SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursaspor'da kimler aday olacak?

Bursaspor'un Mayıs ayında gerçekleşecek ve 3 yıllık başkanının seçileceği kongre öncesi kulisler hareketlendi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 11:23
Kaynak: Fatih Akkuş
Bursaspor'da kimler aday olacak?

Mayıs ayında yapılacak olan kongrede Bursaspor'un 3 yıl görev alacak başkanı seçilecek. Başkan Sinan Bür'ün açıkladığı gibi beklenen kongrede yeni gelişmeler var.

BAĞIŞ YAPMAYAN REKLAM YAPAMAYACAK

Önceki seçimlerde her önüne gelenin açıkladığı "Taşın altına elini sokma" dönemi artık bağış ile başlayacak. En az 4 asgari ücret bağış yapamayan aday adayı olamayacak. En az 4 asgari ücret bağışı seçim tarihinden en 7 gün önce yapan önce aday adayı olacak ve listesini hazırlamaya başlayacak. Daha sonrasında 100 üyeden imzasını toplayacak. Kongreye 3 gün kala başkan adayları yönetim listeleri ile bağımsız denetim ve hukuk listeleri teslim edilecek. Seçimden önceki gün adaylar birleşebilecek ya da başkan adaylarının tümü çekilirse yeni başvuru olabilecek. Oylar aynı anda sandık kurullarınca sayılacak.

KİMLER ADAYLIK DÜŞÜNÜYOR

Öncelikle mevcut başkan Sinan Bür'ün tekrardan yönetimiyle aday olacağı ve tekrardan seçim yarışında olacağı biliniyor. Diğer taraftan ise Erkan Kamat'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile yarışta olacağı biliniyor. Geçmiş dönem yöneticilerinden Mehmet Zahit Yanar'ın da istekli olduğu ve gerekli desteği gördüğü biliniyor. Onun da bu yarışa ortak liste ile girip, Bursaspor'u düzlüğe çıkarmak için çaba harcayacağı biliniyor. Yanar'ın Sinan Topuk gibi güçlü isimlerle liste hazırlığı içerisinde olduğu gelen bilgiler arasında. 

ALİ AY ADAY OLACAK MI?

Bilindiği gibi Recep Günay yönetimi göreve geldikten sonra aday olmak isteyen ancak Günay'ın çekilmemesi sebebiyle aday olamayan Ali Ay'ın da aday olmayı düşündüğü ve bunun için ekibiyle sık, sık toplantılar yaptığı söyleniyor. Özellikle Mehmet Zahit Yanar ve ekibiyle bir araya gelerek yaklaşan seçimlerde ortak liste ile girmeyi istediği gelen bilgiler arasında. 

Kaynak: Bursa'dan Haber Var

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.