’de olacak.

Yapmak istediği birçok çabaya mecliste set çekebilirler. Aynı İstanbul’da meclisin Ekrem İmamoğlu’nu engellemesi, topal ördeğe çevirmesiydi diyebilirim.

İnşallah o yaşananlar Bursa’da olmaz.

Şu bir gerçek Bursa’nın gelişmesini engelleyecek hareketleri Bursa halkı 4 yıl sonraki seçimlerde çok güzel cezalandırır diyebilirim.

Mustafa Bozbey’in gelmesiyle birlikte, belki hükümet Bursa’yı yeniden kazanmak için kollarını sıvayabilir.

Mesela, yıllardır bitirilemeyen her yıl ötelenen Hızlı Tren Bursa’mıza gelir.

Alinur Aktaş başkanın döneminde bir türlü bitirilemeyen Şehir Hastanesi raylı sistem etabı hızlandırılıp bitirilir.

Hani Bursaspor’u öcü gibi görenler, tahtanın açılması için hamle yapmayan siyasiler şimdi daha çok Bursaspor’un yanında olurlar.

Hatta diğer üç semt kulübünün yararlandırıldığı vergi affına Bursaspor’u da dahil ederler.

Bu arada CHP Bursa’da bir ilki başarırken Osmangazi’de Erkan Aydın, Nilüfer İlçesi’nde Şadi Özdemir, Gemlik’te eski futbolculardan, spor adamı olan Şükrü Deviren, Harmancık’ta Haşim Arıkan, Mudanya’da Deniz Dalgıç, Mustafakemalpaşa’da, eski bakanlardan Şükrü Erdem ipi göğüsleyen isimlerdi.

Bu arada en büyük sevincim Mudanya’da spor adamı olan Deniz Dalgıç’ın kazanması, diğer spor adamı Gökhan Dinçer’in kaybetmesi oldu. Ama sonuçta daha önceki yazımda olduğu gibi kazanan Mudanya oldu diyebilirim.

Aslında Mustafa Bozbey, gecenin geç saatlerinde Osmangazi Meydanı’nda yaptığı konuşmada sosyal belediyecilikten bahsetmesi beni mutlu etti.

Sanıyorum, Türkiye’ye yeni bir belediyecilik anlayışı getiren Mansur Yavaş’ın sosyal belediyeciliği Bursa’ya gelir de bir partinin yandaşları değil, bu yardımlardan ihtiyaçları olan herkes yararlanabilir.

Mesela Mustafa Bozbey’in, Fomara’daki konuşmasında, “Bu kenti hem birlikte yöneteceğiz. Değişim mücadelemizde yanımızda olan halkımıza çok teşekkür ediyorum. Bu değişimin kahramanı sizsiniz” demesi çok önemliydi.

Benim için en önemli konuşmasını Podyum Davette oluşturulan seçim koordinasyon merkezinde yaptığı, “Bursa gülümsüyor. Ama Bursaspor’da gülümseyecek. Hiç merak etmeyin Bursaspor da gülümseyecek. Bursaspor taraftarına da yürekten teşekkür ediyorum” söylemiydi.

Aslında benim en çok merak ettiğim, Mustafa Bozbey’in aday olduğunda Bursa Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde sorduğum Atatürk Stadı’na verdiği cevap olan ‘Orayı yeniden yerinde yapacağız. O tarihi mekanı geri getireceğiz’ sözüydü.

Mustafa Bozbey bu sözünü tutarsa birkaç dönem daha Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimini kazanır. En azından her seçimde bir Bursasporlu olarak benim ve ailemin oyu ona olur.

Bu arada Alinur Aktaş’ın seçim öncesinde alel acele temelini attığı, Atatürk Spor Salonu’nun 3 bin 100 olarak belirlenen seyirci kapasitesini uluslararası maçların yapılacak düzeye çıkartmasını Mustafa Bozbey başkanımdan bekliyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.