SON DAKİKA
Hava Durumu

Beraber büyüdüğüm insanların bazıları yok!

Yıldırımspor’un Hataylı teknik direktörü Yusuf Tokaç, “Doğup büyüdüğümüz şehir yok artık. Beraber büyüdüğün insanların bazıları yok. Çocukları, akrabaları yok. Allah’ım bir daha tekrarını yaşatmasın” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2023 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2023 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
Beraber büyüdüğüm insanların bazıları yok!

3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Bursa Yıldırımspor’da Hataylı teknik adam Yusuf Tokaç duygularını anlattı. Futbolculuğu zamanında 2004-2005 sezonunda Bursaspor’da da forma giyen ve kelimelerle tarif edilemeyecek duygular içinde olduğunu aktaran Tokaç, doğup büyüdüğü şehrin artık olmadığını söyledi. Hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Tokaç, “Çok zor bir şey, anlatılamaz. Yüzyıllardır olmayan bir durum oldu. Baba tarafım Antakya’daydı. Anne tarafım İskenderunlu. Antakya neredeyse yerle bir oldu. Tarifi imkansız. Halamın kızı ve onun engelli oğlu rahmetli oldu” diye konuştu.

‘HERKESİN CENAZESİ VAR’

Tüm Türkiye’nin tek yürek olarak yardıma koşmasının çok önemli olduğunu aktaran deneyimli teknik adam, “Kime dokunsanız herkesin bir cenazesi var. Sahipsiz cenazeler de var. Ülkenin tek yürek olması, elinden geldiğince insani vicdanın olarak herkesin yardıma koşması her şeyden önemliydi. Allah’ım bir daha tekrarını yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

‘SARILACAK BİR YARA DEĞİL’

Hatay’a gitmeye içinin el vermediğini dile getiren Tokaç, “Tabii ki dışarıdan yardımları oraya ulaştırmaya çalıştık. Çok gitmek istedim ama çocukluk anılarımız var. Doğup büyüdüğümüz şehir yok artık. Beraber büyüdüğün insanların bazıları yok. Çocukları, akrabaları yok. Hatay diye bir yer yok artık. Kendi açımızdan baktığımızda psikolojik olarak günler geçse de sarılacak bir yara değil. Yapacak bir şey de yok. Hayat devam ediyor. Allah hepimizin yardımcısı oldu” diye konuştu.

‘TOPARLAMAK ZORUNDAYIZ’

Takımı moral motivasyon olarak toparlamaya çalıştıklarını belirten Yusuf Hoca, “Depremden sonra önce kendimizi toparlamamız lazımdı ki sonra oyuncularımıza bir şeyler verebilelim. Emin Altunay kardeşimizin iki halası vefat etti. Diğer oyuncularımızın da arkadaşları, akrabaları rahmetli oldu. Onları toparlamak kolay değil. Devre arasında yaptığımız antrenmanlar ve maç kondisyonumuz geri gitti. Bunu toparlamaya çalışıyoruz. 28 Şubat’ta Muşspor’la erteleme maçımızı oynayacağız. Toparlamak zorundayız. En kısa zamanda eski seviyemize gelmek istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.