Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

#İnegöl Belediyesi

Bursa ve Bursaspor'dan en güncel haberler - İnegöl Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İnegöl Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Dünya Tiyatrolar Günü "Komşu Köyün Delisi" ile kutlandı Haber

Dünya Tiyatrolar Günü "Komşu Köyün Delisi" ile kutlandı

İnegöl’de 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü, özel bir gösteriyle kutlandı. İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu, "Komşu Köyün Delisi" adlı oyunla sanatseverlerin karşısına çıkarak izleyicilere keyifli bir akşam yaşattı. İnegöl’de kültür ve sanatın merkezi konumundaki Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’nde sahnelenen oyun hem güçlü oyunculuk performansları hem de etkileyici sahne kurgusuyla büyük beğeni topladı. Gösteriyi İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger de takip etti. Salonu dolduran tiyatroseverler oyunu ilgiyle takip ederken, zaman zaman alkışlarla oyunculara destek verdi. İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosunun 21’inci oyunu olarak sahneye taşınan "Komşu Köyün Delisi" tiyatro gösterisi, izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Üstün Dökmen’in yazıp Volkan Derman’ın yönettiği 2 perdelik komedi türündeki oyun, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününde İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından 30 kişilik ekiple sahneye taşınarak bu anlamlı güne değer kattı. Şehir tiyatrosuna özel kutlama Dünya Tiyatrolar Günü’ne özel olarak sahnelenen gösterinin ardından, İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi için sahnede sürpriz bir kutlama gerçekleştirildi. Önce Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger sahneye geldi. Kısa bir selamlama konuşması yapan Dülger, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutladı. Ardından tiyatro ekibi adına hazırlanan pasta sahneye getirildi. Pasta oyuncular ve teknik ekip eşliğinde kesildi. Bu anlamlı jest, salondaki izleyiciler tarafından da alkışlarla karşılandı.

İnegöl’de bayramda nöbetçi fırınlar belli oldu Haber

İnegöl’de bayramda nöbetçi fırınlar belli oldu

Bursa İnegöl’de 3 günlük Ramazan Bayramı süresince fırınlar kapalı olacak. 3 gün boyunca nöbetçi fırın uygulaması ile sadece belirli fırınlarda ekmek üretimi yapılacak. Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına ekmek alışverişlerini arefe gününden yapması çağrısında bulunulurken, İnegöl Belediyesi’nin talebi ile Fırıncılar ve Benzerleri Odası tarafından bayramın 3 günü hizmet verecek fırınların listesi de belirlendi. 3 GÜN BOYUNCA SADECE NÖBETÇİ FIRINLAR AÇIK OLACAK İnegöl Belediyesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Fırıncılar Odası ile yaptığımız istişareler neticesinde bayram süresince fırınların kapalı olması kararlaştırılmıştır. Ancak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına ekmek ihtiyacını karşılayabilmek için 3 gün boyunca nöbetçi fırın uygulamasına gidilecektir. Nöbetçi olarak hizmet verecek fırınlar ise Fırıncılar ve Benzerleri Odası tarafından belirlenmiştir.” NÖBETÇİ FIRINLAR LİSTESİ Bayramın ilk günü olan 20 Mart Cuma; Özdilek AVM, İnegöl AVM içerisinde bulunan Migros ve Somuncu Baba Ekmek Fırını (Sinanbey Mahallesi Murat Caddesi No:47) açık olacak. Bayramın ikinci günü olan 21 Mart Cumartesi; Özdilek AVM, İnegöl AVM içerisinde bulunan Migros, Palandöken Ekmek Fırını (Turgutalp Mahallesi İsmail Hakkı Timur Sokak No:23), Somuncu Baba Ekmek Fırınının 2 şubesi (Sinanbey Mahallesi Murat Caddesi No:47 ile Ertuğrulgazi Mahallesi Akpınar Caddesi No:26), Ekmek Dünyası (Burhaniye Mahallesi İstiklal Caddesi No: 41) ve Kırıntı Ekmek Fırını (Yunusemre Mahallesi Mevlana Caddesi No:6) Bayramın üçüncü günü olan 22 Mart Pazar; Özdilek AVM, İnegöl AVM içerisinde bulunan Migros, Palandöken Ekmek Fırını (Turgutalp Mahallesi İsmail Hakkı Timur Sokak No:23), Somuncu Baba Ekmek Fırınının 2 şubesi (Sinanbey Mahallesi Murat Caddesi No:47 ile Ertuğrulgazi Mahallesi Akpınar Caddesi No:26), Ekmek Dünyası (Burhaniye Mahallesi İstiklal Caddesi No: 41) ve Kırıntı Ekmek Fırını (Yunusemre Mahallesi Mevlana Caddesi No:6)

