SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ Basketbol’dan federasyona sert açıklama!

Bursa Uludağ Basketbol, Mersinde oynanan İlkem Yapı Tarsus Spor maçına ilişkin Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından verilen hükmen mağlubiyet kararına ilişkin basın açıklaması yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
Uludağ Basketbol’dan federasyona sert açıklama!

Uludağ Basketbol tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde;

09.03.2024 tarihli Mersinde oynanan Bursa Uludağ Basketbol Spor Kulübümüz ile İlkem Yapı Tarsus Spor arasında gerçekleşmiş olan müsabakaya ilişkin haksız ve hukuka aykırı şekilde tarafımızı oldukça mağdur eden Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından verilen Hükmen Mağlup olduğumuza ilişkin karar hakkında basın açıklamamızdır.

Siz değerli kamu oyuna öncelikle belirtmek gerekir ki Sözleşmeli Basketbol Ligleri (KBSL) Yönetim Esasları Talimatı’nın 87.4. maddesi b bendi içerisinde ‘’Başantrenörün sağlık, kaza, ailevi, gelişmeler gibi gerekçelerle görevini yapamayacak durumda olması‘’ ibaresi yer almaktadır. Aynı maddenin devamında ise; ‘’Acil gelişmeler olması halinde Spor Kulübü ve spor anonim şirketleri Lig Direktörlüğüne veya müsabakanın Lig Temsilcisine sözlü beyanda bulunup daha sonra gerekli belgeleri teslim edebilirler.’’ Denmekte olduğundan bu müsabaka içerisinde bu hakkımızı kullandığımızı belirtmek isteriz.

09.03.2024 tarihli müsabaka öncesinde takımımız sahaya ısınmaya çıktığında baş antrenörümüzün geleceğini düşünerek maç başlayana kadar baş antrenörümüz beklenmiş, kendisi aranmış fakat kendisine ulaşılamamıştır. Bu süre içerisinde müsabaka başlamadan müsabakanın baş hakemi baş antrenörümüzün olup olmadığını yardımcı antrenörümüze sormuş, yardımcı antrenörümüz ise baş antrenörümüze ulaşamadığımızı kendisinin antrenörlük lisans derecesinin yettiğini belirterek bu durumu baş hakeme bildirmiştir. Baş hakem maç esamesinde bu değişikliği yaptıktan sonra müsabakada görevli lig temsilcisine bu durum anlatılmıştır. Akabinde maç başlamış ve takımımız sarf ettiği emek ve üstün başarı ile İlkem Yapı Tarsus Sporu yenerek ligde kalmayı garantilemiştir. Müsabaka bitiminde baş antrenörümüzün rahatsızlandığı, sağlık raporu aldığı, rahatsızlandığı için maça gelemediği bu nedenle kendisine ulaşamadığımız öğrenilmiş ivedilikle Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Ligler Direktörlüğüne bildirilmiştir. İlkem Yapı Tarsus Sporun itirazı üzerine tarafımıza savunma için yalnızca 24 saat süre verilmiştir. Bu süre içerisinde gerekçeli olarak savunmamızı yapmış bulunmaktayız. Savunmamızın üzerinden 24 saat geçmeden hükmen mağlubiyet kararı tarafımıza e-mail ile bildirilmiştir. Bu durumun kabul edilebilir olmadığı, kulübümüzün hiçbir kusuru olmaksızın takımımızın tüm emek ve başarısı göz ardı edilerek haksız ve hukuka aykırı olarak verildiği açık ve nettir. Tarafımızca işbu karara karşı tahkim yoluna başvurulacaktır.

Altını çizmek isteriz ki eğer müsabakada antrenörlük lisansı geçerli olmayan bir antrenör yer alsa idi bu müsabakanın Basketbol Müsabaka Talimatının 8. Maddesi 2. Fıkrası gereği hiç başlatılmaması ve tatil edilmesi gerekirdi bu durumda müsabakanın oynanmasında tüm sorumluluğun hakemler ve lig temsilcisine ait olacaktır. Müsabaka içerisinde Basketbol Müsabaka Talimatına uygun şekilde sahada yardımcı antrenörümüz yer almaktaydı ve hiçbir usuli aykırılık olmaması sebebiyle de müsabaka gerçekleştirildi. Takımımızın hiçbir kusuru olmaksızın yukarıda sizleri bilgilendirmiş olduğumuz madde de yer alan hakkımızı usulüne uygun olarak kullanmış bulunmaktayız. Kusurumuz olmaksızın tüm usulüne uygun işlemlerin, bildirimlerin eksiksiz ve zamanında yapılmış olmasına rağmen takımımız mağduriyeti hakkında siz kamu oyunu bilgilendirme zorunluluğumuz doğmuştur. Takımımızın emek ve ligde kalma başarısının göz ardı edilmemesini, bu süreçte siz basketbol severlerin yanımızda olmasının önem arz ettiğini belirtmek isteriz.

Hem Kulüp Hem Bursa Severler olarak sürecin hukuki takibini yapacağımızı beyan eder, bu haklı davamızda bize destek ve yanımızda olan tüm sevenlerimize de teşekkürü borç biliriz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.