Medya sponsorluğunu Konut ve Yapı Gazetesi’nin üstlendiği etkinliğe, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altunsoy, TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serdar Atilla Erdem, Bursa Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu Başkanı Semanur Taslak, Bursa Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu Başkan Yardımcısı Kutay Kocakulak, dernek üyeleri, sektör temsilcileri ve öğrenciler katılım sağladı.
“BÖYLESİNE GÜÇLÜ BİR ETKİNLİK FEDAKARLIKLA MÜMKÜN OLUR”
Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, “Bu anlamlı programı düzenleyen Yapı Topluluğu’na ve değerli başkan ile ekibine gönülden teşekkür ediyorum. Böylesine güçlü bir etkinlik, emek ve fedakarlıkla mümkün olur. Kulüp başkanının bir hanımefendi olması ayrıca takdire şayan; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi, “Nerede güzel bir eser varsa, altında bir kadının imzası vardır” diyerek sözlerine başladı.
“Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak ülkemizin stratejik konumunu en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyoruz” diyen Boyraz, “Türkiye, dört saatlik uçuş mesafesiyle 67 ülkeye ve 1,5 milyar insana ulaşabilen bir coğrafyada yer alıyor. Bu fırsatı değerlendirebilmek için altyapı ve üstyapıda önemli projelere imza atıyoruz” ifadelerini kullandı. Ayrıca öğrencilerle, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın çalışmalarının anlatıldığı sunumu paylaşan Boyraz, “Sizlere bu projelerden kısaca bahsedeceğim ve aynı zamanda sizlerden gelen görüşlerle daha da zenginleşeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
“TOPLULUKLAR ÜNİVERSİTEYİ CANLI TUTUYOR”
Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, “Üniversite, yalnızca derslerin alındığı değil, aynı zamanda kültür ve kimlik kazandıran bir yaşam alanıdır. Yapı Topluluğu gibi topluluklarımız, kampüsümüzün canlı kalmasını sağlıyor” diyerek sözlerine başladı.
Konuşmasında Bursa Uludağ Üniversitesi’nde 202 öğrenci topluluğunun bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, “Şu anda üniversitemizde 202 öğrenci topluluğu bulunuyor. Ben bir ekonomi hocası olarak bu yapıyı “giriş çıkışın serbest olduğu bir piyasa” olarak nitelendiriyorum. Bir öğrenci topluluğu kurulmak isteniyorsa, buna engel olmuyoruz. Elbette mevzuat çerçevesinde ilerliyoruz ama yolumuzu daraltmak yerine serbestliği esas alıyoruz. Eğer bir topluluk anlamlı faaliyetler sürdürebiliyorsa, yaşatılıyor; aksi halde doğal olarak sönümleniyor. Ama 202 topluluk çok büyük bir sayı” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
“KENT KİMLİĞİ KALICI YAPILAR BIRAKMAKLA İLGİLİDİR”
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Altunsoy da “Kent kimliği dediğimiz kavram, geleceğe kalıcı ve anlamlı yapılar bırakmakla ilgilidir. Mega projeler elbette gereklidir ama kimlikli yapılarla birlikte inşa edilmelidir” şeklinde konuştu.
Belediye olarak en çok önemsedikleri konunun bu olduğuna dikkat çeken Altunsoy, “Bizim de belediye olarak en çok önemsediğimiz konuların başında bu geliyor. Attığımız her adımda, geliştirdiğimiz her projede gençlerle birlikte yol almayı önemsiyoruz. Birkaç gün sonra 19 Mayıs'ı kutlayacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi: “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.” Bugün burada, bilimin beşiğinde bulunuyorsunuz. Bilim temelli olmayan hiçbir şeyin uzun vadede anlamı yok. Bu nedenle vizyon sahibi bireyler olarak yetişmeniz, sadece kendiniz için değil, çocuklarımız, sizden sonraki nesiller ve ülkemiz için büyük bir miras olacaktır” açıklamalarında bulundu.
