Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

#Yıldırım Belediye Başkanı

Bursa ve Bursaspor'dan en güncel haberler - Yıldırım Belediye Başkanı haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Yıldırım Belediye Başkanı haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Bursa Yıldırım'da minyatürlerle fetih Haber

Bursa Yıldırım'da minyatürlerle fetih

Bursa’nın fethinin 700’üncü yıl dönümü nedeniyle, Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Maddi ve Manevi Yönleriyle Bursa’nın Fethi Minyatür Yarışması’nda sonuçlar belli oldu. Gülçin Anmaç, Aylin Özkan, Suzan Çataloluk, ve Şennur Atalay Varol’dan oluşan seçici kurul; yarışmaya gönderilen birbirinden değerli eserleri detaylıca inceledi. Uzun değerlendirmelerin sonunda; birincilik ödülüne Rie Kudo, ikincilik ödülüne Gülbin Atabek,üçüncülük ödülüne Emine Suna Baran, teşvik ödülüne ise Hasan Atilla Şakarcan, Fatma Çalık ve Ebru Karagöz’ün eserleri layık görüldü. Ayrıca Fatma Arı, Reyhan Budan, Suna Yastı, Nagehan Kumrul, Dilek Varna, Canan Ateş, Canan Karadağ, Nevin Külünkoğlu, Aylin Şekerkaya ve Betül Akbay’ın eserleri ise sergileme ödülü kazandı. Yarışmanın ödül töreni ve sergisi Erguvan Bayramı kutlamaları kapsamında 8 Mayıs Cuma günü Emir Sultan Meydanı’nda yapılacak. ‘TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ’ ‘Maddi ve Manevi Yönleriyle Bursa’nın Fethi Minyatür Yarışması’nın sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bursa’nın fethi, yalnızca bir şehrin değil, bir medeniyetin kapılarının açılması anlamına gelir. Bu büyük zaferin 700. yıl dönümünü, sanat ve edebiyatla yaşatmak istiyoruz. Yarışmalarımız aracılığıyla hem tarihimize sahip çıkıyor hem de gelecek nesillere ilham kaynağı olacak eserlerin ortaya çıkmasını hedefliyoruz. Yarışmamıza katılan tüm sanatçılarımızı yürekten tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Minyatürlerle fetih canlandırıldı Haber

Minyatürlerle fetih canlandırıldı

Bursa’nın fethinin 700’üncü yıl dönümü nedeniyle, Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Maddi ve Manevi Yönleriyle Bursa’nın Fethi Minyatür Yarışması’nda sonuçlar belli oldu. Gülçin Anmaç, Aylin Özkan, Suzan Çataloluk, ve Şennur Atalay Varol’dan oluşan seçici kurul; yarışmaya gönderilen birbirinden değerli eserleri detaylıca inceledi. Uzun değerlendirmelerin sonunda; birincilik ödülüne Rie Kudo, ikincilik ödülüne Gülbin Atabek,üçüncülük ödülüne Emine Suna Baran, teşvik ödülüne ise Hasan Atilla Şakarcan, Fatma Çalık ve Ebru Karagöz’ün eserleri layık görüldü. Ayrıca Fatma Arı, Reyhan Budan, Suna Yastı, Nagehan Kumrul, Dilek Varna, Canan Ateş, Canan Karadağ, Nevin Külünkoğlu, Aylin Şekerkaya ve Betül Akbay’ın eserleri ise sergileme ödülü kazandı. Yarışmanın ödül töreni ve sergisi Erguvan Bayramı kutlamaları kapsamında 8 Mayıs Cuma günü Emir Sultan Meydanı’nda yapılacak. ‘Maddi ve Manevi Yönleriyle Bursa’nın Fethi Minyatür Yarışması’nın sonuçlarının hayırlı olmasını dileyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bursa’nın fethi, yalnızca bir şehrin değil, bir medeniyetin kapılarının açılması anlamına gelir. Bu büyük zaferin 700. yıl dönümünü, sanat ve edebiyatla yaşatmak istiyoruz. Yarışmalarımız aracılığıyla hem tarihimize sahip çıkıyor hem de gelecek nesillere ilham kaynağı olacak eserlerin ortaya çıkmasını hedefliyoruz. Yarışmamıza katılan tüm sanatçılarımızı yürekten tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.