DOLAR 39,2423 EURO 44,7139 STERLİN 53,0834 GRAM ALTIN 4.175,57 BIST 100 9.486,56 BITCOIN $104.815
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101

HABERLER

Turkish Fashion Fabrics Show Fuarı kapılarını açtı

Bursa’nın tekstil sektöründeki tasarım, kalite ve ürün çeşitliliğinde ulaştığı potansiyelini dünyaya tanıtmak amacıyla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde KFA Fuarcılık organizasyonuyla hayata geçirilen Turkish Fashion Fabrics Show Giysilik Kumaş ve Aksesuarları Fuarı kapılarını açtı. Sektörün önemli buluşmasında 50’ye yakın ülkeden 200’den fazla alıcı Bursalı firmalar ile işbirliği masasında bir araya geldi.

Giriş: 28.04.2025 14:58 | Güncelleme:
Paylaş
Turkish Fashion Fabrics Show Fuarı kapılarını açtı

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, sektörlerin ihracat odaklı büyümesine yeni fuarcılık organizasyonlarıyla sürdürüyor. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde sektör liderlerini bir araya getiren fuar, 30 Nisan Çarşamba gününe kadar sektör profesyonellerini ağırlayacak. Kumaş, iplik ve tekstil aksesuarları alanında faaliyet gösteren yerli üreticileri buluşturan fuarın ilk gününde BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, BTSO yönetim kurulu ve divan üyeleri fuarda stant açan firmaları ziyaret etti.
200’den fazla yabancı ikili iş görüşmesi gerçekleştiriyor

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, fuarın 13.’sünü gerçekleştirdiklerini ifade etti. Zor bir dönemden geçen tekstil sektörünün ihracatının artırılması yönünde BTSO tarafından önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten İsmail Kuş, "Üyelerimizin dış ticaret hacmini artırmaya yönelik farklı organizasyonlarla devam ediyoruz. Bugün de tekstil alanında yeni bir fuarın kapılarını açtık. Tekstil alanındaki üreticilerimizi ve yabancı alıcıları fuarımızda bir araya getirdik. Fuara 50’ye yakın ülkeden 200’ü aşkın yabancı alıcı ziyaret ediyor. Önümüzdeki dönemde fuardaki görüşmelerin firmalarımıza yeni ihracat kapıları açacağına ve nefes aldıracağına inanıyorum. Sektörümüze hayırlı olsun." dedi.

"Tekstilde Bursa önemli bir güce sahip"
BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur, tekstil sektörünün Bursa’nın en güçlü olduğu alanlardan birisi olduğunu ifade ederek, "BTSO üyesi firmalarımızın ihracat pazarlarını güçlendirmesi ve dış ticaretini artırması büyük önem taşıyor. Bursa Textile Show olarak bildiğiniz fuarımız artık Turkish Fashion Fabrics Show kısa adıyla TFF Show markasıyla yoluna devam ediyor. Önemli alıcıları ağırlayan fuarımızın sektörümüzün ihracatına güç katacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Trend alanı ve seminerler önemli bir deneyim sunuyor
Bu yıl fuarı zenginleştiren önemli bir unsur da trend alanları ve seminer programları oldu.
"Path to Change - Değişime Giden Yol" teması etrafında şekillenen trend alanlarında firmalar, 2026 İlkbahar-Yaz sezonuna yön verecek kumaş koleksiyonlarını tanıttı. Döngüsel moda, akıllı tekstiller ve tekstilde dijital sanat gibi yenilikçi konuları ele alındığı seminerlerde birbirinden önemli konuşmacılar yer alıyor. Hem ziyaretçilere hem de katılımcılara tasarım ve trendlerin ön planda olduğu iş odaklı bir deneyim sunan fuar, 30 Nisan 2025 Çarşamba gününe kadar iş profesyonellerini ağırlayacak.

Yorumlar

HABERLER

İhracat yüzde 7,8, ithalat yüzde 12,7 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Ticaret Bakanlığı’nın genel ticaret sistemi verilerine göre, 2025 Nisan ayında ihracat yüzde 7,8 artarak 20,8 milyar dolar, ithalat yüzde 12,7 artarak 32,9 milyar dolar oldu. Dış ticaret açığı yüzde 22,3 artışla 12,1 milyar dolara yükseldi. En fazla ihracat Almanya'ya yapıldı.

Giriş: 29.05.2025 11:20 | Güncelleme:
Paylaş
İhracat yüzde 7,8, ithalat yüzde 12,7 arttı

2025 yılının ilk 4 ayında ihracat yüzde 3,7 artışla 86,1 milyar dolar, ithalat yüzde 6,6 artışla 120,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret açığı, bu dönemde yüzde 14,7 artarak 34,6 milyar dolara ulaştı. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 71,3’e geriledi.

Nisan ayında enerji ürünleri ve altın hariç ihracat yüzde 11,1 artarak 19,3 milyar dolar, ithalat yüzde 13,5 artarak 25,4 milyar dolar oldu. Bu kategoride dış ticaret açığı 6,2 milyar dolar, ihracatın ithalatı karşılama oranı ise yüzde 75,7 olarak kaydedildi.

SEKTÖREL DAĞILIM

Nisan ayında imalat sanayinin ihracattaki payı yüzde 94,4, tarım, ormancılık ve balıkçılık yüzde 3,3, madencilik yüzde 1,7 oldu. İthalatta ara malları yüzde 69,4, sermaye malları yüzde 14,0, tüketim malları yüzde 16,3 pay aldı. Yüksek teknolojili ürünlerin imalat sanayi ihracatı içindeki payı yüzde 3,5, ithalatındaki payı ise yüzde 10,2 oldu.

EN FAZLA İHRACAT ALMANYA’YA, İTHALAT ÇİN’DEN

Nisan’da en fazla ihracat 1,8 milyar dolarla Almanya’ya, ithalat ise 4,2 milyar dolarla Çin’den yapıldı. İlk beş ülkeye yapılan ihracat toplamın yüzde 29,6’sını, ithalat ise yüzde 42,1’ini oluşturdu.

Özel ticaret sistemine göre, Nisan’da ihracat yüzde 9,3 artarak 18,9 milyar dolar, ithalat yüzde 14,5 artarak 30,5 milyar dolar oldu. Dış ticaret açığı yüzde 24,2 artışla 11,6 milyar dolara yükseldi. Ocak-Nisan döneminde ise ihracat yüzde 4,3 artarak 78,3 milyar dolar, ithalat yüzde 7,2 artarak 113,3 milyar dolar oldu.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilere göre, Nisan’da ihracat bir önceki aya göre yüzde 7,8 azalırken, ithalat yüzde 4,9 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış verilerde ise ihracat yüzde 0,7 azalırken, ithalat yüzde 3,4 arttı.
TÜİK ve Ticaret Bakanlığı, dış ticaret açığını azaltmak ve ihracatı artırmak için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

×

Haber Arama