SON DAKİKA
Hava Durumu

Bu camianın neye ihtiyacı var?

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2023 11:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 11:18

Bence önce biraz huzur, ardından maddi başarı ve daha sonra sportif başarıya ihtiyacı var!

Şampiyonluktan sonra oldukça yıpranan bir camia biçimiyle karşı, karşıya kaldık son dönemde. Özellikle buna bir de sportif başarısızlık eklenince son 3 sezondur yaşamadığımız kalmadı.

Yalnız bırakıldık, azınlık sayıldık, dışlandık…

Kimse de demesin ki “Biz Bursaspor’un yanında olduk”

Hayır kimse olmadı, olmamaya da devam etti.

Belediye başkanı Alinur Aktaş dışında hiçbir otorite bu takıma destek olmadı bu zamana kadar. Son zamanlarda ise Bakan Varank el uzattı. Bu takımın buralara gelmesinde ismen siyasilerin belki bir etkisi yoktu ama fiilen camianın da bildiği üzere siyasi rant bu takımı bu hale getirdi. Şimdi de siyasetçilerin destekleriyle bir çaba sarf ediliyor.

Bursaspor Süper Lig’den düştüğü sezon Mesut Mestan yönetiminin yaptığı en büyük hata Yalçın Koşukavak’ı camia baskısıyla göndermek oldu. Kaldı ki takım o bıraktığında 3. Sırada ve devre arasına sadece 1 hafta vardı.

Daha sonra gelen Erkan Kamat yönetiminin de yaptığı en büyük hata tahtayı açmamak oldu ama sezon içerisinde yapılan ödemeleri görünce iyi ki açmamışlar dedim.

Emin Adanur yönetimi ise en büyük hatası yine istifa etmek oldu. Sezon içerisinde Mustafa Er değişikliği ise yapılan diğer bir hata.

Bu yönetimde ise hata bana göre göreve ilk geldikleri gün transfer çalışmalarına başladığında izlenen yanlış yol haritası oldu. Nitekim Bursaspor transfer yapmasına rağmen kümeye düştü. Bu sezon ki hataların başında ise İsmail Ertekin’e çok fazla misyon yükleyip, medet ummak oldu.

Konu Özer Hurmacı değil. Hurmacı yerine başka bir teknik adam da bu başarıyı belki yakalayabilirdi ama Özer Hurmacı’nın hem takım arkadaşı, hem de hoca olması ekstra motivasyon sağladı ve aşı bir nevi tuttu. Çağatay Yılmaz hatasını Afyon kampında 16Numara muhabirimiz

Serdar Dundar “Çağatay neden kadro dışı bırakılıyor” sorusuna gelen “Çağatay bu takımın oyuncusu değil” cevabı da zaten ne kadar yanlış olduğunu ikinci yarıda verilen katkıdan ortaya çıkmış oldu. Sözün özü her yönetimin binlerce hatası, herkese göre farklı büyük hataları olabilir ancak bana göre bunlar.

ŞİMDİ NE OLACAK

Gelinen noktada mevcut yönetim şimdi yapacağı hareketler uçurumda olabilir, limana da varabilir. Mevcut yönetim daha önce iki defa kongre kararı aldı ama değişen bir şey olmadı. Bu sefer de olacağını sanmıyorum. Aday var deniliyor ama ben isme ulaşamadım. Ulaştığım isimler ise maalesef şimdilik düşünmediğini söyledi. Düşünenlerin ise şehirden destek alma kaygısı olduğunu biliyorum. Onlar isimlerini zikretmeden, bana isim söylemek düşmez. Ortaya sağlam bir aday çıkmadan alınacak bir kongre kararı süreci başa saracaktır. Mevcut yönetim sportif anlamda ne kadar başarısızsa, maddi anlamda o kadar başarılı kimse kusura bakmasın.

Dediğim gibi önce camia karar verecek.

Ne istediğini iyi anlayacak.

