Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

#İl Başkanları

Bursa ve Bursaspor'dan en güncel haberler - İl Başkanları haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İl Başkanları haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

CHP Sözcüsü Müslim Sarı Haber

CHP Sözcüsü Müslim Sarı

CHP Parti Sözcüsü Müslim Sarı, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi. Sarı, parti teşkilatlarındaki düzenlemelerden Etimesgut’taki belediye başkan vekilliği seçimine, Meclis çalışmalarından kongre takvimine kadar çeşitli başlıklarda değerlendirmelerde bulundu. 8 İLDE YÖNETİM DÜZENLEMESİ “Mutlak butlan” kararı sonrasında yaklaşık 1,5 aydır örgütsel düzenlemeler yaptıklarını belirten Sarı, çalışmaların son aşamasına gelindiğini söyledi. Sarı, yönetim boşluğu bulunan 8 ilin 5’inde atama yapıldığını, 3 il için ise MYK tarafından yetkilendirme gerçekleştirildiğini açıkladı. Buna göre Bolu’ya Ersan Türkoğlu, Gümüşhane’ye Rıdvan Eryılmaz, Hatay’a Derya Altınay, Sakarya’ya Songül Bulut ve Tokat’a Ender Ergün il başkanı olarak atandı. Üç ilde ise MYK kararı beklenmeksizin yönetimlerin oluşturulacağını belirten Sarı, il düzeyindeki düzenlemelerin tamamlanmasının ardından ilçe teşkilatlarına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etti. KONGRE TAKVİMİ EYLÜL BAŞINDA İl başkanları toplantısının gelecek hafta gerçekleştirileceğini belirten Sarı, örgütsel düzenlemelerin Ağustos ayı sonunda tamamlanmasının ardından eylül ayının başında kongre takviminin ilan edileceğini söyledi. Sarı, olağanüstü kurultay yapılamayan bir süreçte mahkeme kararının beklenmesiyle birlikte kongrelerin başlatılması yönündeki iradeye uygun hareket ettiklerini belirterek, “10-15 gün içerisinde tüm netlikleri göreceğiz” dedi. “İHRAÇLAR MYK GÜNDEMİNE GELMEDİ” Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sarı, ihraçlar konusunun MYK toplantısının gündemine gelmediğini belirterek, konuya ilişkin değerlendirmelerin belirlenen ilkeler çerçevesinde sürdürüldüğünü söyledi. ETİMESGUT AÇIKLAMASI: “CHP’DEYDİ, YİNE CHP’DE KALDI” Etimesgut Belediyesi'ndeki başkan vekili seçimine ilişkin de konuşan Sarı, belediyenin CHP’ye ait olduğunu ve Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu’nun yaşanan ayrışmada CHP içerisinde kalacağını taahhüt ettiğini söyledi. Görevden uzaklaştırılan Beşikcioğlu’nun önerdiği ve CHP içerisinde siyaset yapan bir adayın desteklendiğini belirten Sarı, “Etimesgut’ta birleşme oldu, biz hiç kimseyle ortak hareket etmedik” dedi. Sarı, CHP’nin aday çıkardığı bir yerde yıllarca bu partide mücadele edip de şimdi yeni kurulan partiden aday çıkarılmasını eleştirerek, “Doğru yerde, doğru adayla seçimi kazandık. Etimesgut CHP’deydi, yine CHP’de kaldı” ifadelerini kullandı. “CHP’NİN ÇERÇEVE YASAYA İLİŞKİN TAVRI NET” Meclis’te kabul edilen çerçeve yasaya ilişkin de değerlendirmede bulunan Sarı, CHP’nin 45 milletvekiliyle sürecin arkasında olduğunu ve destek verdiğini belirtti. Oylamaya katılmayan milletvekilleri açısından örgütlü bir katılmama sürecinin bulunmadığını savunan Sarı, bazı partilerin milletvekillerinin ise örgütlü şekilde sürece katılmadığını ifade etti. Sarı, “CHP’nin bu konudaki tavrı nettir. Örgütlü katılmama ya da karşı duralım süreci yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan: Türkiye artık gündem belirleyen bir ülke Haber

Erdoğan: Türkiye artık gündem belirleyen bir ülke

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen 177. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Uluslararası siyasette son yıllarda “bir Türkiye rüzgârı estiğini” belirten Erdoğan, bölgesel krizlerin çözümünde Türkiye’nin daha fazla söz sahibi olduğunu ifade etti. Erdoğan, “Bölgesel krizlerin çözüm arayışında Türkiye’nin kapısı daha sık çalınıyor. Türkiye’nin ne diyeceği, nasıl tavır alacağı dikkatle takip ediliyor” dedi. Türkiye’nin artık “gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülke” konumunda olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Tam da aziz milletimizin bizden beklediği şekilde, şanlı tarihimize yakışır biçimde uluslararası alanda güçlü bir varlık gösteriyoruz. Henüz yeni başladık, gelecekte çok daha iyi yerlerde olacağız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında “Ay yıldızlı al bayrağımız daha gururla dalgalanacak. Büyük ve güçlü Türkiye’nin ayak sesleri daha fazla duyulacak. Kızılelmamız olan Türkiye Yüzyılı hedefi hayata geçene kadar durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi. CHP'NİN TBMM'DEKİ KÜRSÜ SALDIRISINA TELİN Öte yandan ataması gerçekleşen yeni bakanların TBMM’deki yemin töreni sırasında CHP’li milletvekillerinin kürsüye yönelik tepkisini de eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’liler bozgunculuk yaparak çirkef siyasetlerini gösterdiler. CHP’nin kürsü saldırısını telin ediyorum” ifadelerini kullandı. Toplantıda parti teşkilatlarına da seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.