GÜZEL BAŞLADIK, GÜZEL BİTSİN!

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2022 03:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2022 03:00
bursadanhabervar.com

Frutti Extra Bursaspor Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'nde açılışı galibiyetle yaptı. Türkiye Sigorta Basketbol Ligi'nin ilk haftasında Şahinbey Spor Salonu'nda Gaziantep Basketbol ile karşılaşan Frutti Extra Bursaspor salondan 19 sayılık farkla ayrılmayı başardı.

Maça iki tarafta hücüm adına tutuk başladı. İlk periyot sonunda oluşan "13-13"lük skor tabelası da bunu açıklar nitelikte zaten. Benim izlediğim ve gözlemlediğim kadarıyla Frutti Extra Bursaspor iyi bir kamp süreci geçirmiş. Maç kondisyonu yüksek bir takım oluşmuş. Fakat Gaziantep Basketbol takımı Frutti Extra Bursaspor'a nazaran yaş ortalaması yüksek bir takım olmasına rağmen, dördüncü periyota kadar hep maçın içinde kalmayı başardı. Yaz döneminde katılan transferler ile birlikte çok daha atletik bir takım haline gelen Frutti Extra Bursaspor bana kalırsa üçüncü periyot  ortalarında maçı koparabilecek potansiyele sahip bir takım.

Frutti Extra Bursaspor Antrenörü Dusan Alimpijevic'in maç sonunda yaptığı açıklamada da yer alan " Savunmada ve hücümda eksiklerimiz var." söylemi açıkçası gözle görülür bir durumda. Türkiye Sigorta Basketbol Ligi için maçta çıkan toplam sayı geçtiğimiz sezona göre ortalamanın altında, geçtiğimiz sezon yüksek sayı çıkan, fiziksel mücadelenin nispeten daha az olduğu bir sezon geçirmiştik. Ancak görünen o ki bu sezon ligde fiziksel mücadele oldukça ön plana çıkacak. Savunmada ve hücümda bu konuda yeterli donanıma fazlasıyla sahip bir takımız. Ligin her sezon üst sıralarına oynayan takımlara kafa tutmak istiyorsak, hücümda top kayıplarına, savunmada ise fiziksel mücadeleye daha da özen göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Gaziantep Basketbol  maçını 14 top kaybıyla tamamladık. Ligde bunu telafi edebiliriz belki, ancak Avrupa'da bu tarz istatistikler geleceğimizi belirler nitelikte.  Taraftarlar da geçtiğimiz sezon EuroCup'ta final oynayan bir takımdan yine benzer bir başarı bekleyecektir diye düşünüyorum. EuroCup'ta da iyi diyebileceğimiz bir grupta yer aldığımızı da  düşünürsek, izlemiş olduğumuz Frutti Extra Bursaspor oynadığı oyunla açıkçası bana umut verdi. Bireysel anlamda Onuralp Bitim ve Derek Needham bıraktığı yerden devam ediyor. Üzerine bir de Zach Auguste gibi atletik ve yırtıcı bir pivot bu ikiliye katıldı ve double-double yaparak, keyif veren ve keyif alan bir Frutti Extra Bursaspor bu sezon bizleri beklediğinin sinyallerini verdi.

Önümüzdeki maçta taraftarıyla buluşacak olan Frutti Extra Bursaspor, elbette taraftarın da bıraktığı yerden devam etmesini isteyecektir. Türk Telekom ligin playoff için iddialı ve zorlu ekiplerinden biri olduğunu unutmayalım. Buradan da tüm taraftarlarımızı salonda bıraktığı yerden devam etmeye davet edelim. Yakalanan başarıyı karşılıksız bırakmayalım. SALONA GEL SALONA!