Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Eylül’de Satış Hacmi Artışı Kaydedildi

TÜİK verilerine göre, 2025 yılı Eylül ayında ticaret ve perakende satış hacmi yıllık bazda yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2025 03:00
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2025 03:00
Kaynak: Haber Merkezi
bursadanhabervar.com
Eylül’de Satış Hacmi Artışı Kaydedildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2025 yılı Eylül ayında ticaret satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,3 artış gösterdi. Aynı dönemde motorlu kara taşıtları ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı için satış hacmi yüzde 8,3 yükseldi.

Detaylara bakıldığında, toptan ticaret satış hacmi yıllık bazda yüzde 8,9 artarken, perakende ticaret satış hacmi yıllık yüzde 14,3 artış kaydetti.

Aylık karşılaştırmada ise Eylül ayında ticaret satış hacmi bir önceki aya göre yüzde 4,7 yükseldi. Aynı ayda motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin satış hacmi yüzde 0,4 azalırken, toptan ticaret satış hacmi yüzde 7,0 ve perakende satış hacmi yüzde 2,2 arttı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.