Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

#Bursa Devlet Tiyatrosu

Bursa ve Bursaspor'dan en güncel haberler - Bursa Devlet Tiyatrosu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Bursa Devlet Tiyatrosu haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Balkan tiyatroları 13. kez Bursa'da sahne alıyor Haber

Balkan tiyatroları 13. kez Bursa'da sahne alıyor

Bursa, bahar aylarıyla birlikte bir kez daha uluslararası bir sanat şölenine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları Bursa 13. Uluslararası Balkan Ülkeleri Tiyatro Festivali, 3–12 Nisan tarihleri arasında geniş katılımla gerçekleştirilecek. Arnavutluk, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Romanya ve Sırbistan başta olmak üzere Balkan coğrafyasından gelen tiyatro toplulukları; Türkiye’den Devlet Tiyatrosu ekipleri ve Kocaeli Şehir Tiyatrosu ile birlikte aynı sahneyi paylaşacak. Festival kapsamında 7 yabancı ekip, 17 Devlet Tiyatrosu ve Kocaeli Şehir Tiyatrosu olmak üzere toplam 25 farklı oyun, 42 temsil ile izleyici karşısına çıkacak. Gösterimler; Bursa Devlet Tiyatrosu Ahmet Vefik Paşa Sahnesi ve Feraizcizade Oda Tiyatrosu’nun yanı sıra Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Tayyare Kültür Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Evi, Barış Manço Kültür Merkezi, Çek-Sanat Görükle Kültür Merkezi ve Fetih Müzesi gibi kentin farklı noktalarında gerçekleştirilecek. Festival yalnızca sahne performanslarıyla sınırlı kalmayacak. Atölyeler, söyleşiler, sergiler ve ortak üretim etkinlikleriyle sanatın paylaşım alanı genişletilecek. Bu kapsamda Oyun Maketleri Sergisi Bursa Devlet Tiyatrosu fuaye alanında, Büyük Osmanlı Kostümleri Sergisi Sur Yapı Marka AVM’de, Büyük Kostüm Sergisi ise Korupark AVM’de sanatseverlerin ziyaretine açılacak. Bu yıl ayrıca “Kamyon Tiyatro” projesiyle tiyatro sahnesi şehir merkezinin dışına taşınarak Büyükorhan, Keles, Harmancık, Orhaneli ve Mudanya’da çocuklarla buluşulacak. Festival kapsamında, Bursa’nın fethinin 700. yılına denk gelmesi nedeniyle ayrı bir anlam taşırken, Bursa Devlet Tiyatrosu’nun “Çınarın Gölgesinde” adlı oyunu da ilk kez izleyiciyle buluşacak. 10 gün boyunca Bursa, farklı sahnelerde hayat bulan oyunlarla adeta yaşayan bir kültür ve sanat merkezine dönüşecek.

Uludağ Üniversitesi GSF öğrencilerinden özel güne özel program Haber

Uludağ Üniversitesi GSF öğrencilerinden özel güne özel program

BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünün hazırladığı BUÜ Mudanya Yerleşkesi Uygulama Salonu'ndaki programa Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi (BBB) Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, Bursa Kültür, Sanat ve Turzim Vakfı (BKSTV) Genel Sekreteri Emre Feza Soysal’ın da katıldığı programa öğretim üyeleri, öğrenciler ve tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Ali Sait Liman yaptığı konuşmada, gerek oyunun hazırlanmasındaki destekleri gerekse Sahne Sanatları Bölümünün bugüne kadarki akademik ve sanatsal çalışmalarına katkıları dolayısıyla Bursa Devlet Tiyatrosu, BBB Şehir Tiyatrosu, Nilüfer Kent Tiyatrosu, Mudanya Belediyesi ve BKSTV yetkililerine teşekkür ederek, Lisans 2 ve Lisans 3 öğrencilerinin sahneleyecekleri oyunların da ilerleyen günlerde seyirciyle buluşacağını belirtti. Sahne tasarımcısı ve yönetmen Metin Deniz’in kaleme aldığı 2026 yılı “27 Mart Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi”nin okunmasının ardından yönetmenliğini Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncusu Sözl. Öğr. Gör. Ali Bircan Teke’nin yaptığı ve Sahne Sanatları Bölümü Lisans 4 öğrencilerinin rol aldıkları William Shakespeare'in "Hamlet" adlı oyunu sahnelendi. Programın sonunda Dekan Prof. Ali Sait Liman, oyunun hazırlanmasında ve sahnelenmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sunarak oyunun yönetmeni Ali Bircan Teke'ye günün anısı olarak çiçek takdim etti.

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tiyatro günü Haber

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tiyatro günü

Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi (BBB) Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, Bursa Kültür, Sanat ve Turzim Vakfı (BKSTV) Genel Sekreteri Emre Feza Soysal’ın da katıldığı programa öğretim üyeleri, öğrenciler ve tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Ali Sait Liman yaptığı açış konuşmasında, oyunun hazırlanmasında ve Sahne Sanatları Bölümünün bugüne kadarki akademik ve sanatsal çalışmalarına katkıları nedeniyle Bursa Devlet Tiyatrosu, BBB Şehir Tiyatrosu, Nilüfer Kent Tiyatrosu, Mudanya Belediyesi ve BKSTV yetkililerine teşekkür ederek, Lisans 2 ve Lisans 3 öğrencilerinin sahneleyecekleri oyunların da ilerleyen günlerde seyirciyle buluşacağını ifade etti. Sahne tasarımcısı ve yönetmen Metin Deniz’in kaleme aldığı 2026 yılı "27 Mart Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi"nin okunmasının ardından yönetmenliğini Bursa Devlet Tiyatrosu oyuncusu Sözl. Öğr. Gör. Ali Bircan Teke’nin yaptığı ve Sahne Sanatları Bölümü Lisans 4 öğrencilerinin rol aldıkları William Shakespeare’in "Hamlet" adlı oyunu sahnelendi. Programın sonunda Dekan Prof. Ali Sait Liman, oyunun hazırlanmasında ve sahnelenmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sunarak oyunun yönetmeni Ali Bircan Teke’ye günün hatırası olarak çiçek takdim etti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.