SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın merkezinde bir masal diyarı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Macera Bursa Park'ta basın mensupları ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2023 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2023 13:00
Kaynak: Muhammet Ömer Ak
www.bursadanhabervar.com
Bursa'nın merkezinde bir masal diyarı

Haber: Muhammet Ömer Ak

     Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediyenin sevilen projelerinden biri olan Macera Park'ta basın mensupları ile bir araya gelip, yapımı tamamlanan Masal Bahçesini gezdi. Hamitler Mahallesi’nde hizmete giren ‘Macera Bursa’ parkı içerisinde ‘Masal Bahçesi’ adı verilen bölümde, sevilen masal kahramanlarının figürleri sergileniyor. Bahçede yirmi iki adet masal teması ve masal dinleme alanı bulunurken, yirmi dört noktada ise yüz yirmi iki parça heykel görücüye çıkıyor. Çocuklar kadar yetişkinlerin de ilgisini çeken masal bahçesi Bursalı misafirlerini adeta masal diyarına götürüyor.

     Elli dönüm alan üzerine inşa edilen Macera Bursa'nın içerisinde, Masal Bahçesinin yanı sıra, yürüyüş yolu, çocuklar için oyun alanları, kır kahvesi, adrenalin park, bahar bahçesi bulunuyor.

Adrenalin tutkunlarına özel alan

     Parkın içerisinde adrenalin tutkunları da unutulmadı. Yüz elli metrelik zipline, ip parkuru, tırmanma duvarı, serbest düşüş platformu ve  zipcoaster macera severleri bekliyor. Şehir yapısına uygun inşa edilen adrenalin parkurları, vatandaşları şehir dışına gitmelerine gerek kalmadan, şehrin merkezinde bu heyecanı sunuyor.

     Parkın 'Bahar Bahçesi' bölümünde ise 245 bin bitki ve mevsime özel çiçekler bulunuyor. Bunun yanı sıra çeşitli noktalarda, farklı temaları içeren kırk adet heykel ve obje de ziyaretçilere sergileniyor.

    Masal Parkı'nı basın mensuplarına tanıtan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Planlı yapılaşmanın olmuş olduğu bu yerlerde altyapı çalışmaları, sosyal donatı alanları kendini hissettiriyor. İşte bunlardan bir tanesi ‘Macera Park Bursa’ adını vermiş olduğumuz yerdeyiz. Burasının bir kısmı kamulaştırmayla elde edildi. 50 dönüm alan içerisinde çiçek bahçesi, bahar bahçesi, masal bahçesi, adrenalin park, kafeterya, çocuk oyun gruplarının ve yürüme alanlarının olduğu mekanları burada oluşturduk. Gezmiş olduğumuz masal bahçesinde ilgi gören ve Türkiye’de çok bulunmayan yeni bir konsept olarak onu da bitirdik. Yapmış olduğumuz park içerisinde 24 farklı noktada 22 adet ana konu işleniyor. 122 parça heykel özel olarak işlenip yapıldı. Özellikle çocukların ilgi gösterdiği bir yer olacak. Yeni bir gelişim bölgesi ve bu bölgede nefes alınabilecek bir yer. Bu bölgenin adı Esentepe, gerçekten de esiyor. Buradan baktığımızda Uludağ’ı görüyoruz. Konum olarak çok güzel bir yer. Yeni bir bölgemizde böyle bir eser değer katmış oluyor. Burası özellikle akşamüzeri ve hafta sonu yoğun oluyor. Buraya gelen her yaşta insanın rahat vakit geçirebileceği bir mekan olabilmesi için gayret gösteriyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.