Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Meksika Ordusu'nun kahraman köpeği 'Proteo' Türkiye görevinde öldü

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Meksika’nın Türkiye’ye gönderdiği arama-kurtarma ekibinde görev yapan Proteo adlı köpek çalışmalar sırasında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2023 03:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2023 03:00
Kaynak: Haber Merkezi
bursadanhabervar.com
Meksika Ordusu'nun kahraman köpeği 'Proteo' Türkiye görevinde öldü

Meksika Milli Savunma Bakanlığı (SEDENA) tarafından yapılan açıklamada, “Meksika Ordusu ve Hava Kuvvetleri mensupları olarak büyük yoldaşımız Proteo adlı köpeği kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye’deki kardeşlerimiz için yürüttüğümüz arama-kurtarma çalışmalarında Meksika ekibinin bir parçası olarak görevini yerine getirdin. Kahramanca çalışmaların için teşekkür ederiz” denildi.

Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, Meksika Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda ise Proteo’nun eğitmeni Villeda’nın afet bölgesinden yaptığı duygusal konuşmada, “Seninle gurur duyduğumu söylemek istiyorum, çünkü sen her zaman güçlü, çalışkan ve asla pes etmeyen bir köpektin. Elimden beni buraya getirdiğin için sana teşekkür etmekten başka bir şey gelmiyor” dediği aktarıldı.

Proteo için Meksikalı arama-kurtarma ekibi tarafından tören düzenlendi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.