SON DAKİKA
Hava Durumu

Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Devam Ediyor!

İŞKUR, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere ve eski hükümlülerin de kendi işlerini kurmalarına destek vermeyi sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği Başvuruları Devam Ediyor!

Engelli Kendi İşini Kurma Başvuruları; e-Devlet Üzerinden Yapılacak,  Son başvuru 9 Haziran


Yeni dönem engelli kendi işini kurma hibe desteği başvuruları 9 Haziran 2023 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden online olarak yapılacaktır. Kendi işini kurmak isteyen engelliler;  Tarım ve hayvancılık sektörü için Kuruluş, İşletme ve Demirbaş Desteği olarak toplam 115.000.-TL; diğer sektörlerde ise 150.000.-TL’ye hak kazanabilecektir.

Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Başvuruları ise Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine  9 Haziran 2023 tarihi mesai saati sona yapılabilecektir. Bu kapsamdaki kişilere; Tarım ve hayvancılık sektörü projeleri için 90.000.-TL;  diğer sektörlerdeki projeleri için 110.000.-TL kadar hibe destek verilecektir.

“Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Kılavuzu”  yer alan diğer proje başlıklarındaki başvurular ise 9 Haziran 2023 tarihi mesai saati sona erene kadar İl Müdürlüklerine veya Hizmet Merkezlerine bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verilecek veya posta ile gönderilecektir. 

Başvuru sürecinin yer aldığı, “Engelli Hibe Desteği Proje Başvuru Kılavuzu” ile başvurunun yapılmasına ilişkin konularda başvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi için hazırlanan “Başvuru Rehberi” Türkiye İş Kurumu internet sitesinde(www.iskur.gov.tr) Duyurular kısmında yayınlanmıştır.

Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüzden konuyla ilgili detay bilgi almak isteyen engelli ve eski hükümlüler ile kurum/kuruluşlar; Proje Birimine şahsen başvuru yapabilecektir. Ayrıca 0 224 220 41 65 nolu telefondan mesai saatleri içerisinde danışmanlık hizmeti alınabilecektir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.