SON DAKİKA
Hava Durumu

1984'e yoğun ilgi

Usta tiyatrocu Rutkay Aziz’in yönetip oynadığı 1984 adlı tiyatro oyunu, büyük beğeni topladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
1984'e yoğun ilgi

İngiliz yazar George Orwell'in 1949 yılında yayınlanan ve kısa sürede kült mertebesine erişmiş eseri 1984’ün tiyatroya çevrilmiş oyunu, Bursalılar ile buluştu.

Aysa Prodüksiyon’un Perdeci Oyuncuları’nın aracılığıyla seyirciyle buluşturduğu oyun, Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) sahnelendi. Tiyattronun duayen isimlerinden Rutkay Aziz’in yönettiği ve oynadığı oyunda; Taner Barlas, Ekin Aksu, Özcan Alpar, Levend Yılmaz, Ebru Saçar, Hüseyin Demir ve Hüseyin Uçurtma da rolleriyle başarılı bir performans sergiledi.

Başarıyla Sahnelendi

Üç ayrı rejimde yönetilen bir dünyayı esas alan romanda düşünmeden itaat eden ve Büyük Birader adında birine bağlılıkları olan bir halk ve bir yeraltı örgütü olan muhalif Goldstein’ın düşman olarak görülmesi anlatılıyor. Baş karakter Winston’ın çeşitli olaylar silsilesine dahil olmasıyla birlikte okuyucularına bir takım soru işaretleri bırakan roman, başarılı bir şekilde perdeye aktarıldı.

Tam Not Aldı

İçerisinde aynı zamanda bir aşk hikayesini barındıran oyun, Bursalılar tarafından da büyük beğeni ile karşılandı. Salonu tamamen dolduran sanatseverler, oyunu keyif ile takip ederken; finalde ise oyuncuları ayakta alkışladı. Bursalılardan tam not alan oyun, 1949 yılında yayımlanan romanın ‘Büyük Birader’, ‘Düşünce polisi’, ‘101 numaralı oda’, ‘2+2=5’ gibi günlük hayata kattığı çeşitli terminolojileri ve kavramları da güzel bir şekilde işledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.