DOLAR 39,9043 EURO 46,8742 STERLİN 54,7448 GRAM ALTIN 4.223,95 BIST 100 9.404,89 BITCOIN $107.509
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101

HABERLER

BESOB, ODA GENEL SEKRETERLERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB), birliğe bağlı odaların genel sekreterlerine yönelik kapsamlı bir bilgilendirme programı düzenledi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde (AKKM) gerçekleştirilen programda, Esnaf ve Sanatkâr Bilgi Sistemi (ESBİS) ile 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu odağa alındı.

Giriş: 25.07.2025 14:38 | Güncelleme:
Paylaş
BESOB, ODA GENEL SEKRETERLERİNİ BİLGİLENDİRDİ

Toplantının açılışında konuşan BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit, meslek odalarının mevzuata hâkimiyetinin esnaf teşkilatının sağlıklı işlemesi açısından hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Bilgit, “Kurumsal yapımızı güçlendirmek ve gelişen ihtiyaçlara etkin çözümler sunabilmek için bu tür eğitim ve bilgilendirme toplantılarını çok önemsiyoruz” dedi.

Eğitim programının ilk bölümünde, Ticaret Bakanlığı ESBİS Şube Müdürü Ergün Ege, genel sekreterlere sistemin işleyişine dair teknik bilgiler aktararak, uygulamada karşılaşılan güncel durumları örneklerle açıkladı. Ardından TESK Hukuk Müşaviri ve Arabulucu Av. Gizem Yönal, 5362 sayılı yasa çerçevesinde odaların yetki ve sorumluluklarına ilişkin kapsamlı bir mevzuat eğitimi verdi.

Programın ikinci bölümünde ise BESOB’un dijitalleşme yolculuğuna katkı sunacak olan BESOB DGO ve BESAK hakkında genel sekreterlere sunumlar yapıldı.

Eğitim programı, sunumların ardından düzenlenen soru-cevap oturumuyla sona erdi.

Yorumlar

×

Haber Arama