SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Festivali'nde Karsu Rüzgarı Esti

61. Bursa Festivali Karsu ve Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası konseriyle açılışını yaptı. Reşat Oyal Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen festivalin açılış konserine Bursalı sanatseverlerden yoğun ilgi vardı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2023 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2023 11:31
Kaynak: Muhammet Ömer AK
www.bursadanhabervar.com
Bursa Festivali'nde Karsu Rüzgarı Esti

HABER: Muhammet Ömer Ak

     Festivalin açılışında Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile sahne alan Karsu, en sevilen şarkılarını Bursa halkına sundu. Performansı ve enejisiyle hayranlık uyandıran Karsu ve Bursa Bölge Devlet Senfoni orkestrasının performansı seyirciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Reşat Oyal Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen festivalin açılışına Bursa halkından yoğun ilgi vardı.

     Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın açılış konuşmasının ardından BKSTV Başkanı Etkeser ile festivalin ana sponsoru ATIŞ Şirketler Grubu  ardından Uludağ Premium, Durmazlar, Türk Hava Yolları, Oyak Renault, Harput Holding, Özhan Marketler Zinciri, Doruk Hastanaleri, Şahinkaya, Osmangazi Göz, Çay Taze, Hitachi, Nev Sağlık Grubu, Keskinoğlu, 22. Yüzyıl Okulları, Opel Neskar, İskender, Referans Grup, Kardelen, Hayat Hastanesi, Eklektik, Advert House ve de ADR Güvenlik firmaları temsilcilerine festivale olan katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu.

     Ödül töreninin ardından Açıkhava Sahnesi’ne ilk olarak çıkan Naci Özgöç şefliğinde Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası oldu. Açılış eseriyle dinleyenleri büyüleyen orkestraya ikinci parçada Karsu eşlik etmeye başladı. En sevilen parçalarını kendine has tarzıyla seslendiren Karsu, Bursa izleyicisini kendine hayran bıraktı.  Özellikle "Neredesin Sen" eserini seslendirmesi ile konserde izleyenlerden büyük alkış alan Karsu, sempatik ve enerjik tavırlarıyla da festivale katılan Bursalı sanatseverlerin gönlünde taht kurdu. Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde kaybettiği akrabalarını da anan Karsu duygusal anlar yaşadı.

     Festivalin devam eden günlerinde 16 Temmuz’da Gürcü dans grubu Sukhishvili sahne alacak. Sukhishvili’nin hemen ardından ise 17 Temmuz tarihinde sahne efsanelerin olacak. Türk müziğinin efsane isimleri Ümit Besen, Cengiz Kurtoğlu ve Arif Susam, Bursa Festivali için bir araya gelecek.

     Türkiye’nin en uzun soluklu festivali olma özelliği taşıyan Uluslararası Bursa Festivali’nde bu yıl  sanatseverler müziğe doyacak. Bursa’da muhteşem akşamların yaşanacağı Açıkhava Tiyatrosu’nda, Edis, Özcan Deniz, Muazzez Ersoy, Madrigal Grubu, Shantel, Alim Qasimov, Hüsnü Şenlendirici, Dilek Türkan ve Yıldız Tilbe sahne alacak. Ayrıca Okan Bayülgen’in başrolünde sahnelenen Richard adlı tiyatro oyunu da Bursalı sanatseverler için sahne alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.