SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP Bursa ikinci tura hazır!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu öncesi basın mensuplarıyla bir araya geldi. CHP Bursa il başkanı Turgut Özkan’ın basın açıklaması ile başlayan toplantıda seçimin ikinci turu öncesi, ilk turda yaşanan olumlu ve olumsuz durumların yanı sıra ikinci turda alınacak önlemler de masaya yatırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 13:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 13:50
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
CHP Bursa ikinci tura hazır!

Haber: Ömer Ak

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Mümtaz Öztürk, DEVA Genel Merkez Kurul Üyesi Fatih Acar DEVA Partisi Bursa Temsilcilerinin de katıldığı toplantıda Başkan Özkan, “Tüm verileri analiz ettik. Sandık görevlilerimiz, okul sorumlularımız, müşahitlerimiz, okul bilişim sorumlularımız, hukukçularımızla ikinci tur seçimini de takip edeceğiz” dedi.

“Bursa’da oylarını artıran tek parti CHP”

Başkan Özkan, seçimin ilk turunda Bursa’da tüm partiler içinde oylarını ve milletvekili sayısını artıran tek partinin CHP olduğu vurgusunu yaptı, Özkan: “14 Mayıs 2023 günü yapılan seçimlerde partimiz, Bursa’da her 2 bölgeden 3’er olmak üzere, toplam 6 milletvekili çıkarmış, 7’nci milletvekilini çok az bir oy farkıyla kaçırmıştır. Tüm partiler içerisinde oylarını ve milletvekili sayısını artıran tek parti CHP olmuştur” ifadelerine yer verdi. Adil bir yarış olmadığı ve AKP’nin daha geniş imkanlarla yarışta olduğunu söyleyen Özkan, tüm bu imkanlara rağmen yine de AKP’nin seçimi ilk turda bitirecek oyu alamadığını ve 14 Mayıs seçimlerinin kaybedeninin AKP olduğunu söyledi.

“28 Mayıs’ta maç yine 0-0’dan başlıyor”

Seçimin ikinci ayağı olan 28 Mayıs’ta, bu seçimin Türkiye’nin varlık ve yokluk seçimi olacağını dile getiren Özkan, Bursa halkına çağrıda bulunarak umutsuzluğa kapılmamalarını, Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını, bu uğurda canla başla çalıştıklarını söyledi.

Bursa il başkanlığının 14 Mayıs seçimindeki çalışmalarına da değinen Özkan “14 Mayıs’ta Bursa İl Başkanlığımızda 120 kişilik ekip görev yaptı. İlçe Seçim Kurullarında oylar resmen kayda girmeden önce, cep telefonu uygulamaları ile biz yaklaşık 3 saat içinde tüm Bursa’nın ıslak imzalı tutanaklarına dayalı seçim sonucunu sistemimize girdik. Halkımıza ülkemizde bir rejim sorunu olduğunu, tek adam rejiminin ülkemizi ekonomik ve sosyal yönden uçuruma sürüklediğini anlatıyoruz” diye konuştu. Basın açıklamasının sonunda Bursalı hemşehrilerine seslenen Özkan, sandık çağrısında bulundu.

Deva’ dan referandum göndermesi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar, toplantı sonunda görüşlerini dile getirdi. “Çok net bir seçim. Bir tarafta demokrasi, bir tarafta otokrasi var” diyen Oktar, “Bir tarafta ortak akılla yönetim var. Diğer tarafta tek adam rejimi var. Bir yerde adalet zenginliği vadeden bir yönetim sistemi var. Diğer tarafta da yolsuzluk, yoksulluk vaat eden bir yönetim var. O yüzden bu seçim halkımız için çok önemli bir seçim olacak” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.