SON DAKİKA
Hava Durumu

Cengiz Göllü Şenlendi

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Fabrika Voleybol çalışmaların katılan minikler, Altın File ile dostluk maçları oynadı.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
Cengiz Göllü Şenlendi

Türkiye’de kadın voleybolunun güçlü bir alt yapıya sahip olması için büyük emek harcayan Türkiye Voleybol Federasyonu pilot olarak seçilen illerde Fabrika Voleybol çalışmaları gerçekleştiriyor. Türkiye’de önemli bir yeri olan Bursa Fabrika Voleybol Haziran ayında yapılacak şenlikler öncesinde hazırlık maçlarını sürdürmeye devam ediyor. Fabrika Voleybol’un 2012-2013 Doğumlu sporcuları Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda Altın File Spor Kulübü ile dostluk karşılaşmaları oynadı.

VELİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Her yaş grubunda dörder takıma ayrılan geleceğin yıldız adayı voleybolcular maçlarda bsüyük heyecan yaşarken, kazanılan her sayı sonrasında attıkları çığlıklarla Cengiz Göllü Salonu, lig maçlarında yaşadığı heyecanların bir yenisini yaşamış oldu. Bu arada her iki grupta yer alan sporcuların velileri de tribünü tamamen doldurması dikkat çekti. TVF Fabrika Voleybol eğitiminin koordinatörlüğünü Berkant Kırcı yaparken, miniklerin antrenmanlarını ise antrenörleri Sunay Rodoplu, İlhan Barış, Burcu Kaya, Betül Şimşek yaptırıyor.

ŞENLİK ÖNCESİ DENEYİM

Sunay Rodoplu, “Bilindiği gibi her yıl haziran ayında alt yapılan şenlikleri yapılıyor. Aslında bunu bir lige dönüştürebilsek Bursa olarak çok güzel olacak. İstanbul’dan organizasyona gelen takımlar en az 50 maç oynayarak gruplara geliyorlar. Bizim takımlarımız ise sadece haziran ayındaki şenliklerde maç yapabiliyorlar. Maç eksiklikleri gruplarda ortaya çıkıyor. Bunun için bir çalışma başlatılırsa Bursa’da voleybol eğitimi alan minikler için çok yararlı olacağı kanısındayım” şeklinde konuştu.

ODUNLUK’TA BAŞLADI

2016 yılında kurulan ve Odunluk ve Görükle’de voleybol okulu çalışmalarını sürdüren Altın File Spor Kulübü tam 8 yıldır alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Altınfile yerel liglerde de kulüp olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Başkanlığını Sibel Gökçe’nin yaptığı kulüpte başkan yardımcılığını ise Akif Arabacı yapıyor. Antrenörlük görevleri ise Mert Hakçı, Alper Akbulut, Hilal Keçeli yapıyor.  Antrenör Akif Arabacı çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi:

LİG İSTİYORLAR

 “Altınfile Spor Kulübü olarak Odunluk ve Görükle’de 2016 yılında çalışmalarımıza başladık. Alt yapıda Bursa’da yerel liglere mücadele ediyoruz. Her geçen gün büyüyen sporcularımız var. Bugün 2012 ve 2013 doğumlu kızlarımız antrenman maçı yaparak heyecan yaşayacaklar. Bizlerin en büyük arzusu da miniklerin maç heyecanı duyması. Keşke bunu Voleybol il temsilciliğine söylesek te bunu lige dönüştürebilsek. Sporcularımızın gelişmesi açısından yararlı olur.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.