SON DAKİKA
Hava Durumu

DEVA Partisi Serkan ÖZGÖZ Milletvekilliği Aday Adaylığı Basın Bülteni

SERKAN ÖZGÖZ 28.DÖNEM BURSA MİLLETVEKİLLİĞİ ADAY ADAYLIĞI BASIN TOPLANTISI

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
DEVA Partisi Serkan ÖZGÖZ Milletvekilliği Aday Adaylığı Basın Bülteni

Saygıdeğer Basın Mensupları, İl Başkan Yardımcılarım, İl Yönetim Kurulu Üyelerim, İlçe Başkanlarım, Kıymetli Yol Arkadaşlarım, Dostlarım, Sevgili Bursalılar Bugün sizlere 3 yıla yakın bir süreden oluşan ve Bursanın DEVA’sına ait bir geçmişten, bu toplantı süresince bana ait olacak bugünden ve inşallah 14 Mayıs’tan sonra milletimize ait olacak yarından bahsetmek istiyorum. -Dün15 Ağustos 2020 tarihinde Sn Genel Başkanımız Ali Babacan’dan Kurucu İl Başkanlığı görevini alırken “bir şeyin kurmanın ne denli zor olduğundan” bahsetmiş ve Aşure metoforunu kullanmıştım. Aşurede tüm muhteviyat aynen aslını korur. Bir tek buğday dışında. Kaynadıkça buğday erir, her defasında süzülür keşkek olur. Buğday tek başına bir hiç. Amacı, vasfı bir arada tutmak. Sonrası malum. Aşureyi aşure yapan, zenginleştiren ne varsa, herşey aynı kazanın içine. Ben Bursa Kurucu İl Başkanı olarak 3 yıl boyunca Bursa’nın Deva’sını, bu zenginliği bir araya getirmek ve bir arada tutmak için çaba harcadım. Sn Genel Başkanımızın liderliğinde kurucularımızın inşa ettiği DEVA fikrinden aldığım ilhamla bambaşka toprakların çocuklarını, bambaşka müzikleri dinleyen insanları, bambaşka hızda çalışan, bambaşka yerlerde ve zamanlarda dinlenen insanları bir araya getirdim. Onları, tek başınalığın değerli ancak bir arada durabilen bir aşure kadar lezzetli olmadığını anlayana kadar bir arada tuttum. Birbirlerini iki gün görmeseler rahatsız olacakları güne kadar bekledim. Şimdi hayatımın en büyük zenginliği olarak adlandıracağım bu zenginliğin içinde her biri ile helalleşmek için hazırım. KONAK Mah. Kudret Sk. No:20 Ruzi Plaza K:4 No:7-8-9 Nilüfer Bursa – Türkiye T : 0 552 566 33 82 bursa.devapartisi.org.tr Kıymetli dostlarım, yol arkadaşlarım, saygıdeğer basın mensupları bu zenginliği adı Bursa’nın DEVA’sı. Bu zenginliğin, bu lezzetin, bu gayretin adı Bursa’nın DEVA’sı. Sizlerle birlikte Bursa’yı en iyi temsil edilecek il ve 17 ilçe teşkilatımızı birlikte oluşturduk. Fiziki kuruluşlarını, idari kuruluşlarını sorumluluk ve gayretle birlikte tamamladık. Nasıl olacak dediğimiz işleri başarı ile tamamladık. Nasıl yaparız dediğimiz külfetlerin altından kalktık. Sayın Genel Başkanımızı Ali Babacan’ı 7 kez , tüm Genel Başkan Yardımcılarımızı, Kurucularımızı onlarca kez Bursa’mızda ağırladık.

Tüm il teşkilatlarımızla 3 yılda onbinlerce faaliyeti birlikte gerçekleştirdik , on bine yakın üyeyi birlikte yaptık. Sizlerin gayreti ile partimizi 3 yıl gibi kısa bir sürede , yaptıklarımızla ve sizlerin gayreti ile gurur duyduğum çok iyi bir noktaya getirdik. Tüm bunları yaparken benim için daha iyisi mümkünken, daha azına razı olabilmek çok zor , yapılabilecek birşeyler varken yapmadan beklemek çok zor. Çalışmak varken durmak çok zor. Sizlerin gayretini , niyetini gönlümde taşırken tüm şartları zorlamamak çok zor. Daha az yapsak olurdu , ama kendimize ve bu ekibe haksızlık olurdu. Helallik Bu sebeple bilmeden gönül kırdığım, hakkınıza girdiğim olmuştur. Bu vesile ile geçmişi yarına taşımadan, hemen bugün sizlerden helallik istiyorum. Hakkınızı helal ediniz.

