
Mahalledeki 4 camiden biri olan 40 yıllık Yalıntaş Yeni Mahalle Cami’nin yıkımının gerçekleştirilmesinin ardından Mimar Sinan’ın örnekliğinde, çift minareli ve dış revaklarıyla birlikte 890 metrekarelik inşa edilecek yeni bir cami projelendirildi.
Caminin yapımına öncülük eden Yalıntaş Yeni Mahalle Cami Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Nevzat Şahin, eğitim sınıfları, gençlik merkezi ve konferans salonunu da bünyesinde barındıracak caminin, gönüllülerin yardımlarıyla birlikte 3 yıl içinde ibadete açılmasının planladığını söyledi. Mustafakemalpaşa Yalıntaş Mahallesi girişinde 1983 yılında ibadete açılan ve geçtiğimiz Mayıs ayında yıkılan Yeni Cami, aynı yerinde tekrar yükselecek. Yapımı, Yalıntaş Yeni Mahalle Cami Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği himayesinde sürdürülen caminin temeli, Eylül ayı sonunda atılacak.
Camiye örnek Koca Sinan Mimar Sinan’ın mimari örnekliği baz alınarak projelendirilen yeni caminin dört ayak üzerine inşa edileceğini söyleyen Dernek Başkanı Nevzat Şahin, dış revaklarıyla birlikte 890 metrekarelik ibadet, 300 metrekarelik mahfil alana, 23 metre yüksekliğinde ana gövdeye ve 40 metrelik çifte şerefeli minareye sahip olacağını belirtti.
İnşaat 3 yılı bulacak Bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği yapısıyla Mustafakemalpaşa’nın en büyük camilerinden biri olacak Yalıntaş Yeni Cami’nin proje yürütücülüğünü Fatih Şengül’ün yaptığını kaydeden Nevzat Şahin; “Projenin eylül ayı sonuna kadar onaylanmasını bekliyoruz. Akabinde temel atma törenimizi gerçekleştireceğiz. Camimizi 3 yıl içinde ibadete hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Desteklerinden dolayı hayırseverlerimize derneğimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.