SON DAKİKA
Hava Durumu

Benzinlik satışı iptal

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2024 15:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2024 15:26

Bursaspor’un geleneksel toplantı geleneği bugün de devam etti.

Genel Sekreter ve Medyadan Sorumlu yönetici Erkan Öncel, Reklam ve Projelerden Sorumlu yönetici Gökhan Güleç, hem hafta içerisinde kulüpte yaşanan gelişmeleri değerlendirdiler, hem de kulübün geleceğine ışık tutacak önemli açıklamalarda bulundular.

Gerçekten Bursaspor için büyük önem taşıyan bu toplantıya her zamanki gibi medyanın ilgisi yok denecek kadar azdı.

Aslında isabetli olmuş.

Yapılan her açıklama sonrasında aklımıza takılan tüm soruları yönelttik. Doğru cevaplar aldık. Aslında benim açımdan bu çok önemliydi. Önceki dönemde olduğu gibi, sorumuza hiçbir zaman alay edercesine ‘Çokoprens almaya gitti’ diye bir açıklamayla karşılaşmadık.

Bu arada sosyal medyada herkes eleştirmişti.

Belediye Başkanlarını Bursaspor’da ne işleri var diye. Adeta hakaret yağmuruna tutmuşlardı.

Bursaspor’a tam 5,5 milyon TL’lik bir katkı vermişler.

Erkan Öncel bunu açıkladığında, bende içimden “keşke her zaman gelip böyle destek verseler” diye geçirmedim değil.

Genel Sekreter ve Medyadan Sorumlu yönetici Erkan Öncel, gerçekten dört maddeye ayırarak çok önemli açıklamalarda bulundu. Ben söylediklerine yorum yapmak istemedim.

İşte Erkan Öncel’in açıklamaları şöyle;

“Yönetim olarak 39 günümüz. 23 Ocak’ta mazbatamızı alarak görevce başladık. Bu süreye neler sığdırdık. Bunları 4 başlıkta toplayabiliriz.

ZİRAAT BANKASI’NDAN ÖNEMLİ ADIM

1-Benzin istasyonu arazisi satışı. Burası Belediye başkanlarının sağladığı bir yer. Ziraat Bankası’na büyük borcu olması nedeniyle satılacak. Sinan Bür başkanımızla Ankara’da yaptığımız Faruk Çelik, Mustafa Varank çok katkı koydular. Ziraat Bankası ile görüştük. Bursaspor’un bu satıştan menfaat elde etmesini arzuladıklarını söylediler ve satış konusunda insiyatif almayacaklarını söylediler.

Benzin istasyonu satışı için bir yatırımcı arıyoruz. Çok ciddi teklifler geliyor. Gündemi Ziraat Bankası tarafı şimdilik rafa kaldırdı. Takip edeceğiz. 114 milyon kıymet takdiri 2023’te. Güncel kıymet takdiri yapılacak. Araştırmalarla birim fiyatlarla neler olacağını biliyoruz. Değerini belirledik. Alacağımız rakam için öngörümüz oluştu.

Siyaset bize bu konuda yardımcı oluyor.

Ziraat Bankasına 55 milyon kredi borcumuz var. Kapanış bedeli belli değil. Bugüne kadar da ciddi faizler ödenmiş.  Aradaki fark bizim kasamıza girecek.

BAŞKANLARDAN 5,5 MİLYON TL

2- Belediye başkanlarımız kulübümüze iadeyi ziyaret yaptılar. Mutlu olduk. Oyuncu grubumuzla yaptığı toplantıda Alinur Aktaş’ın konuşması morallendirmesi Buca maçı öncesinde önemliydi. Oyuncularımızı motive eden konuşma yaptılar. Maça bu yansıyacaktır. Ziyaretin kattığı bir değer var. Alinur Aktaş ve diğer başkanlarımız 5 milyon TL ilk planda nakdi yardımda bulundular. 3 milyon TL Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1 Milyon Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 1 milyon TL Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 500 bin TL’de Nilüfer Belediyesi Başkan adayı Celil Çolak bağış yaptı. Teşekkür ediyoruz.