İnegöl Belediyesi’nden Kulaca’ya estetik dokunuş Haber

İnegöl Belediyesi’nden Kulaca’ya estetik dokunuş

Bursa'da İnegöl Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kulaca Mahallesi’nde Koca Çayı kenarında başlatılan peyzaj düzenleme projesiyle bölgeye estetik ve fonksiyonel bir dokunuş kazandırılıyor. Devam eden çalışmalar çerçevesinde yürüyüş alanları düzenlenirken, ahşap oturma gruplarıyla vatandaşların doğayla iç içe vakit geçirebileceği dinlenme alanları oluşturuluyor. Proje kapsamında ayrıca WC alanları inşa edilerek bölgenin kullanım konforu artırılıyor. Ağaçlandırma çalışmalarıyla ise yeşil doku güçlendirilerek çevreye doğal bir görünüm kazandırılması hedefleniyor. YENİ BİR ÇEKİM MERKEZİ OLACAK Hayata geçirilen bu düzenleme yalnızca fiziki bir yenileme değil, aynı zamanda sosyal yaşamı destekleyen bir yatırım olarak öne çıkıyor. Günümüzde insanların doğayla temas edebileceği, nefes alabileceği ve sosyalleşebileceği alanlara olan ihtiyacın giderek arttığına dikkat çekilirken, bu tür projeler mahalle kültürünü de güçlendiriyor. Özellikle çocuklar, aileler ve yaşlı bireyler için güvenli ve erişilebilir açık alanların oluşturulmasıyla beraber, doğal güzelliği ve yeşil bitki örtüsüyle dikkat çeken bölgenin bu uygulamayla bir çekim merkezine de dönüşmesi hedefleniyor. Koca Çayı çevresinde yapılan düzenlemenin tamamlanmasıyla birlikte Kulaca Mahallesi’nin hem mahalle sakinlerinin günlük yaşamında aktif olarak kullanacağı hem de ziyaretçi çekecek cazip bir yaşam alanına dönüşmesi bekleniyor. Proje, bölgenin doğal yapısını koruyarak sürdürülebilir bir çevre anlayışıyla hayata geçiriliyor.