Hepinizden ayrı ayrı razıyım. Allah da sizden razı olsun. Sizlerin huzurunda bizlere destek olan genel merkez yöneticilerimize , teşkilat mensuplarımıza, yol arkadaşlarımıza, üyelerimize, gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum. Bugün Yeni Bir Sorumluğa Talibiz Çocukluğu Ebuishak Mahallesi’nde, Kamberler’de, Elmasbahçeler’de, Meydancık’ta Kayıhan’da, Okçular’da, Resulzade İş Hanı’nda, Çancılar’da, Reyhan’da, Zafer Mahallesinde, Telin Altında, Balıklı’da, geçmiş bir arkadaşınız olarak bugün yeni bir sorumluluğa talibiz. Bugün Emek’in arka sokaklarında, Gürsu Yenidoğan’dan İnegöl Alanlı’ya, Karapınar’dan Samanlı’ya, Yavuzselim’den , Şirinevler’e ,Panayır’dan Doğanevler’e , Teleferik’ten Mollaarap’a, Mollafenari’den Demirkapı’ya bu şehrin kadersiz sokaklarında, adam gibi beslenmeyi, iyi bir ilk okul öğretmenini, ingilizce öğrenmeyi, iyi bir meslek sahibi olmayı, iş bulabilmeyi, doğru dürüst bir üniversite okuyabilmeyi, hayal kurabilecek kadar bir maaşla çalışabilmeyi, kız yada erkek arkadaşıyla , yeşil çay bahçesinde Bursa’ya karşı çay içebilmeyi, belki beğendiği bir spor ayakkabı alabilmeyi hak eden çocuklar var. KONAK Mah. Kudret Sk. No:20 Ruzi Plaza K:4 No:7-8-9 Nilüfer Bursa – Türkiye T : 0 552 566 33 82 bursa.devapartisi.org.tr Biz bu çocukların sorumluluğuna, dertlerine, kaderlerine talibiz. Biz bu ülkede fırsat eşitliğine talibiz. Bugün bu şehirde hiç banka şubesinden içeri girmemiş 100 binin üzerinde kadın var. Evde hasta baktığı için temizliğe bile gidemeyip, yavrularının açlığı ile hastası arasında kalbi ikiye bölünen anneler var. Çocuğu uyuşturucuya bulaşmış çaresiz anneler var. Ev temizliğinde, güvencesiz işlerde gençliğini çürüten iyi eğitim alamamış erkek şiddetine maruz kalan genç kadınlar var

. Çocuğunu yuvaya verse maaşı yuva ücretini anca karşılayan bari sigortam ödeniyor diye kendini zorlayan beyaz yakalı kadınlar var. Bu ülkede hayal kuramayan tek mücevherleri babalarının taktığı nazar boncuğu olan genç kızlar var. Biz tüm kadınlarımızın her türlü şiddetten uzak, evlatları ile mutlu özgürce daha iyi bir yaşam sürmelerine talibiz. Bugün bu şehirde her sabah bismillah diyerek dükkan açan , akşama kadar elektrik parası , dükkan kirası, bağkur pirimi , işçi maaşı , kdv , gelir vergisi düşünürken yorgun düşen, arabasının muayenesi yaptıramayan , kredi kartlarına mahkum küçük esnaflar var. Biz esnaf kardeşlerimizin, abilerimizin dertlerini ve hayat yüklerini bitirmeye talibiz. Bugün bu şehirde gördüğü herkesten yıllarca emek edip okuttuğu oğlu için, kızı için iş isteyen babalar var. Her gün İşkur önünde sıraya giren genç insanlar var. İş arama umudu hiç olmamış yada aramaktan vazgeçmiş babasıdan aldığı harçlık yoksa evden çıkamayan gençler var. Biz genç kardeşlerimizin yarınlarına talibiz. He gencin meslek sahibi olup çalışmasına , üreten Türkiye’yi inşa etmeye talibiz. Bugün şehrin doğusunda kötü standartlarda yaşayıp batısında çalışan, hergün Bursaray’da balık istifi seyahat etmek zorunda olan, bu şehrin 24 sanayi bölgesinde 3 vardiya ter döken, etin kilosu, kıymanın gramı, çocuk bezinin paketi ile kafayı bozmuş, temel ihtiyaçların bile kendisine lüks olarak dayatıldığı işçilerimiz , tek derdi sadece insanca yaşamak olan yüzbinler var. Aldığı ücretler enflasyon karşısında erimiş , her gün fakirleşen kendisine artık orta direk diyemeyen yüzbinler var.

