Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA

Kasalarca domatesler çöpe döküldü! Cezasız kalmadı!

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Çorum'da bir pazarcının domatesleri vatandaşa daha uygun fiyata satmak yerine tepki olarak çöpe döktüğünün görülmesi üzerine Çorum Ticaret İl Müdürlüğü tarafından inceleme ve işlem başlatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2025 03:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2025 03:00
Kaynak: Haber Merkezi
bursadanhabervar.com
Kasalarca domatesler çöpe döküldü! Cezasız kalmadı!

Çorum’da Z .R adlı bir pazarcının domatesleri  tepki olarak vatandaşa daha uygun fiyata satmak yerine çöpe döktüğü  görülmesi üzerine Çorum Ticaret İl Müdürlüğü tarafından inceleme ve işlem başlatıldı.

Konuyla ilgili kamuoyu bilgilendirmesi Ticaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan'dan geldi.

Bakan Yardımcısı Gürcan, inceleme neticesinde bu eylemin piyasada darlık oluşturmaya, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozmaya, tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyet olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

 

O nedenle Z. R.'ye ve malların gerçek sahibi "Z******" Ünvanlı Hal Esnafına yapılan incelemede her ikisinede ayrı ayrı 1,4 milyondan 17,2 milyon TL'ye kadar ceza kesileceği, ayrıca Çorum Belediyesi tarafından usulsüz ve izinsiz imhadan dolayı da işlem yapılacağı kaydedildi.

Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Ticaret Bakanlığı olarak vatandaşların huzurunu bozan ve ticaret ahlakın uymayan kötü niyetli kişilerle mücadelenin 365 gün 24 saat esasına göre devam edeceğini duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.