SON DAKİKA
Hava Durumu

Levent KARAKOÇ’un Nilüfer Belediyesinin Arsada imar değişikliği yapması hakkındaki basın açıklaması

Levent Karakoç  MHP Nilüfer İlçe Başkanı İmar Açıklaması

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2023 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2023 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
Levent KARAKOÇ’un Nilüfer Belediyesinin Arsada imar değişikliği yapması hakkındaki basın açıklaması

Herkes tarafından bilinir ki gelişmiş ülkelerde Belediye Başkanlıklarının bir çoğu özellikle arsa, arazi ve diğer gayrimenkullerini satmak konusunda çok dikkatli ve hassasiyet içersindedir. Kişi başına düşen park, yeşil alan ve sosyal donatı alanları metrekare olarak hayli yüksektir. Üstelik daha fazla arazi edinip  bu alanlar ve kamu yararına kullanırlar. 

Bizim bazı yerel yönetimlerimiz ise arsa ve arazilerini sattıktan sonra yeşil alan, rezerv imar alanı ve park alanları için kamulaştırma marifetiyle çözüm aramaktadırlar. 

Buradan yola çıkarak sormak gerekirse Nilüfer Belediye Başkanliği hizmet binasına yakın, kendi uhdesinde bulunan 500 metrekare ticari imarlı arsada plan değişikliğine gitmiş midir?

Plan değişikliğine gidildiyse Nilüfer Belediye Başkanlığının bu arsa ile ilgili tasarrufu ne olacaktır? Adı geçen arsanın satışı ilerleyen günlerde karşımıza çıkacak mıdır?

(7936 ada 1 parsel)

Hemen bitişiğindeki yaklaşık 6.2 dönüm alanın (7936 ada 2 parsel) Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satılmasının ardından Nilüfer Belediye Başkanlığına ait parselde plan değişikliğinin amacında yeni bir satış beklentisi ve ilişiği var mıdır?

Bölgenin estetiğini bozacak kat yüksekliğine izin verilmiş midir? 21.50 metre öngörülen yükseklik bölgede ki genel yükseklikle uyumlu mudur?

Nilüfer Belediye Başkanlığını ilçemizde her geçen gün artış gösteren nüfus  ve araç yoğunluğu ve deprem gerçeği göz önüne alındığında adı geçen arsayı kamu yararına kullanması gerektiğini tekrar hatırlatarak arsa ve arazi satışlarında daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. 

Bilgi ve değerlendirmenize saygılarımla. 

Levent Karakoç 

MHP Nilüfer İlçe Başkanı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.