Başkanlığını yürüten İnşaat Mühendisi Hasan Tuğcu ve yönetimi başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Bursa’da hayata geçirdikleri "Bursa İTÜ Evi" hem mezunların hem de Üniversiteye adım atacak gençlerin buluşma noktası oldu. 2025 - 2026 Yeni eğitim döneminde Üniversite tercihlerini yapacak öğrenci adayları ve aileleri, Çarşamba akşamı İTÜ Rektörü Hasan Mandal ile Hasan Tuğcu ve yönetim kurulunun ev sahipliğinde Bursa İTÜ Evinde biraraya geldi.
Akademik hayatı başarılarla dolu Rektör Mandal, en son TUBİTAK Başkanlığını yapmıştı. Bir yıla yakın yürüttüğü İTÜ Rektörlüğü görevinde de sürekli sahada, öğrencilerin yanında sorunlarını çözmek ve onları ülkemizin teknolojisini en üst seviyeye çıkaracak sağlıklı ve başarılı bireyler yetiştirmek için İTÜ Mezunları Derneği'nin bulunduğu illeri sürekli ziyaret ediyor. Bu kapsamda, Bursa’ya da beşten fazla ziyaret gerçekleştirdi.
Tercih Günleri kapsamında, Bursa İTÜ Evi’nde açılış konuşmasını yapan Başkan Hasan Tuğcu, "İTÜ’nün tarihinden aldığı güç ile dünyada mühendislik, mimarlık eğitimi veren saygın üniversiteler arasında olduğunu" söyledi.
Bursa İTÜ Mezunları Derneği olarak Üniversite hayatına İTÜ de adım atacak gençlerin ve ailelerinin yanında olduklarını ve onların heyecanına ortak olduklarını vurguladı. Rektör Prof. Hasan Mandal ile aralarında yakın bir iletişim olduğunu. Bursa’dan İTÜ ye giden öğrencilerin sorunlarını çözmek için önemli adımlar attıklarını, özellikle yurt ve barınma konusunda yeni bir yurt yapımı için gereken her türlü fedakarlığı yapacaklarına işaret etti. Konuşmasına hem Rektör Mandal’a bizzat katılımı ve desteğinden hem de öğrencilere ve ailelelerine ise yoğun katılımlarından, ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti."
Rektör Prof. Hasan Mandal ise tercih günleri vesilesiyle Bursa’da bir kez daha bulunmaktan, Dernek Başkanı Hasan Tuğcu ve yönetimine ise başarılı çalışmalarından ve öğrencilerle buluşmalarına aracılık etmelerinden dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. Rektör Mandal, yapmış olduğu sunumda İTÜ’nün teknoloji ve mühendislik alanında Türkiye’de 1 nci, Dünyada ise 79 uncu sırada Ülkemizden tek üniversite olduğunu, öğrenciler açısından en önemli olan "İstihdam Edilebilirlik" konusunda ise Dünyadaki üniversiteler arasında 204 üncü, Ülkemizde 1 nci sırada olduğunu önemle işaret etti. Üniversite’nin ARGE için 550 den fazla laboratuvarı olduğunu, Teknoloji takımları, öğrenci kulüpleri, sporculara sağladıkları altyapı, en ucuz öğle ve akşam yemek imkanları, başarı bursları ve yurt-barınma imkanları, yemyeşil kampüs alanları ile güçlü akademik kadrosu ile öğrencileri İTÜ ye kayıt olmaya davet etti.
Toplantıya katılan öğrencilerin ve ailelerin sorularına verilen cevaplar sonrasında katılımcılar Rektör Prof. Hasan Mandal’a ve Başkan Hasan Tuğcu’ya sağladıkları bu imkandan dolayı teşekkürlerini ilettiler.
Yorumlar