Biz hayat pahalılığını bitirmeye , alım gücünü yeniden yükseltmeye , orta direki yeniden nefes aldırmaya talibiz. Bugün bu verimli topraklarda 50 dönüm yer ekip aylarca işçilik yapıp zarar eden, gittikçe batan çiftçi amcalar var. Ata toprağından umudu kesip şehirde pres altında işçilik yapan yüzbinler var. Sattığı süt para yapmadığı için ineğini kesip işi bırakan hayvancı aileler/işletmeler var. KONAK Mah. Kudret Sk. No:20 Ruzi Plaza K:4 No:7-8-9 Nilüfer Bursa – Türkiye T : 0 552 566 33 82 bursa.devapartisi.org.tr Biz bu topraklarda tarımın yeniden canlandırılmasına, çarşıda pazarda bereketin geri gelmesine talibiz. Bugün bu sanayi şehrinde, alnının akıyla kazandığı dövizi bile elinde tutamayıp zorla bozdurmak zorunda olan, vergisini ödese bile vergi dairesinin sopasını her daim üstünde hisseden , hakkı olan dürüst işleri bile rüşvet vermeden , adamını bulmadan yaptıramayan, ticaret odasından , iktidar uzantılı çıkar gruplarının dağıttığı sanayi arazilerinden haberi bile olamayan, fikri sorulmayan, ileride fabrika yaparım diye aldığı arazi kamulaştırılıp avucunu yalayan, Çataltepe’de Kotiyak’ta umutlarını tüketen Kobiler, sanayiciler var. Biz yeniden serbest ticarete, kalkınmaya, berekete, işlerimizden keyif almaya talibiz. Bugün bu şehirde gördüğü haksızlığı dile getiremeyen, emeğinin karşılığını alamayan, mesleki güvencesi olmayan, hayat standardını mesleğini doğru ve dürüst yaptığı için karşılayamayan, her daim belediyelerin reklam bütçeleri ile sıkıştırılan, patron baskısı ile sözleri düğümlenen basın ve medya mensupları var. Biz basın mensuplarının mesleğini özgürce yapabilmesine, insanca standartlarda sadece mesleğini yaparak yaşam kurabilmesine, baskıdan kurtulmasına talibiz.

Bugün bu şehirde Türkiye’de yolsuzluklar olmasın, yasaklar olmasın diye iktidar partisine oy vermiş, hiçbir şey beklemeden desteklemiş , ama bugün kendi gönül verdiği partiyi , o partide bulunan insanları , nasıl bu hale gelindiğini anlayamayan gönlü temiz , u ülkeye inanan yüzbinler var. Biz bu ülkede yeniden hortlayan yolsuzluğu, yasakları ve yoksulluğu bitirmeye talibiz. Biz bugün bu şehirde günde 5 vakitte , Cuma namazlarında , vakitsiz dertler ile kılınan namazlarda elleri semaya kalkan anne babaların dualarınından dertleri çıkartıp şükürlerle doldurmaya talibiz. KONAK Mah. Kudret Sk. No:20 Ruzi Plaza K:4 No:7-8-9 Nilüfer Bursa – Türkiye T : 0 552 566 33 82 bursa.devapartisi.org.tr -YarınKıymetli Bursalılar, Abiler, Ablalar, Anneler, Babalar, Kardeşler 14 Mayıs’ta sandık başına gideceğiz. Yarınlar nasıl olacak? Nasıl bir Türkiye istiyoruz? Çocuklarımız nasıl bir ülkede yaşayacak? Milletin kaynakları nasıl dağıtılacak? Hep birlikte karar vereceğiz. Şimdi milletimiz için , çocuklarımız için , yarınlar için soruyorum. • Siyaset neden var? • İşsizliği, umutsuzluğu çözemiyorsa siyaset neden var? • Sizi mutlu edemiyorsa siyaset neden var? • Hayat pahalılığını bitiremiyorsa siyaset neden var? • Hepimizi fakirleşmekten kurtaramıyorsa siyaset neden var? • Gençlere iyi bir gelecek veremiyorsa siyaset neden var? • Çarşıdaki, pazardaki yangını çözemiyorsa siyaset neden var? • Vatandaşın, sizin dertlerinizi duymayan siyaset neden var? Artık Yeter! 14 Mayıs’ta sandık başına gideceğiz. Yapamayanlar gidecek, yapabilenler gelecek. Bize oy verin çünkü ekonomiyi düze çıkaracak planlarımız hazır. Bize oy verin çünkü Türkiye’yi büyütecek kalkınma ve sanayi planlarımız hazır. Bize oy verin çünkü hayat pahalılığını bitireceki enflasyonu düşürecek planlarımız hazır. Bize oy verin çünkü Bursa’nın deprem risklerini bitirecek planlarımız hazır. Bize oy verin çünkü çocuklarımıza gelecek hazırlayacak eğitim reformlarımız hazır. Bize oy verin çünkü teknoljide çağ atlatacak eylem planımız hazır. Bize oy verin çünkü Tarımı yeniden ayağa kaldıracak eylem planlarımız hazır. 14 Mayıs’ta sandık başına gideceğiz. Yapamayanlar gidecek, yapabilenler gelecek. Millet kazanacak, biz kanacağız.

Bugün huzurunuzda büyük bir gururla Bursa Kurucu İl Başkanlığı görevimi tamamladığımı ve Demokrasi ve Atılım Partisi 28. Dönem Miletvekili Aday Adaylığımı bugün sizlerle paylaştığım bu düşüncelerle ilan ettiğimi tüm kamuoyuna saygıyla duyururum. SERKAN ÖZGÖZ Demokrasi ve Atılım Partisi 28.Dönem Bursa Milletvekilliği Aday Adayı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.