SON DAKİKA
Hava Durumu

BABA MÜFİT’E SON GÖREV

Bursaspor’un unutulmaz futbolcuları arasında yer alan Müfit Gürsu, yeşil beyazlı camiayı cenazesinde buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 21:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
BABA MÜFİT’E SON GÖREV

Bursaspor’un unutulmaz futbolcuları arasına giren ve sağ bek olarak görev yapan ‘baba’ lakaplı Müfit Gürsu 82 yaşında yaşamını dün yitirmişti. Bugün Organize Sanayi Bölgesi’ndeki camiinde ikindi namazı sonrasında ebediyete uğurlanan Müfit Gürsu Bursa futbol camiasını cenazesinde buluşturmuş oldu. Bursaspor Kulübü’nün yanı sıra Beşiktaş Kulübü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çelenk gönderirken cenazesinde Bursaspor Kulübü Başkanı Sinan Bür, yönetim kurulu üyeleri, eski takım arkadaşları ve Bursaspor forması giyen futbolcular katıldı. Müfit Gürsu cenaze namazının ardından Hasköy Mezarlığında defnedildi.

MÜFİT GÜRSU KİMDİR?

1957 yılında Nışantaşı’nda futbola başlayan Müfit Gürsu, 1961 yılında Beşiktaş’a geçmiş ve 1965-1966 Futbol Sezonu’nda Bursaspor’a transfer olmuş ve 1972-1973 sezonu sonrasında futbolu bırakmıştı. 1.Lig’de (şimdiki adı Süper Lig) 10 sezon 139 maç oynayıp 6 gol atan Müfit Gürsu, 1964 yılında TSYD Kupası, 1966-67 Sezonu’nda 2.Lig şampiyonluğu, 1970-71’de başbakanlık Kupası kazanmıştı. Amatör Küme’den milli takıma seçilen ilk futbolcu olan Müfit Gürsu 31 yaşında futbolu bırakmıştı.

BAYKUL TÜYSÜZ DE EBEDİYETE GİTTİ

Bursaspor’da görev yapan bir başka futbolcu olan golcü Baykul Tüysüz dün evinde geçirdiği rahatsızlık sonrasında ebediyete gitti. Bursaspor’un yanı sıra Diyarbakırspor’da da forma giyen Baykul Tüysüz Karacaahmet Şakirin Camiinde kılınan ikindi namazından sonra defnedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.