DOLAR 39,9043 EURO 46,8742 STERLİN 54,7448 GRAM ALTIN 4.223,95 BIST 100 9.404,89 BITCOIN $107.509
Facebook TwitterX Instagram YouTube

Arama Haber Code Logo
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101
Reklam Alanı 101

HABERLER

Eğitim için toplandılar

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM) kapsamında, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından modelin sahadaki uygulamalarının değerlendirilmesi, öğretmenlerimizin deneyim ve katkılarının paylaşılması, eğitim-öğretim süreçlerinin verimliliğinin artırılması ve uygulama sürecinin sağlıklı biçimde yürütülmesi amacıyla "Formatör Öğretmenler Buluşması" düzenlendi.

Giriş: 02.09.2025 18:56 | Güncelleme:
Paylaş
Eğitim için toplandılar

01 Eylül 2025 tarihinde saat 14.00’te Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen programa, Bursa genelinde bulunan 362 okulda görev yapan toplam 381 formatör öğretmenin yanı sıra, TYMM çerçevesinde oluşturulan izleme-değerlendirme ve kitap komisyonlarında görev alan öğretmenlerin de katılımıyla yaklaşık 550 eğitimci iştirak etti.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, öğretmenlerin eğitim sisteminin en önemli unsuru olduğunu, geleceğe yön verecek nesillerin onların gayreti ve inancı ile şekilleneceği vurguladı. Konuşmasında özellikle iki temel mesajdan birincisi, "İnanmak" olduğunu dile getirerekyeni eğitim modelinin başarısının ancak öğretmenlerin inancı ve sahiplenmesiyle mümkün olacağını, öğretmenlerin çocuklara rehberlik eden rol modeller olarak sürecin merkezinde yer aldığını söyledi.

Aliresioğlu, İkinci mesajında ise çalışmanın önemini vurgulayarak karşılaşılan sorunların çözüm odaklı yaklaşımlarla ele alınması gerektiğini belirtti. Öğretmenlerden gelen geri bildirimlerin bakanlık tarafından dikkatle değerlendirildiğini, sistemin her yıl aşamalı olarak iyileştirileceğini aktardı. Eğitimcilere büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatarak, bu sürecin hem bir fırsat hem de ulusal bir görev olduğu vurguladı.

Program süresince, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin temel ilkeleri, sahadaki yansımaları ve öğretmenlerin uygulamaya yönelik geri bildirimleripaylaşıldı.

Formatör öğretmenlerin rehberliğinde yürütülecek olan uygulamaların kalitesini artırmak ve il genelinde bir eşgüdüm sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu buluşma, eğitim camiası tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

 

"Türkiye yüzyılı maarif modeli formatör öğretmenler buluşması" gerçekleştirildi

Yorumlar

×

Haber Arama