SON DAKİKA
Hava Durumu

CAN DOSTLARIM

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2022 15:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 15:11

Çocukluğumuzda  herkezin bir kumbarası olurdu.Ne çok değer verirdik kumbaramıza..Her bulduğumuz bozuk paralar küçük de olsa kıymetlimiz olurdu.Hele de, getir şu kumbaranı bozuk paralar cebimde ağırlık yapıyor kumbarana atalım dediklerinde, coşkuyla getirir, yüzümüzde güller açardı.Kumbaraları hatırladıkça çocukken bizi mutlu edenleri hiç ama hiç unutamayız.onları rahmetle yâd eder hayırla dua ederiz.

Şimdi ise maddi olmasa da,  hiç kaybolmayan, bitmeyen iyiliklerimizi, güzel ahlakımızı, salih olan ibadet ve taatlerimizi, bâki àleme götürebileceğimiz kücük, büyük her şeyi manevi kumbaralarımız da biriktirebiliriz. Bu biriktirme de tek şart gönüllerin sahibinin hoşnutluğu!  Bu da biz kullar  için zirvedir...
CAN DOSTLARIM
Peki bu hoşnutluk en kestirme nasıl kazanılır? 

- Canlı olan tüm varlıkların  yüreklerine dokunarak!

Bunun içinde  samimiyet ve iyiliği ikilem yaşamadan yapmak şart!

Iyilik; Bir Rahmet  deryasıdır.Aklımıza gelecek tüm iyi işleri yapsak, derya da bir damla bile etmez. Ne var ki ,O damla Rahmet deryasının tüm òzelliklerini taşır.
CAN DOSTLARIM
Nasıl ki, küçükken kumbaraya attığımız kuruşlar bizi mutlu ettiyse, küçük iyilikleri de hakir görmeyelim.iyiliğin zerresi arzu ettiğimiz hedefe, şimşeğin parıltısı gibi ulaşır.Önemli olan iyilik  birikimlerimiz de ne kadar samimiyiz?
CAN DOSTLARIM
Meselâ; Bir yetim kelimesi, gözümüzde bir damla gözyaşı olup, gördüğümüzde ise başını okşayıp onu hoşnut edebiliyorsak ya da bir garip, muhâcir, bir ihtiyaçlının yüreğimizde oluşturduğu burkuntu ile sofralarına bir tas  çorbanın sevincini yaşatabiliyor, maddi, manevi dertlerine melhem olabiliyorsak, yaşlıların bastonu, âma olanın gözü, müslüman kardeşinin sevincini ve üzüntüsünü paylaşıp, onların duâsında olabiliyorsak, hayvanata yemeklerdeki kemik parçacıkları ile besleyip onların susuzluğunu gidermek, tüm bunlar ve benzeri iyiliklerimiz bizim manevi birikimlerimiz!
CAN DOSTLARIM
Hülasa; Küçük ya da büyük İyiliklerimiz ve iyi niyetlerimiz  Bâki Âlemin kapısını aralayan, en kestirmeden zirve'ye en zirve'ye gönüllerin sahibine ulaştıran bir yoldur .lâkin bu yol çetrefilli olsa da korkmayalım.Hedefi zirve olanı, asla yanlız bırakmaz ALLÂH ( c.c) huu !
CUMAMIZIN HAYRLARA VESİLE OLMASI DİLEĞİYLE KALINSAĞLICAKLA

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.