SON DAKİKA
Hava Durumu

Irgandı Parkı törenle hizmete girdi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan peyzaj çalışmalarıyla yenilenen Irgandı Parkı yapılan törenle hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2023 11:54
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2023 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
www.bursadanhabervar.com
Irgandı Parkı törenle hizmete girdi

Haber: Muhammet Ömer AK

Bursa’nın yeniden yeşil kimliğine kavuşması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği projelerin yanında mevcut yeşil alanları da Bursa’ya yakışır hale getirmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Gökdere’nin Setbaşı Kütüphanesi ile Gökdere Meydanı arasındaki bölümünü yaptığı peyzaj çalışmaları ile yeşil ve güvenli bir alana dönüştürdü.12 bin metrekarelik alanda yapılan çalışmada, 7 bin 500 metrekarelik alan rulo çimle kaplandı, 243 metrelik travers yol yapıldı. 379 metrekarelik amfi alanı oluşturulurken, 20 türden 70 bin çalı ile 25 adet ağaç dikildi. 200 metrekarelik alanda yapay kaya ve 735 metrekarelik alanda dikey bahçe uygulaması gerçekleştirildi.

Irgandı Köprüsü hattı boyunca aydınlatma sistemleri yenilendi. Böylece bölge geceleri de hem estetik hem de güvenli hale getirildi. Çalışma çerçevesinde kurulan kamera sistemlerinin kontrolleri Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilirken, güvenlik ve zabıta ekiplerinin 7 gün 24 saat kesintisiz denetimleri ile bölgenin güvenliğini sıkı denetimle kontrol altında tutuluyor.

Yeşil Bursa ile özdeşleşti
Açılış töreninde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeşilin Bursa’yla özdeşleştiğini söyledi. Başkan Aktaş, her bir köşede başlattıkları hamlelerle şehre yeşil hüviyetini tekrar kazandırmak için yoğun gayret harcadıklarını ifade ederken, bu çalışmalardan bir tanesinin de Irgandı Köprüsü ve Gökdere peyzaj düzenlemesi olduğunu açıkladı. Aktaş “Köprülü çarşı diye anılan Irgandı Köprüsü’nün benzerinden dünyada sadece 4 tane var. Irgandı Köprüsü’nü çarşı olmasının yanında bir sanat merkezi olarak da düşünmeliyiz. Bizim 6 konu başlığımız vardı. Bir tanesi de yeşil alanlardı. Bursa genelinde dönem sonuna kadar 3 milyon metrekare yeşil alan hedefimize varmak için çalışıyoruz” dedi.

24 saat kesintisiz denetim

Başkan Aktaş, “Kurduğumuz kamera sistemleri ile güvenlik ve zabıta ekiplerimizin 7 gün 24 saat kesintisiz denetimleriyle bölgeyi tamamen güvenli hâle getirdik. Alanı tamamen doğal ortam içerisinde bırakmak için ahşap ve çimle süsledik. Bu alana sahip çıkmak hepimizin görevi. Evimizdeki eşyaya nasıl sahip çıkıyorsak buralara da öyle sahip çıkmalıyız. Atılacak her bir çöp, Allah göstermesin alanın eski haline dönüşmesine sebep olacaktır. Bizler Yıldırım ilçesinin çevresini değiştirmek için önemli çalışmalar yapıyoruz. Kentsel dönüşümler hızla sürüyor. Bunun yanında tarihimize de sahip çıkıyoruz. Bizler güzel bir şehirde yaşıyoruz. Bu şehre hizmet etme imkanı bulduğum için şükrediyorum. Bursa’da yaşayan her birey kendini şanslı hissediyordur. Bursa’nın daha güzelleşmesini, gelişmesini ve eski hüviyetine bürünmesini arzu ediyor. Yapacağımız bu tür çalışmalarla bunlar gerçekleşecektir. Bölgeye değer katan çalışma Bursa’ya, ilçemize ve mahallelerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Gece gündüz Bursa halkının hizmetindeyiz

Açılışta açıklamalarda bulunan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da Bursa denince insanların aklına önce tarih ve yeşil geldiğini belirtti. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmanın kentin geleceği için büyük önem taşıdığını anlattı. Bursalıların bölgeye gönül rahatlığıyla gelebileceğini söyleyen Vali Demirtaş, yöneticiler olarak şehrin huzuru ve güvenliği için gece gündüz demeden halkın hizmetinde olduklarını ifade etti. Demirtaş, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek parkın şehre hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.