Rusya açıklarındaki Türk kuru yük gemisine İHA saldırısı

Rusya'nın Novorossiysk Limanı açıklarında Türk bayraklı MV Güllük gemisi İHA saldırısına uğradı. Can kaybının yaşanmadığı olay sonrası hasar onarımı için İstanbul'a yönelen geminin yaşam mahallinin isabet aldığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2026 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2026 08:50
bursadanhabervar.com

Rusya'nın Novorossiysk Limanı açıklarındaki Türk bayraklı "MV Güllük" kuru yük gemisine insansız hava aracı (İHA) ile saldırı gerçekleştirildi.

Rusya'nın Taman kentine doğru seyreden Türk bayraklı kuru yük gemisi MV Güllük, Novorossiysk Limanı yakınlarında İHA saldırısına uğradı. İHA'nın geminin yaşam mahalline isabet ettiği, can kaybı ya da yaralanma olmadığı öğrenildi. Geminin hasar tespiti ve onarımı için İstanbul’a doğru yola çıktığı belirtildi.

2002 yılında inşa edilen MV Güllük gemisi, uluslararası taşımacılıkta kullanılıyordu.

Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın 3 Ağustos'ta Novorossiysk yakınlarında Nadezhda ve Yaşar gemilerine yönelik saldırılarının ardından Karadeniz'deki çatışmanın tırmanmasından duyduğu ciddi endişeyi dile getirmişti. Bakanlık, çatışmayı kontrol altına almak için önlem alınmaması halinde gıda güvenliği de dahil olmak üzere ciddi sonuçlar doğabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.