SON DAKİKA
Hava Durumu

İpekspor'dan kamuoyuna duyuru

BAL ekiplerinden Görükle İpekspor, ligde oynanan İnegöl Doğugücü maçındaki olaylar hakkında açıklama yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2022 23:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2022 23:20
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
İpekspor'dan kamuoyuna duyuru

İpekspor'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Değerli Bursa Futbol camiası ve kamuoyuna saygılarımızla…
 
Bursa Futbolunun en köklü kulüplerinden olan ve tarihinin tozlu sayfalarında 1965 yılında Mübadillerin kuruculuığunu yaparak başarılara ulaşan Görükle İpeksporumuz, Bursa’yı BAL seviyesinde temsil etmeyi ve nihayetinde de 3. Lig ile Bursa’ya profesyonel bir takım daha kazandırma derdinde olan bir avuç insanın, büyük bir camianın ve muhteşem bir taraftarın kulübüdür.
 
Bugüne kadar Görükle’de binlerce maç oynanmış ve hiç birisinde bu tarz olaylar yaşanmamıştır. Kaldı ki rakiplerimizle ikili diyaloglara giren takımların bütün enerjisini Görükle İpekspor’un başarısızlığı üzerine kurguladığı nice sezonlar, nice rakipler gördük!
 
Gelinen noktada bugün sahamızda ağırladığımız İnegöl Doğugücü takımının yapmış olduğu açıklamaya binaen bu açıklamayı siz değerli kamuoyu ile paylaşmayı uygun gördük.
 
Maçtan günler önce 15 Kasım Salı günü sahamıza gelip maçın deplasman taraftarına uygun mu, değil mi diye kontrollerini yapan kolluk kuvvetlerimizle almış olduğumuz karar gereği bu sezon iç saha maçlarımızı rakip taraftara kapatmak durumunda kaldık. Bunun nedeni ise henüz deplasmanda ağırlamaya müsait bir tribünümüzün olmamasından kaynaklıdır. Bu süreçte Salı günü yapılan görüşmelerin ardından durum Doğugücü yönetimine resmi evrak olarak iletildi. Beraberinde Bursa Valiliğinin almış olduğu karara rağmen Perşembe günü rakip takım yönetiminin yapmış olduğu sosyal medya paylaşımında “Tüm taraftarımızı maça bekliyoruz” çağrısından sonra durumunu tekrardan değerlendirip, gerekli mercilerle görüştük. Doğugücü ile bugüne kadar camia anlamında ne bir problem yaşadık, ne de yaşanmasını istedik! Ancak Doğugücü yönetimi bu ikazları dikkate almamış ve Bursa’ya bütün taraftarını davet etmiştir. Yaşanan sıkıntıların başlıca kaynağı ise bu noktada olmuştur.
 
Canlı yayın durumuyla alakalıysa bizle bu sezon imkanlarımız olmasına rağmen hiçbir maçımızı canlı yayınlamadık. Biz yayınlamıyorken bu işi ticaret olarak yapan medya şirketlerine bu işin iznini vermeyeceğimizi belirttik. Bahsi geçen medya şirketi 1965 yılında kurulmuş Görükle İpekspor’u yok sayarak “Biz Doğugücü’nden izin aldık” şeklinde yaklaşımda bulununca yayın izni vermeyeceğimizi kendilerine ilettik. TFF açık şekilde “Yayıncı kuruluş yoksa, yayın ev sahibi ekibin insiyatifindedir” ikazı açık, açık ortadayken buna müsaade etmemek ev sahibi ekibin en doğal hakkıdır. Yine de Doğugücü başkanının başkanımız ile görüşmesi neticesinde canlı yayın izni verilmiştir. Medya ekibi ekipmanını tribüne koymuş ve yayın hazırlıklarına başlamıştır. Ancak bütün bu iyi niyet karşısında Emniyet güçleri ile Doğugücü taraftarı arasında stadyum dışarısında yaşanan kargaşada kulüp görevlilerimiz ve Görükle halkına saldırı yapılmıştır. Bu saldırıda Görükle Mahalle Temsilcisinin burnu kırılmış ve darp raporu alınmıştır. Aynı şekilde orada görevli olan kulüp personelimize beyaz bir arabanın bagajından çıkardıkları sopa ile saldırmaya kalkılmış, polis tarafından bu girişim sonuçsuz kalmıştır. Polisi ve Görükle taraftarını tahrik etmeye devam etse de Görükle taraftarı cevap vermemiş ve bunun akabinde iyi niyeti suaistimal edenler ile alakalı kapılar kapatılmış hem Görükle’nin, hem de Doğugücü’nün dışarıda kalan taraftarı maça alınmamıştır. Deplasman yasağının 4 gün öncesinden bilinmesine rağmen ağıza alınmayacak küfürler ve tehditlerle maç bir şekilde başlamıştır. Bütün bunlar yaşanırken Doğugücü futbolcusu sahaya ağzında pastil ile çıkmış ve boğazına kaçınca Doğugücü yönetimiyle beraber saha içerisine ilk koşanlarda yine Görükle İpekspor yönetimi, futbolcuları ve sağlık ekibi olmuştur. Bir kez daha kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.
 
Maç oynanırken tribünde 50 dolayında, kale arkasında 50 dolayında Doğugücü taraftarı, yönetimi yerini almış ve 90 dakika boyunca Görükle, başkanımız ve futbolcularımıza ağıza alınmayacak hakaretler etmiş ve tehdit konuşmaları sürmüştür. Maçta ise sürpriz yaşanmamış ve Görükle İpekspor maçı 1-0 kazanarak yoluna devam etmiştir.
 
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte dışarıya çıkan bazı taraftarlar tribünlere taş, demir, sopalarla saldırmış, tribünde bulunan çocuk ve kadın taraftarımız saha içerisine alınarak yaralanmaları engellenmiş ve bu anlar kameralar ile kayıt altına alınmıştır. Bilinmesini isteriz ki Görükle halkı olarak bugüne kadar hiç bir rakip taraftarına bu tarz hareketlerde bulunulmamış veya karşılık verilmemiştir. Maçın atmosferinde taraftarın küfürlü bir tezahüratı olduysa da bunu kayda alıp, cezasını verecek olan TFF ve onun maça atadığı yetkililerdir. Kaldı ki onlarda şahit oldukları olayları kayıt altına aldıklarına inanıyoruz ve buradan bütün futbol camiasına sesleniyoruz. Futbol 3 neticeli bir oyundur. Kimileri kazanır, kimileri kaybeder veya beraberlikle biter. Sahada oynanan ve sahada kalması gereken maçların saha dışarısında yapılan tehditler ve hakaretlerle devam etmesi iki camianın karşı, karşıya gelmesinden başka bir işe yaramaz. Görükle İpekspor yoluna devam edecek. Unutulmamalıdır ki BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ!
 
Görükle İpekspor Yönetimi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.