Bursaspor siyaset üstü bir kurumdur. Bursaspor’un siyasetten ne kazandığı önemlidir. Tribünlerdeki herkesin bir siyasi görüşü vardır. Ama Bursaspor herkesi birleştiriyor maçlarda. Ziyaret bizi de morallendirdi.  Teşekkür ediyorum. Bursaspor büyük marka, kentin en büyük değeri. Hep beraber gözlemliyoruz. Gizlisi saklısı kalmadı Bursaspor’un. Bursaspor’u düştüğü yerden ayağa kaldırmak, sonra da koşturmaya talip olduk. Onun için çalışıyoruz. Bıkkınlığımız yok. En üst düzeyde devam ediyor. Bunlar Bursaspor adına güzel hareketler. Bursa’da güveni tesis ettiğimize inanıyoruz. Kendi içimizde projeler oluşturuyoruz.

VAKIFKÖY GELİŞECEK

3-Geçen hafta özellikle TFF Başkanı Mehmet Büyükeşki, 2. Başkan İbrahim Burkay’ın iadeyi ziyaretleri oldu. Bizim ziyaretimizde söylemlerden umutlanmıştık. Bursaspor bizim için çok önemli dedi Burkay.  Vakıfköy’ün A’dan Z’ ye yenilenerek Milli takımlarında yararlanacağı bir akademi yapılmasını istedik. Bu önerimiz olumlu cevap buldu. Hemen gelmeleri bizi mutlu etti. Aynı paralelde konuşmalar daha detaylı konuşuldu. Özlüce Tesisleri gezildi Beğenildi. Öğleden sonra Vakıfköy’ü komple gezdiler. Burada 1976 yılında yapılan binalar vardı 1980 yılında kulüp binası yapılmıştı. Dünya standardında akademi oluşması için önemli adımlar atıldı. İbrahim Burkay’ın girişimi sonrasında dron çekimleriyle buranın İstanbul’da analizini yapacaklar.

Bursaspor’un varlığını sürdürecek olan Vakıfköy’ün uluslararası bir Akademiye dönüşmesi çok önemliydi. Görüşmeler devam ediyor.

21 DOSYA BORCU 300 MİLYON TL

4- Transfer tahtasını düşünmek önceliğimiz değil. Transfer Tahtası karşımızda büyük engel olarak duruyor. 2003-2004 doğumlu gençlerimizin omuzlarına büyük yük bindirilmiş. Onların omuzlarına tonlarca sorumluluk yüklenmiş. Sahada hem bizi temsil edin hem de başarılı olun diyoruz. Taraftarlımızdan ricam. Onlara kredi tanımaları. Sevgi göstermeleri önemli. Başarısızlığın faturası o gençlere kesilmemeli. Taraftarlarımız müthiş destek veriyor içeride ve dışarıda,

21 dosya 300 Milyon TL tamamı ödenirse. Bursaspor’un gücü var mı? Yok. Maalesef transfer süreçleri iyi kullanamamış. 2009-2010’da isabetli transferlerle bunu gördük. Sağ ve sol bek sıkıntılsı vardı. Ali Tandoğan. Mustafa Keçeli alındı. Ardından Süper Lig şampiyonluğu geldi. İyi kullanıldığında şampiyonluk, kötü kullanıldığında ise bugünlere geldik. Üç İstanbul takımını takip etmek, o çarkta var olmak bizi bu hale getirdi. Biz Vakıfköy’den gelenlerle başarılı olduk.

“İsmail Ertekin arkadaşımızın deyimiyle 21 dosya ile Bursaspor işgal altında.” Bizde bundan kurtulmak için savaş veriyoruz. Bütün camiamız her zaman bizim yanımızda olsun. Oynadığımız lig önemli değil. Bursaspor’un büyüklüğü hiçbir zaman tartışılamaz. Bursaspor için var gücümüzle çalışacağız.

