SON DAKİKA
Hava Durumu

DEVLET DE BİZİM KIZILAY DA BİZİM

Kızılay’a yönelik toplumda gelişen güvensizlik bariyeri nedeniyle, stokların tükenmesinden ötürü doğan acil kan ihtiyacı, İYİ Parti’yi harekete geçirdi. Bursa İl Teşkilatı bağış seferberliği ilan etti.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
DEVLET DE BİZİM KIZILAY DA BİZİM


İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, “Devlet de bizim, Kızılay da bizim. Toplum vicdanını rahatsız eden yanlış uygulamalarla ilgili eleştiri ve itiraz hakkımızı saklı tutarak, insani görevimizi yapmak zorundayız” dedi.
Acil kan ihtiyacı duyan vatandaşların sayısında büyük artış olduğunun, hasta ve yakınlarının çok zor duruma düştüğünün bilgisini aldıklarını ve yetkililere doğrulattıklarını belirten Dr. Hasanoğlu, “Bu nedenle, Kızılay’a mesafeli duruşun devam etmesinin, insanlarımızın sağlığı açısından kabul edilemez olduğunu gördük ve derhal harekete geçtik. Çünkü sağlık, siyaset de dahil olmak üzere her konunun üzerindedir” ifadesini kullandı.
Bu nedenle 18 Nisan Salı günü ifrar sonrası 20.00 - 00.00 saatleri arası partinin Ulubatlı Hasan Bulvarı’ndaki Seçim Koordinasyon Merkezi’nde bağış kampanyası düzenlediklerini söyleyen Başkan Hasanoğlu, “Kızılay yetkilileri ile de görüştük, kan stoklarında ciddi bir azalma olması nedeniyle sıkıntılar yaşandığını ve gezici ekiplerini görevlendirerek, kampanyadan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Sadece partililerimizi değil tüm hemşehrilerimizi bu bağış kampanyasına katılmaya, ayrıca sadece partimizin Seçim Koordinasyon Merkezimizde değil Kızılay'ın tüm merkezlerine de giderek kan bağışında bulunmaya çağırıyoruz. Verilecek bir ünite kan, ihtiyacı olan bir vatandaşımızın umudu olacak, hayata yeniden tutunmasını sağlayacaktır. Bizlerin; insan sağlığını, siyasi rekabet ya da yarışlara feda etmeye hakkımız olamaz. Ortada yanlış yönetilmekten dolayı çıkan olumsuzluklar varsa, bunun hesabının hukuk normlarına uygun bir şekilde sorulması ayrı, vatandaşımızın hizmet beklentisinin sekteye uğratılmaması gerektiği konusu ayrıdır. Sapla samanı bir birinden ayırmamız gerekiyor. İYİ Parti olarak milletimizin yaşadığı her güncel sorunla ilgili çözüm noktasında derhal refleks göstermeye hazırız. Bu bağış kampanyamız da her daim sorumlu davranma hassasiyetimizin en somut örneği olacaktır” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.