SON DAKİKA
Hava Durumu

Deprem sorası yatay mimari tercih edenler İznik'e akın ediyor

 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından özellikle Marmara bölgesinde büyük bir yıkıma sebep olması beklenen İstanbul depremi söylentileri sonrası yatay mimariye yönelenler masmavi göl ve yemyeşil zeytin ağaçları arasındaki doğa harikası İznik'e akın etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
Deprem sorası yatay mimari tercih edenler İznik'e akın ediyor


Tarihi M.Ö. 316 yıllarına dayanan ilçede ev ve arsa fiyatlarında büyük artış yaşanırken emlak piyasası taleplere yetişmekte zorlanmaya başladı.
Başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ndeki deprem riski taşıyan illerden İznik'e büyük bir talep patlaması yaşanıyor. 736,5 kilometrekare yüzölçümüne sahip ilçede hem kiralık hem de satılık ev ya da arsa neredeyse kalmadı. Satılık ev ya da arsa fiyatları da iki kat arttı. Kiralık evlerde ise yüzde yüze yakın fiyat artışı yaşanıyor.

“Ev ve arsalara büyük talep var”
Konu ile ilgili açıklama yapan İznik Emlakçılar Derneği Başkanı Mustafa Can, “İlçemize özellikle İstanbul'dan yoğun talep var. Deprem korkusu insanları yatay mimariye yöneltti. Özellikle göl manzaralı olan arsalara büyük rağbet var. Artık insanlar çok katlı yapılarda oturmak istemiyor. Yüksek katlı binalardan çekiniyorlar. Her gün bununla ilgili talepler alıyoruz. İlçemizde kiralarda çok fazla arttı. Minimum artış yüzde yüz desem yanlış olmaz. Herkes kendi imkanlarına göre bir ev sahibi olmaya çalışıyor. Bunun içinde özellikle imarlı olan taşra mahallelerine büyük talep var. İznik'te revaçta olan yerlerin başında Göllüce ve Mustafalı mahalleleri geliyor. Burada satılık yer kalmaması fiyatları da yüzde 200-300 oranında arttırıyor. Diğer talepler ise resmi yolu olan ve 5 dönüm üzerinde olan meyve bahçeleri bu gibi yerlere 75 m2 bağ evi yapılabiliyor bu gibi yerlerin fiyatlarında da son zamanlarda büyük artışlar gözleniyor. Örnek vermek gerekirse geçtiğimiz sene Hespekli Mevkiinde dönüm fiyatı 150-300 bin lira arasında değişirken bu oran şimdi 750 bin liraya kadar yükseldi. İlçemizin en ucuz olan dağ köylerinde bile fiyatlar uçtu desek yanlış olmaz. Candarlı, Hacıosman, Sansarak mahallelerimize de çok fazla talep var. Biz İznik'e olan bu talebin seçimden sonra daha da artacağını öngörüyoruz. Görüştüğümüz alıcıların neredeyse tamamı deprem nedeniyle çok tedirgin olduklarını ve bundan dolayı tek katlı yada iki katlı evlerde oturmak istediklerini söylüyorlar” dedi.
Can, “Geçen sene itibari ile beş senelik ortalamaya bakıldığında İznik'te yılda 22 bin tapu el değiştiriyordu 2023 yılına bakıldığında bu sene bu oranın en az yüzde elli daha fazla olacağını öngörüyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.