Camia bugüne kadar hep istedi. Yönetimler de taraftara yaranmak için yaptı veya yapmış gibi gözüktü ama bu hep zarar verdi. Koşukavak örneği, Matavz, Bruno örneğinde olduğu gibi. Bu isimler ilk anıldığında herkes istisnasız istedi ama sonra biz istemedik dedi. Koşukavak gönderilirken herkes gönderilsin istedi, sonra neden gönderdiniz dedi. Alinur Aktaş maça geldi neden geldi denildi, gelmedi küfür edildi. Biz önce ne istediğimizi bir idrak etmemiz gerekiyor. Siyaset elini Bursaspor’dan çeksin diye bende tribündeyken çok bağırdım, çağırdım hatta bilenler vardır bunun yüzünden dönemin belediye başkanıyla sıkıntılar yaşayıp, ifadelere çağrıldım. Başka, başka sebeplerle ifade aldılar ama konunun kaynağı belliydi. Gelinen noktada siyaset bu takıma en lazım şey. Hele ki şehirde bu kadar etkili bir bakan varken. Bu durumu iyi değerlendirmek elimizde.

Bunu mevcut yönetim kalsın veya karakaşı, kara gözü için anlatmıyorum.

Kaldı ki bu sezon Özlüce’ye bile gidişim sınırlıydı.

Tanıdığım ve samimi olduğum isimler olsa da yüzleri orada bir defa bile aramadım.

Ne haber için, ne başka bir şey için.

Ama ne istediğimizi iyi analiz edip hareket etmek en önemlisi.

Emin Adanur aday olduğunu açıkladı. Allah yolunu açık etsin. Geçmişte yaşadığı sıkıntılara rağmen tekrardan aday olmak istiyorsa tebrik ederim kendisini. Yönetim kurduğu zaman benimde görevlendirilmem olmuştu o dönem ki yönetimde 7. Hafta yaşadığım bir takım sıkıntılardan sonra ayrılmıştım ancak hiçbir zaman Adanur’un kötü birisi olduğuna inanmadım ancak etrafında güvendiği ve koltuk verdiği bazı isimlerin ona neler yaptığını da gördüm zaten zaman içerisinde hepsi yavaş, yavaş ayrıldı yanından. Diğer hatası da menajer olayıydı ki kendisi de hata yaptığını kabul etti. Dediğim gibi bu ne mevcut yönetimi aklama, iyi gösterme çabasıdır, ne de Emin Adanur’u aklama veya cicileştirme çabası. Kaldı ki iki tarafında buna ihtiyacı yok. Ya taze kan gelecek ve bu isimlerin hepsi bu listelerde birleşip bir şeyler yapacak ya da mevcut yönetim kongre kararı alacak ve yapılan çalışmaları camia görecek. Dediğim gibi camia ne istiyor önce buna bakmak lazım. En önemlisi ise ne istediğimizi iyi anlamak lazım.

MEVCUT YÖNETİM NE YAPACAK?

Ömer Furkan Banaz ve yönetimi ne yapacak merak konusu.

Son zamanlarda 3 defa toplantı yaptıklarını biliyorum.

Yönetim içerisinde istifa etmek ve kongre kararı almak isteyenlerde var, devam edip mali açıdan yapılanları sürdürüp, yeni sezona hazırlanmak isteyende.

Zor bir karar var işin ucunda. Gelen gideni aratır mı bilemem ama ben mevcut yönetimin yerinde olsam bu kararı almaz, seçim sonrası oturup mali tabloyu çıkartır ve neler yapılmış, neler yapılacak ve ne destekler gelecek tablosunu önüme koyarım. Aksi halde işleyiş devam ederken koltuğu teslim edip, kaçmak Bursaspor’un işleyiş içerisinde olan görüşmelerini sonlandırmak dinamiti ateşlemek demek.

Ocak ayına kadar transfer yapılamaz durumda ve acilen mevcut futbolcularla anlaşılması lazım. Ya bu adımlar atılacak, yeni sezonun kadrosu bozulmadan korunarak görev teslim edilecek ya da hiç o karar alınmayacak ve önümüzde ki sezon devir, teslim yapılacak. Allah yardımcısı olsun yeni yönetimin.

Ben artık 2010’u geride bırakmış, büyük olduğumuzu bilsem de bunu bencilleştirmeden devam edenlerdenim. Mali başarı, sportif başarının önünde geliyor bana göre. Mali anlamda borcu sıfırlama noktasına kim getiriyorsa başarılı yönetim o dur.

Dediğim gibi bu tamamen benim fikirlerim, ne camia adına söylenmiş bir söz, ne de yönetimler adına saygılarımla…

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.