İnegöl Belediyesi hayvan pazarının kotra ihale tarihi belli oldu Haber

İnegöl Belediyesi hayvan pazarının kotra ihale tarihi belli oldu

Bölgenin en büyük ve potansiyeli yüksek hayvan pazarı olan İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarında, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hazırlıklar başladı. Modern, tercih edilen, cazip ve ilgi gören bir hayvan pazarı olan İnegöl Belediyesi Hayvan Pazarında her yıl olduğu gibi bu yıl da kotralara ilginin yoğun olması bekleniyor. İnegöl Belediyesi, Hayvan Pazarında Kurban Bayramı öncesi kotra satış ihalesinin tarihlerini de belirledi. Kotra kiralama ihalesinin 08 Nisan Çarşamba günü saat 10.00’da İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası zemin katında bulunan çok amaçlı salonda açık arttırma usulü ile gerçekleştirileceği duyuruldu. Kiralama bedelleri ihale sırasında yatırılacak İnegöl Hayvan Pazarıyla ilgili yerleşim planı ve krokileri vatandaşlar İnegöl Belediyesi web sayfası üzerinden ve Kiralama Servisinden temin edebilecek. Kotralar, belirlenen fiyatlar üzerinden açık arttırma usulüyle kiralanacak. Yer kiralama bedelleri 08 Nisan’da yapılacak ihale sırasında salonda kurulan tahsilat masalarında peşin olarak tahsil edilecek. Başkan Taban’dan üreticilere davet Hayvan Pazarı Kurban Bayramı kotra ihalesine ilişkin açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 08 Nisan Çarşamba günü yapılacak ihaleyle kotraların kiralanacağını hatırlattı. 2021 yılında hizmet vermeye başlayan Modern Hayvan Pazarında kotralardan konaklama alanlarına, sosyal alanlardan kafeteryasına kadar her şeyi ile eksiksiz şekilde üreticilere hizmet verilen bir tesis bulunduğunu kaydeden Başkan Taban, "Her yıl bölgenin en yoğun pazarlarından biri olan İnegöl Hayvan Pazarımızın bu yıl da kalitesini ve yoğunluğunu arttırarak devam edeceğini düşünüyoruz. Hayvan pazarımızda bu yıl 120 adet 60 m2’lik büyükbaş hayvan kotrası, 20 adet 25 m2’lik ve 21 adet 12,5 m2’lik küçükbaş hayvan kotrası ile büyükbaşa talep olmaması halinde de 20 adet 30 ve 60 m2’lik küçükbaş hayvan kotrası kiralanacak. 08 Nisan Pazartesi günü 10.00’da Belediye binamızın zemin katında Çözüm Merkezi yanında bulunan salonda yapılacak ihaleye tüm üreticilerimizi davet ediyoruz" dedi. Hayvan pazarı 4 Mayıs’ta kapılarını açacak İhaleyle ilgili de bilgiler veren Başkan Taban, "Kotra bedelleri, peşin olarak ya da kredi kartı ile ihale günü salonda tahsil edilecek. Bir kişi ihalede üçten fazla kotra satına alamayacak. Kotra satışı sıralı şekilde olacak. Büyükbaşlara ait bölümlerden yer alanlar ayrıca küçükbaşlara, küçükbaşlara ait bölümlerden yer alanlar ise ayrıca büyükbaşlara ait olan kotralara da teklif verebilecekler. Yasal işlemleri olmayan; sağlık raporu, küpe, pasaport vb. hayvanlar kesinlikle pazara sokulmayacak. Hayvan pazarına girişler ise 04 Mayıs 2026 Pazartesi tarihinde başlayacak, 30 Mayıs 2026 Cumartesi tarihinde ise Pazar boşaltılarak idaremize teslim edilecektir" açıklamalarında bulundu.

İnegöl Belediyesi'nden fakülte bahçesinde iftar bereketi Haber

İnegöl Belediyesi'nden fakülte bahçesinde iftar bereketi

İnegöl Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi İnegöl İşletme Fakültesi iş birliğinde öğrenciler için iftar programı düzenlendi. Fakülte bahçesinde gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi hedeflenen organizasyona yaklaşık 500 öğrenci katıldı. Ramazan ayının manevi atmosferinde bir araya gelen öğrenciler, aynı sofrayı paylaşarak birlik ve beraberlik duygusunu yaşadı. İftar programına İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Orhan Bozkurt, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Başkan Alper Taban ve Dekan Orhan Bozkurt, iftar öncesi öğrencilere yemek ikramlarını gerçekleştirirken tek tek hepsinin ramazan ayını da kutladılar. BİRLİK BERABERLİK VURGUSU İftarın ardından kürsüye gelerek öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, Ramazan ayının dayanışma, paylaşma ve kardeşlik iklimine dikkat çekti. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Taban, “Serin havada sizlerin sıcak karşılaması içimizi ısıttı. Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Cenabı Allah ibadetlerimizi kabul etsin. Bu organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Bu akşam bizlerle beraber olan öğrenci kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik için düzenlenmiş bir organizasyon. Bir olmamız, birlikte olmamız ve güçlü olmamız gerektiğine inanıyorum. İlimle meşgul olmamız gerektiğini düşünüyorum. Her birinize başarılar diliyorum” dedi. İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Bozkurt da organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Sebep olanların, kaynak sağlayanların hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu. İftar organizasyonuna öncülük eden İnegöl İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yüksel Okşak ise iftar programını geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini belirterek, “İftar programımızı geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. Bugün 500 dolayında öğrencimiz var. İnşallah gelecek yıllarda bin oluruz, daha fazla oluruz. Daha bereketli oluruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İftar programı, öğrencilerin bir araya gelerek Ramazan ayının paylaşma, dayanışma ve kardeşlik ruhunu birlikte yaşadığı samimi bir atmosferde tamamlandı. Program sonunda öğrenciler ve katılımcılar organizasyonun gelecek yıllarda daha geniş katılımla devam etmesi temennisinde bulundu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.