Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

#X750

Bursa ve Bursaspor'dan en güncel haberler - X750 haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, X750 haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Viyana’da Bursa Yıldırım Ticaret MTAL rüzgârı esti Haber

Viyana’da Bursa Yıldırım Ticaret MTAL rüzgârı esti

Projeye Türkiye’yi temsilen katılan Bursa Yıldırım Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğretmen ve öğrencileriyle uluslararası platformda önemli bir başarıya imza attı. Proje kapsamında düzenlenen kültür gecesinde; Avusturya, Letonya, Bulgaristan, Macaristan ve Türkiye’den katılan gençler, kendi ülkelerinin kültürel değerlerini tanıtma fırsatı buldu. Yıldırım Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ise sergiledikleri performanslarla geceye damga vurdu. Okul öğrencileri, Türk mutfağının zenginliğini tanıtarak katılımcılardan büyük beğeni toplarken, geleneksel dans gösterileri ile kültürel mirası başarıyla yansıttı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Türk müzikleri eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Kültürler arası etkileşimin en güzel örneklerinden birinin sergilendiği bu anlamlı gecede, öğrenciler ülkemizi başarıyla temsil ederken, uluslararası dostlukların gelişmesine de katkı sağladı. Okul Müdürü Ömer Yılmaz, projeye ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Öğrencilerimizin uluslararası projelerde aktif rol alması, onların hem akademik hem de sosyal gelişimleri açısından son derece kıymetlidir. Bu tür projeler sayesinde öğrencilerimiz farklı kültürleri tanırken, kendi kültürlerini de en güzel şekilde temsil etme fırsatı bulmaktadır. Yıldırım Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Avrupa projelerinde yer almaya ve öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya devam edeceğiz.” Proje Koordinatörü Filiz Balçık Taç ise süreçle ilgili şunları ifade etti: “Act4Food projesi, gençlerde gıda israfı konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen çok değerli bir çalışmadır. Avusturya, Letonya, Bulgaristan, Macaristan ve Türkiye’den gelen öğrencilerin birlikte çalışması, hem kültürel etkileşimi artırmakta hem de ortak bir çevre bilinci oluşturmaktadır. Öğrencilerimizin kültür gecesinde sergiledikleri performans ise gurur vericidir.” Erasmus+ projeleri kapsamında gerçekleştirilen bu tür faaliyetler, gençlerin kültürel farkındalıklarını artırırken, sürdürülebilir bir gelecek için bilinçli bireyler yetişmesine önemli katkılar sunmaktadır

Mobilya ihracatında rekor ve yeni hedefler Haber

Mobilya ihracatında rekor ve yeni hedefler

54. Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı kapsamında sektör temsilcileriyle bir araya gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye’nin mobilya sektöründeki küresel başarısına vurgu yaptı. Köklü üretim geleneği, güçlü tasarım kabiliyeti ve ihracat odaklı yapısıyla mobilya sektörünün Türkiye ekonomisinin itici güçlerinden biri olduğunu belirten Bolat, 2025 yılında 4,6 milyar dolara ulaşan ihracat rakamına dikkat çekti. Bursa’nın ise 1,3 milyar dolarlık performansıyla sektörde öne çıktığını ifade etti. Bakanlık olarak üretici ve ihracatçıya verilen desteklerin artarak sürdüğünü kaydeden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2025 yılında 25,5 milyar TL olan ihracat desteklerinin 2026’da 32,8 milyar TL’ye yükseltileceğini açıkladı. Eximbank finansmanları, kefalet mekanizmaları, fuar destekleri ve ticaret heyetleriyle firmaların küresel rekabet gücünün artırılmasının hedeflendiğini belirtti. TURQUALITY ve UR-GE projeleriyle Türk mobilyasının marka değerinin güçlendirildiğini vurgulayan Bakan Bolat, uluslararası tanıtım faaliyetleriyle yeni pazarlara erişimin kolaylaştırıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin üretim, markalaşma ve ihracat hedeflerine kararlılıkla ilerlediğini belirten Bakan Bolat, İnegöl’ün üretim gücünün bu yolculukta önemli bir rol üstlenmeye devam edeceğini söyledi. Bakan Bolat, fuar kapsamında geldiği Bursa İnegöl'de Kaymakamlık Makamı ile AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan Bolat, nazik ev sahiplikleri ve kıymetli değerlendirmeleri için İnegöllülere teşekkür etti.

Nilüfer'de sanayiciler ortak akılda buluştu Haber

Nilüfer'de sanayiciler ortak akılda buluştu

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, ilçede faaliyet gösteren organize sanayi bölgelerinin yöneticileriyle Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) Hizmet Binası’nda buluştu. Toplantıya Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB), Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB), Kayapa Organize Sanayi Bölgesi, Bursa Tekstil Boyahaneleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSAB) ile Beşevler Sanayi Sitesi yöneticileri katıldı. Başkan Şadi Özdemir’e Başkan Yardımcıları Okan Şahin, Sinan Sarıbal, Emre Karagöz ile NİLKOOP Başkanı Süleyman Ayyılmaz ve ilgili birim müdürleri eşlik etti. ​Toplantıda katılımcı bir yönetim modeli inşa etmeye çalıştıklarını belirten Başkan Şadi Özdemir, “Sanayinin sesini duyup, sorunları çözmeye odaklanıyoruz. Aslında herkesin sesinin dikkate alındığı bir yönetim anlayışımız var. Akademik odaların ve toplumun tüm kesimlerinin belediyeye sesini duyurabildiği, kendini buraya ait hissettiği bir model kurmaya çalışıyoruz” dedi. ​BÜTÇEDE ADİL DAĞILIM ​Belediye kaynaklarını verimli ve adil kullanma gayretinde olduklarını vurgulayan Başkan Şadi Özdemir, “Vatandaşın verdiği vergilerden başka kaynağımız yok. Sizin paranızı harcıyoruz ve bunu en adil şekilde dağıtmaya çalışıyoruz. Sorunları, bütçe imkanlarımız dahilinde birlikte çözeceğiz” diye konuştu. ​​Bölgedeki ulaşım sorunlarına ve tarım alanlarının korunmasına da değinen Başkan Şadi Özdemir, özellikle sanayi bölgelerini birbirine bağlayan yolların planlama eksikliğine dikkat çekerek, “1/5000’lik planlar olmayınca 1/1000’lik uygulama planlarını yapamıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yol yapabilmesi için çevredeki alanları kamulaştırması gerekiyor. Tarım görüşünün olumsuz olduğu yerler planlanamıyor. Hem tarım alanlarımızı yaşam alanı olarak korumalı, hem de sanayicinin işini kolaylaştıracak noktaları doğru belirlemeliyiz. Nilüfer’in tarım alanları kendine yetebilecek kapasitede, bu zenginliği yok etmemeliyiz” şeklinde konuştu. ​SOKAK HAYVANLARI İÇİN YENİ TESİSLER ​Sanayicilerin sokak hayvanlarına yönelik sağlık desteği konusundaki hassasiyetlerine de yanıt veren Başkan Şadi Özdemir, Karacaoba ve Kuruçeşme’deki tesis çalışmalarının sürdüğünü, sokak hayvanlarının tedavisi ve bakımı konusunda desteklerinin devam edeceğini kaydetti. Sanayicilerin bölgelerindeki sorunları ve çözüm önerilerini aktarmasının ardından toplantı sona erdi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.