GEREKEN DESTEĞİ ALAMADIK

Arzulanan düzeyde destek alamıyoruz. Şehirde bir hareketlenme var. Kulübün harcamaları çok fazla. Süper lig seviyesinde harcama var, gelirler 2 lig seviyesinde. Kulübün ortalama aylık gideri 10 milyon TL civarında.  Mayıs ayında önemli bir gelişme oldu. Biz de onun yanında oluruz. İnatlaşmanın anlamı yok. Biz uzun yıllar kalacakmış gibi çalışıyoruz.

18 futbolcu sözleşmesi bitiyor. 4 futbolcu için özel madde var. Bu konuda komitemiz bu konuda yoğun şekilde çalışıyor. Boşluk bırakmamak istiyoruz. UÇK’da hiçbir oyuncumu yok.

Bursaspor kamu yararına dernek olarak yaşamını sürdürmesi çok zor. Camiadan denge kulübe para vermek isteniyor. Yardım etmek istemiyor. Kandırılmak istemiyor. İş insanı, esnaf olsun parasını emin ellere vermek istiyor. Biz varlığımızı dernek statüsünde sürdürmek çok zor. TFF bir karar aldı şirketleşme konusunda. Kulüpler Birliği’nin ricasıyla 1 yıl ötelendi. 2024 Ekim ayı son tarih. Tüm kulüpler şirketleşecek. Kulübün kurtuluşunun şirketleşme de olduğuna inanıyoruz.

ŞİRKETLEŞME VE YENİ MODELLER

Reklam ve Projelerden Sorumlu yönetici Gökhan Güleç biz basın mensuplarına şirketleşme konuşmasında değerlendirmelerde bulundu. Gökhan Güleç şirketleşme konusunda şunları söyledi:

“Biz 100 günlük görev için buraya geldik. Yönetimimizin tamamı bu armayı taşımış terletmiş kişilerden Biz buraya vatan borcunu ödemek için göreve geldik. Dışarıda kaldığımız için realist olarak bakıyorum. Enkaz edebiyatı yapmaya gerek yok. 2-3 içerisinde projelere bakıyorum içinden çıkılmaz durumlar olduğunu gördüm. 10 senelik sözleşme yaptıklarını gördük.

Biz eskinin derdi ile mi uğraşacağız yenilikle mi uğraşacağız tartıştık.  Ve şirketleşmeyi gündemimize aldık. Şehirden fazla destek aldık. Mikro düzeyde bütçe yönetenler makro bütçeleri yönetemezler. Ulusal finas uzmanlarıyla tartışıp, FIFA’nın avukatı, ulusal çapta finans uzmanı, Bursa sporunu tanıyan profesörler, sosyologlar olacak.

Mayısta kongre yapacağız. Yetişir mi bilemiyoruz. Gelecek yönetiminde bu konuda kararlı olması gerekiyor. Bursaspor’un sorunu büyük. Bunun için 5+5 yıllık mastır planı yapması gerekir. 3 yıl içinde sorunlar çözümlenmez.  En doğru neyse onu masaya koyacağız. Tek bir modeli değil, birkaç farklı modeli gözler önüne serip en uygununu seçmeyi düşünüyoruz. Çalışmalara başladık.

Bu konu bizleri aşan, çok önemli bir konu. 1,5 milyarlık bir bütçeyi bile biz yönetemeyiz. Kasadaki parayı yönetecek uzman gerekiyor. Eksi bakiyedeyiz. Bizler bunu yönetemeyiz. Üst düzeyde makro bilgisine sahip komisyona ihtiyacımız var.

Çalışmalar başladı. Bayağı yol aldık. Hazırlığımız var.

Şirketleşmede modeller var. Çok ortaklı bir yapı düşünüyoruz. Kamu kurumlarının de içinde bulunduğu çok ortaklı yapı üzerinde tartışıyoruz. Sadece bizim karar vereceğimiz bir olay değil. Tüm üyelerin pay sahibi olduğu kurgu üzerinde çalışıyoruz. Biraz mahrem, biraz kapalı kapılar arkasında konuşulması gerekiyor. 4 bin üyenin söz hakkı olduğu formül üzerinde çalışıyoruz.”

Yorumları sizler bunu okuduktan sonra rahat yapar yapabilirsiniz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.