“MESLEKİ FARKINDALIK KAZANDIRILIYOR”
“Geleceğin mühendis ve mimarlarını bir araya getiren bu etkinlik, ülkemizin büyük projelerine duyulan ilgiyi pekiştiriyor. Bilgi edinmenin ve ilham almanın yanı sıra mesleki farkındalık kazandırmak da bu etkinliğin önemli bir hedefi” diyen TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, “Öğrencilerimizin çalışkanlığına, disiplinine ve özverisine her fırsatta şahit oluyoruz. Bugün Mimarlık Fakültesi’nde eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlikte de meslektaş adaylarımızın ne kadar özverili çalıştıklarını gördüm. Bu nedenle açılışlara buradan, sizlerle birlikte katılmayı tercih ettim. Başta Semanur olmak üzere, bu büyük emeği ortaya koyan tüm Yapı Topluluğu üyelerini gönülden kutluyorum. Gerçekten çok büyük bir iş başardınız” ifadelerini kullandı.
“BU ÜLKEYİ MUASIR MEDENİYET SEVİYESİNE TAŞIYACAKSINIZ”
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serdar Atilla Erdem, “Bursa gibi tarihi bir şehirde eğitim görmek büyük bir fırsat. Yapı Topluluğu’nun her etkinlikte çıtayı yükselttiğini görmek bizler için gurur verici” dedi. “Üniversite sıralarında başlayan meslek yolculuğunun bireysel çabayla şekilleneceğini vurgulayan Başkan Erdem, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, ‘Mühendisler, toplumun aydınlanmasında bilim ve aklın temsilcileridir’ değerli gençler, sizler ülkemizi muasır medeniyet seviyesine taşıyacak neferlersiniz. Bu nedenle okul sıralarından başlayarak, meslek hayatınız boyunca sabırla, gayretle ve bilinçle çalışırsanız, hem kendi adınıza başarıya ulaşır hem de ülkemizi çok daha ileriye taşırsınız. Sözlerimi fazla uzatmadan, Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu Başkanı Semanur kardeşime ve yönetim kuruluna bu değerli etkinliği düzenledikleri için içten teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek öğrencilere başarılar diledi.
“MEGA PROJELER BÜYÜK HAYALLERLE BAŞLAR”
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bursa Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu Başkanı Semanur Taslak, “Mega projeler büyük hayallerle başlar. Bu etkinlik sayesinde ilham alacak, bilgi kazanacak ve geleceğin güçlü mühendisleri, mimarları olarak ülkemizin kalkınmasında rol oynayacağız” dedi. Öğrencilere hitaben, bu organizasyonun sadece bilgi edinme değil aynı zamanda bir vizyon kazanma süreci olduğunu vurguladı.
Taslak, “Bizler de geleceğin mühendis adayları olarak, başarı hikayelerinden ilham alıyor; her adımda daha iyisini üretmeye, daha sağlam temeller kurmaya ve ülkemizin kalkınmasında aktif roller üstlenmeye hazırlanıyoruz. Bugün ve yarın boyunca sektörün değerli isimlerini dinleyecek, onların bilgi ve tecrübelerinden faydalanacağız. Aynı zamanda fikir alışverişinde bulunacak, yeni bakış açıları geliştirecek ve mesleki anlamda önemli kazanımlar elde edeceğiz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.
“BU ETKİNLİK GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ”
Bursa Uludağ Üniversitesi Yapı Topluluğu Başkan Yardımcısı Kutay Kocakulak ise, “Etkinliğimizi yalnızca bir seminer programı olarak değil; ilham veren, vizyon kazandıran bir platform olarak kurguladık” dedi. Kocakulak aynı zamanda Mega projelerin yalnızca mühendislik başarısı değil, aynı zamanda milli değerleri yücelten yapılar olduğunu ifade etti. Kocakulak, “Bu etkinlik bir son değil, mühendis ve mimarlarımızın neler yapabileceğinin güçlü bir başlangıcıdır. Çünkü biz sadece yapılar değil, aynı zamanda kendi yolumuzu da inşa ediyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’ın sunumunun ardından, BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, kendisine plaket takdim etti.
Uzman isimlerin gençlerle buluştuğu, sektörün önde gelen projelerinin ve gelişmelerinin katılımcılara aktarıldığı, inşaat sektöründeki teknolojik ilerlemelerin ve bu teknolojilerin sahada ne ölçüde kullanıldığı gibi konuların ele alındığı seminerler ve atölye çalışmalarının yapılacağı etkinlik, 18 Mayıs’a kadar devam edecek.
Yorumlar